(návod
si oblíbil jeden návštěvník)
Substrát na pokojové květiny UPEČTE V TROUBĚ!
Postup
Získala jsem skvělý návod, jak si nepřinést domů z obchodu v substrátu na přesazení pokojových květin všelijaké potvůrky. Několikrát se mi stalo, že po přesazení květin začali vylézat červíci, housenky, prostě paraziti. Napadli i ostatní kytičky a vše muselo pryč. Zemina se skladuje v různých prostorách obchodů a tak je napadená těmito potvorami.
Když si ji přinesete domů - VYSYPEJTE SUBSTRÁT NA PLECH A DEJTE PÉCI DO TROUBY! PO VYCHLADNUTÍ MŮŽETE PŘESAZOVAT! Nic nepřežije...
NÁVOD JE HLAVNĚ PRO PŘESAZENÍ POKOJOVÝCH KYTIČEK...
V ROZUMNÉM MNOŽSTVÍ...
ÚČET ZA ELEKTRIKU URČITĚ NIC NEPOSTŘEHNE, KDYŽ DÁTE HLÍNU DO VYHŘÁTE TROUBY PO UPEČENÍ MASA A NECHÁTE O TŘI MUNUTY DÉLE ZAPNUTÉ...
Když si ji přinesete domů - VYSYPEJTE SUBSTRÁT NA PLECH A DEJTE PÉCI DO TROUBY! PO VYCHLADNUTÍ MŮŽETE PŘESAZOVAT! Nic nepřežije...
NÁVOD JE HLAVNĚ PRO PŘESAZENÍ POKOJOVÝCH KYTIČEK...
V ROZUMNÉM MNOŽSTVÍ...
ÚČET ZA ELEKTRIKU URČITĚ NIC NEPOSTŘEHNE, KDYŽ DÁTE HLÍNU DO VYHŘÁTE TROUBY PO UPEČENÍ MASA A NECHÁTE O TŘI MUNUTY DÉLE ZAPNUTÉ...
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k návodu
Carcullca
(upraveno)
18. 4. 2013, 7:38
je to starý trik ..už moje babička to dělávala

nahlásit

taba
(upraveno)
5. 4. 2013, 6:54

nahlásit

biancab
(upraveno)
4. 4. 2013, 22:48
Můj taťka to dělá taky, buď to dá do trouby nebo do mikrovlnky..

nahlásit
Ruprechtka
(upraveno)
4. 4. 2013, 21:25
Nemám nic proti pečení hlíny v troubě, já osobně používám léta prověřený návod mojí babičky, která vždy říkala, že dobrá hlína musí přemrznout. Touto radou se tedy řídím, hlínu kupuji na podzim a přes zimu ji nechám pěkně v pytlích venku na mrazu. A ještě se mi nestalo, že by se mi pak v kytkách oběvila nějaká havěť.



nahlásit

ywette
(upraveno)
4. 4. 2013, 23:13
@Ruprechtka
Leni, děkuji za tip. To určitě také funguje...



nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
4. 4. 2013, 17:37
praktikuji léta, žádnou újmu tím neutrpěla ani trouba ani moje rodina

nahlásit

jarla
(upraveno)
4. 4. 2013, 16:19
a ještě tam dopište,že to hnusně smrdí a blbě se to větrá
nahlásit

luckie
(upraveno)
4. 4. 2013, 16:19
Já ji dávám do mikrovlnky

nahlásit

Ehnes
(upraveno)
4. 4. 2013, 16:17
ten smradecek mi za to nestoji
to si to maso, ktere jste tam pekla predtim, asi moc nevychutnate. Teda pokud nevarite v prizemi a nejite v patre

nahlásit

hanstro
(upraveno)
4. 4. 2013, 14:32
Také jsem to dělala, pěkně to smrdí, ale měla jsem pokoj!!!!
nahlásit

lussis
(upraveno)
4. 4. 2013, 14:21
A co ty hnojiva atd. nezničí je ta teplota?

nahlásit

milasecek
(upraveno)
4. 4. 2013, 14:47
@lussis
Teplota hnojiva nezničí,nejsou to živé jogurtové kultury,ale jen chemikálie
Jinak je to pro malé množství hlíny fakt prima tip.U nás se v blízkém družstvu prodává takto tepelně upravený kompost,neroste z něj plevel,nelezou breberky,ale žíviny tam zůstávají.V čem to takhle ve velkém ohřívají tedy netuším


nahlásit

Vlaďka T.
(upraveno)
4. 4. 2013, 14:12
Taky jsem to slyšela a zkusím to, jen se chci zeptat na kolik stupnů to dáváte???? Mám kytek tedy hodně, ale lepší zkusit tohle, než mít doma ty svině muší. A za různé prostředky na jejich zlikvidování jsem už dala taky nemalé peníze. V létě se mi stávalo, že jsem si nakrájela melouna a než jsem ho stačila sníst, byl obklopen muškami.
Letos jsme vysadili papriky a ty svině tam jsou zase. Ach jo.


nahlásit

mimicek
(upraveno)
4. 4. 2013, 11:13






nahlásit
Brůs
(upraveno)
4. 4. 2013, 9:18


nahlásit

Nadys
(upraveno)
4. 4. 2013, 10:27
@Brůs
Dělá se to hlavně s hlínou na výsevy ,zeleniny a podobně.Na sázení muškátů není třeba

nahlásit

ywette
(upraveno)
4. 4. 2013, 11:02
@Nadys
Ano přesně tak, obrázek je jen ilustrativní... v textu píši o substrátu pro pokojovky, takže hlavně pro ně...
nahlásit

kamion
(upraveno)
4. 4. 2013, 9:15
No to je zas rada, už se vidím, jak peču 3x 8O l substrátu
A můžete to vylepšit - v receptáři si to paní plnila do 7 dl Omnia lahví , aby s tím měla ještě víc práce








nahlásit

jitule1220
(upraveno)
5. 4. 2013, 10:16
@kamion
jsem poprskala celý počítač kávou




nahlásit

RadinaV
(upraveno)
4. 4. 2013, 10:20
@kamion
Navrhuju dát do skleniček od přesnídávky a nastrkat do myčky + spustit ten nejdelší mycí program na 70 stupňů. Případně zavařit jako okurky .
Ne, teď vážně, s hlínou to taky tak dělám, propařuju ji v troubě na plechu, stačí chvilka, ale jen pokud je jí málo, tak do několika květináčků. Celý pytel...to si neumím představit , je to na dlouho a je s tím hodně práce plus ten účet za elektriku...

nahlásit

ywette
(upraveno)
4. 4. 2013, 11:10
@RadinaV
ANO JE TO RADA PRO TY, KDO PŘESAZUJI NĚKOLIK - DEJME TOMU DESET POKOJOVÝCH KYTIČEK. A ÚČET URČITĚ NIC NEPOSTŘEHNE, KDYŽ DÁTE DO VYHŘÁTÉ TROUBY PO UPEČENÍ MASA A NECHÁTE O TŘI MINUTY DÉLE ZAPNUTÉ...



nahlásit