Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbili 2 návštěvníci)

Náramek pro slečnu z PET lahve

0.0
Náramek pro slečnu z PET lahve

Postup

Matýsek chtěl udělat radost spolužačce a tak jsme spolu vymysleli a spáchali náramek, který zvládl i Mates (šití).
Potřebujete vhodně velkou PETku (na 10letou slečnu od šťávy), látku dle Vašeho výběru, nitě, stuhy, Moosgumi (nebo filc, nebo flees...), jehlu, nitě a trpělivost.

Uříznete PETku tak širokou, jak chcete široký náramek

Nastříhejte si pruh látky podle vnitřního a vnějšího obvodu. Přidejte cca 5mm látky na délku a šířku, pro sešití. Záleží na materiálu z kterého budete šít. Mi dělali z fleesu a stačily 3mm na satén nebo bavlnu bych dala víc. Na Moosgumi si překreslete motivy, které budete "vyšívat". U nás žhavě oblíbené lebky... a našijte na vnější pruh látky. Našili jsme všechny krom jedné. Sešili jsme náramek do kruhu a přes šev přišili poslední lebku. Pak jsme našili mašle a přišla ta "horší" část a to sešít. Sešívali jsme obnitkovacím stehem. Lebky jsme dělali pilkovým stehem.

No a tohle už je výsledek. Markétě se doufám líbí. Za Matesa jsem sešila akorát spodní část náramku, protože to už pro něj bylo těžké. Přejeme hezké tvoření. Mi se zabavili na dost dlouho :) a Mates ani moc nešpačkoval :D A já se chystím udělat pro sebe z černého saténu pomalovaný barokními vzory barvou na textil. (Snad ještě letos...)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

ketyredl 22. 3. 2013, 7:29
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie