Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 12 návštěvníků)

Příkrmy - rady od paní doktorky z endokrinologie

0.0
Příkrmy  - rady od paní doktorky  z endokrinologie

Postup

Po našich zkušenostech to radši píšu sem ať si to může přečíst co nejvíc maminek. U dcerky jsme si v 1 roce všimli, že má zvětšené jedno prsíčko. Naše paní doktorka nám řekla, že to není nic neobvyklého a že to v současné době má hodně dětí a to i chlapečci!!! Poslala nás na ultrazvuk a pak na endokrinologii, kde byla velice příjemná paní doktorka. Prvně se vyptala na to zda beru hormonální antikoncepci a kojím (neberu),složení stravy a nakonec naznala, že zatím nemusí dělat odběry krve, z čehož jsem měla obavy. Dcerka má rozhozenou hladinu hormonů a to v našem případě bylo způsobeno:
1. vlivem stravy, zvýšenou konzumací kuřecího masa, luštěnin( ty jsou zdravé a jíst se mají, ale některé děti do 2 let pokud je dostávají často víc než 2x týdně na ně mohou být citlivé) , soja
2. používáním PLASTU!!!! - lahviček na mléko, misek na jídlo, hrničku .....

Paní doktorka mě důrazně upozornila ať se vyvarujeme používání plastů ač to není v dnešní době jednoduché, protože plasty jsou všude. V žádném případě nedávat teplé nebo i vlažné jidlo kojencům, malým dětem - ale ani dospělým z plastových misek, neohřívat nic v plastu v mikrovlnce, neskladovat příkrmy v plastovývch miskách a ani nepoužívat plastové dětské láhve na mléko, ale výhradně skleněné - není lehké je sehnat našla jsem NUK v Bille , ale jen malou a velkou měli v lékárně na internetu a nebo v domácích potřebách SIMAX, ale ty jsou úzké a dcerka je nechtěla. V porodnicích se také výhradně používá sklo. Jinak pít vodu z kohoutku ne z plastovývh lahví. Dále nepoužívat ty dětské plastové hrníčky na učení pití a nechávat v nich vodu nebo čaj. Radila ať ji tam nechám stát celý den a pak sama ochutnám. Vyzkoušejte samy jak chutná :o( Maso radila začínat příkrmy s králičím - to je prý nejvhodnější a nejlépe stravitelné, telecím a později klidně i libové hovězí,vepřové a krůtí, ale s kuřecím oparně, kuřata jsou krmeny zeleným krmivem a to obsahuje jetel a výtažky z jetele se používají v lécích pro ženy v přechodu na srovnání hormonů, takže mohou rozhodit hormony malých dětí a je jedno jestli je to normální nebo bio kuře - to je stejné.Kuře roste rychle a proto stopy jeho stravy zůstanou v mase. Krůtí nevadí, krůta roste déle a v mase ty stopy její stravy nezůstavájí jako u kuřat.Dcerka nesmí jíst Kuře ani vývar,žádné luštěniny a nic co obsahuje soju. Dále mě paní doktorka upozornila že i dětské opalovací krémy obsehují spoustu né zrovna vhodných létek, že je lepší používat overálky s UV filtrem a mazat jen vyčuhující končetiny, než opakovaně mazat celé tělíčko malých dětí. A taky mi říkala, že sami uvidíme, jak časem se lidé znovu začnou vracet ke skle. Neboť plasty jsou zdraví škodlivé. V Bille už mají bio mléko ve skle. Byla jsem ze všech těchto informací hodně překvapená a snažím se je dát vědět i ostatním maminkám, protože každá z nás chce jen to nejlepší pro svoje děti a nevědomky , v domění, že je to dobré a zdravé - jako já se můžete dopouštět chyb. Změnu k lepšímu jsme u dcerky začali pozorovat až po 7 měsících!!!Tak to jsou naše zkušenosti z jídlem a pitím. Ale berte to tak, že některé děti jsou citlivější, někomu to nevadí. Je to jen informace o tom, co jsme sami zažili . Dobře děti prohlédněte, jestli se jim nezvětšují prsíčka, někdy obě zaráz, někdy jedno. Pediatr si toho ani nemusí všimnout při běžných prohlídkách.

Shrnutí na závěr pro kojence a děti co začínají s příkrmy - podle paní doktorky z endokrinologie:

1. Maso je vhodnější králičí, telecí,jehněčí,krůtí, kuřecí max 1x týdně a později hověží a i libové vepřové.

2. Luštěniny stačí jíst 2x týdně - jsou zdravé určitě dávat, ale některé děti do 2 let na ně mohou být citlivé, když je jí ve větším množství.

3. Snažit se nepoužívat plasty - ale sklo, pro malé děti samozřejmě tvrzené - to jediné je absolutně nezávadné (my máme dobrou zkušenost s NUK nerozbila se i při padu na dlaždičky a mají různé varianty saviček i na učení pítí a pro děti od 3 let. Něco mají v Bille a velkou lahvičku širokou jsem sehnala na internetu mám dojem, že to byla lekarna.cz)

Snad jsem vypsala to nejdůležitější.

Martina

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Michellinka 1. 3. 2012, 11:32
No tak to nevím, kam na tohle všechno paní doktorka chodí ale kdybych měla dodržovat všechno, co radí, tak se asi ulítám, než všechno seženu a ještě přijdu na mizinu. To bych musela brát zvláští příplatky na jídlo pro dítě. +o(
maky913 1. 3. 2012, 14:35
@Michellinka Oli když budete mít dítě nemocné, tak to dodržovat budete a ono to není hrozného a drahého. Ta skleněná dětská láhev stojí stejně jak plastová. to není o penězích.
Michellinka 1. 3. 2012, 14:54
@maky913 Tak teď jsem zrovna nemyslela mimino. Pro svoji vnučku skleněnou lahev mám. Já myslela svoji tříletou. Samozřejmě, když budu mít nemocné dítě, tak se budu snažit dodržovat všechno, co mi doktor poradí, ale tyhle rady mi přijdou už hodně přitažené za vlasy. (zip)
johnynka 1. 3. 2012, 12:05
@Michellinka nejde dodržet vše +o( ale je fakt, že v krámě už kuře nekupuju +o( no a plasty, je to všeobecně známo, že je lepší sklo, ale je to potom úplně jedno, když pokrm pro malý dítko ohřeje někdo v mikrovlnce, nebo flašku s mlíkem, fakt záření mikrovln nebo plastová flaška...pro mě už potom žádný rozdíl
Michellinka 1. 3. 2012, 12:19
@johnynka No tak já taky radši sáhnu po mlíku ve skle, ale taky s ohledem na to, že to mám do obchodu tak daleko zkrátka musím vzít balení mlíka v krabici. Je to jedno s druhým a pokud se nepřehání na jednu i na druhou stranu, tak si myslím, že to všichni přežijeme. (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie