Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 9 návštěvníků)

taštička na panenku

0.0
taštička na panenku

Postup

Tuhle taštičku jsem našla na netu a dcera ji ihned nutně potřebovala. Trochu jsem si ji upravila. V originále byla růžovoučká, s bílým krajkovým kanýrem okolo. V rámci jednodušší údržby jsem volila barevný základ a růžový kanýr z dvakrát nahozených sloupků.
Když je taštička rozvázaná, je kanýr přehnutý dolů a nahoře je postýlka s panenku. Pod postýlkou je dost místa na panenkovské nezbytnosti.
Celá taštička je vlastně obháčkovaná vahev od velkého máchadla. Je uříznutá na určitou výšku (záleží na vás).
Nejdřív jsem si obháčkovala lahev skoro až k hornímu okraji. Nechala jsem místo tak na jednu řadu. Práci jsem odložila a podle počtu sloupků jsem uháčkovala kanýr. Je na počet sloupků základu + polovina navíc, aby byl kanýr nařasený. Abych to zjednodušila - například základ by byl na 100 sloupků, potom kanýr by byl na 150 sloupků. Uháčkuje se do stejné výšky jako základ.
Pak jsem pokračovala v háčkování základu a při háčkování další řady jsem zároveň přiháčkovávala kanýr. Pokud to někomu dělá problémy, může pokračovat v háčkování základu bez kanýru a pak ho v požadované výšce přišít. Já to raději sháčkovala.
Takže nad kanýrem uháčkujeme ještě tak 6 řad rovně a do poslední zaháčkujeme, nebo navlékneme gumičku. Jedna řada bude ještě zvenku lahve, zbytek se ohne dovnitř. Pod druhou řadou odshora celou lahev dokola prošileme. Stačí přední steh, jde to docela dobře, když je to slabší lahev. Zbylé 3 řady se díky gumičce stáhnou a vytvoří tak rampu pro postýlku.
Postýlka je úplně jednoduchá - vystříhla jsem z nějaké jiné plastové krabičky dno postýlky podle horního obvodu taštičky, dokola nadělala dírky děrovačkou a pak do každé uháčkovala asi 3 sloupky. Pak jsem háčkovala dokola, do potřebné výšky, jen za hlavičkou jsem udělala část řady navíc.
Nakonec jsem do poslední řady kanýru navlékla šňůrku.
Tak, snad je to srozumitelné, kdyby ne, tak písněte a budu se snažit vysvětlit.

zavřená taštička

dno

taška shora

detail prošití horního okraje

postýlka

postýlka - dno

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

milasecek 13. 4. 2013, 13:01
Moc moc děkuju za tenhle supr nápad,trvalo to,ale konečně ji mají obě holky (flower)-tahle je čerstvá,Marí ji má sebou u babičky,nafotím zítra http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4361706
Lidus55 6. 1. 2013, 19:55
Ahoj, nádhera |:o) (F) Liduš
verunek83 20. 11. 2012, 19:01
(Y) Super nápad! Díky, určitě vyrobím naší (X) pod (banky)
Caramel 5. 11. 2012, 21:17
Perfektní nápad (clamp)
gatinha 4. 11. 2012, 15:59
Dekujeme za perfektni navod, nase (child9) ma rada male panenky, tohle bude bezva darek (banky) az ji budou 8-| oci prechazet. (L) (K) (F) (F) (F) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
milasecek 4. 11. 2012, 12:42
Miluju recyklaci (L)-když si představím,kolik stojí podobná nosítka na Mini babyborn ,-) :-$-Už přemýšlím,jestli by nešlo něco podobného na velkou Baby bornku,třeba z toho oválného kyblíku od barvy...to jste mi zase nasadila brouka do hlavy :-) Díky (Y) (clamp)
HANĎA1303 3. 11. 2012, 21:04
(Y) (Y) (Y) tak to je parádní nápadeček |:o) |:o) |:o)
subrtova 3. 11. 2012, 20:15
super mam darcek na (banky) (banky)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie