(návod
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Kynutí těsta a pohankový pytlíček

Postup
Ženy,
rozhodla jsem se s Vámi podělit o jednu moji vychytávku.
Když ručně zadělám na kynuté těsto, tak postavím mísu s těstem na nahřátý pohankový pytlíček, překryju utěrkou a nechám kynout.
Těsto krásně naběhne, je pořád v teple ,-)
rozhodla jsem se s Vámi podělit o jednu moji vychytávku.
Když ručně zadělám na kynuté těsto, tak postavím mísu s těstem na nahřátý pohankový pytlíček, překryju utěrkou a nechám kynout.
Těsto krásně naběhne, je pořád v teple ,-)
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k návodu

elian
(upraveno)
27. 1. 2013, 9:13
dobrý nápad,lepší než pouštět prázdnou mikrovlnku !!!
nahlásit

koblizek63
(upraveno)
24. 1. 2013, 22:29
Já používám slupky z pohanky,koupila jsem ve zdravé výživě a našila polštářky

nahlásit

vlastaz
(upraveno)
22. 1. 2013, 13:27
Já mísu stavím do dřezu s teplou vodou - stačí jen trocha na dně. Kdysi to radili na nějaké předváděčce Tupperware. Kyne to oprvdu strašně rychle a nemusím nic nahřívat.
nahlásit

Mikrah
(upraveno)
21. 1. 2013, 16:24
já mísu stavím na třesnový polštářek z DM
taky službu udělá

nahlásit

kiwiu
(upraveno)
21. 1. 2013, 15:43
Pohankový pytlíček si snadno vyrobíte. Kupte si pohanku a tu nasypte treba do povlaku na malý polstarek. Ten pevně zašijte a je to! Žadná věda
Můžete do něj nasypat i vonné bylinky, mateřídoušku, levanduli...

nahlásit

Chemlona
(upraveno)
21. 1. 2013, 16:22
@kiwiu
Nemusí být jen z pohanky, ale z jakékoliv luštěniny- kroupy, hrách, čočka atd...

nahlásit

dansik
(upraveno)
24. 1. 2013, 21:55
@Chemlona
Mně zase sestra poradila dát rýži. Mám ji v zavázané ponožce a na noc před spaním nahřeju, dám pod peřinu k nohám a je mi krásně teplo

nahlásit

Chemlona
(upraveno)
27. 1. 2013, 12:57
@dansik
Jj, rýžové polštářky jsem šila také


nahlásit
dana.praha
(upraveno)
21. 1. 2013, 15:38
Super napad. Mamce vzdy kyne testo u topeni pod uterkou, ale u nas topeni moc nesala, takze kynuti trva dlouho. Davat do trochu vyhrate trouby se mi moc nepasuje, ale tohle je bomba napad. Jeste musim sehnat ten pytlik

nahlásit

sambi
(upraveno)
21. 1. 2013, 14:55
dobrý nápad
nahlásit

sambi
(upraveno)
21. 1. 2013, 14:55
vloženo 2x
nahlásit
zabicka66
(upraveno)
21. 1. 2013, 13:48
Tak to je bezva nápad, já vždy na chvilku zapnu troubu a když začne hřát, tak vypnu a dám těsto s mísou do trouby a také pěkně nakyne. Zkusím i tuto variantu

nahlásit

Klara
(upraveno)
22. 1. 2013, 9:03
@zabicka66
Nemusíte ani zapínat troubu. Stačí dát do trouby do misky vařící vodu a chvíli to tam nechat s těstem zavřené.
nahlásit

Romča34
(upraveno)
21. 1. 2013, 13:05
Dobrý nápad.
Také vyzkouším.





nahlásit

nikibureska
(upraveno)
21. 1. 2013, 11:09
Já nechávám kynout těsto také v míse pod utěrkou, pod radiátorem (teď v zimě) a vždy krásně nakyne
Ale pytlíček je dobrý nápad



nahlásit

zzuza4
(upraveno)
21. 1. 2013, 10:45
Díky za tip, určitě využiji na chatě, doma kynu těsto v mikrovlnce. Nejdřív jí prázdnou pustím na 2-3 minuty na plný výkon a když je krásně vyhřátá dám do ní místu s těstem, ještě překryji utěrkou.
nahlásit
EvaKludska
(upraveno)
21. 1. 2013, 13:53
@zzuza4
Cože? Prázdná mikrovlnka se nemá vůbec pouštět - to za prvé. A za druhé - co se vám v ní nahřeje? Mikrovlnka ohřívá "tu věc" co tam dáte. Nenahřívá se vzduch v ní.
nahlásit

zzuza4
(upraveno)
22. 1. 2013, 8:58
@EvaKludska
zkuste si to, je v ní opravdu teplo a prázdná není, je tam skleněný otočný talíř
nahlásit

sambi
(upraveno)
21. 1. 2013, 14:54
@EvaKludska
.
nahlásit

bubble
(upraveno)
21. 1. 2013, 14:00
@EvaKludska
Já to dělám tak, že dám těsto do MW a pustím na cca 3 min na výkon rozmrazování. Těsto se celé prohřeje a pěkně kyne.
nahlásit