Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 149 návštěvníků)

MINNIE

0.0
MINNIE

Postup

Opět jsem se pustila do návodu na postavičku, kterou jsem zde nenašla. Mám z něj obrovskou radost, tak doufám, že i Vás potěší a dobře poslouží :-) Háčkovala jsem přízí Camilla a háčkem č.2 a Minnie je veliká zhruba 13 x 11 cm.

Potřebujeme tyto barvičky: černou, bílou, červenou, tmavě růžovou na mašli a na obličej jsem použila barvu "masovou", můžete i béžovou či světle růžovou - co zrovna najdete doma a háček č.2.

HLAVA: začneme černým kolečkem - 6 ŘO spojíme do kruhu a vháčkujeme cca 12 DS (jak vám to vyjde). 1. řada: každý DS zdvojíme, 2. řada: zdvojíme každý druhý, 3. řada: zdvojíme každý třetí, 4. řada: zdvojíme každý čtvrtý.

UŠI: opět kolečko, 12 DS do kruhu a udělala jsem celkem dvě řady (viz hlava), opakujeme postup i u druhého ucha.

OBLIČEJ: spodní díl: 17 ŘO objedeme kolem dokola DS, na vrcholech do 1 oka 5 DS. 2. řada: v půlce 8 sloupků sháčkujeme na 4, objedeme, na vrcholech 5x po dvou DS do 1 oka a v půlce naopak 4x přidáme, aby se nám to pěkně ohlo.

OVÁLKY NA OČI: 7 ŘO objedeme DS, na vrcholu do 1 oka 5 DS a na druhém vrcholu již nepřidáváme, ani řadu nijak neukončíme, práci otočíme a jedeme zpět, na vrcholu 5x po dvou DS do 1 oka, dojedeme řadu a ukončíme. Vznikne nám v podstatě takový "půlovál" bez vrcholu, druhý děláme stejným způsobem.

OČI: 5 ŘO objedeme DS, na vrcholech 5 DS do 1 oka, u druhého oka stejný postup.

NOS: 3 ŘO obháčkujeme DS, na vrcholech 5 DS do 1 oka.

MAŠLE: 6 ŘO spojíme do kruhu a vháčkujeme 12 DS (opět jak nám to vyjde) a začneme jednu stranu mašle - uděláme 3x po 2 DS do 1 oka, práci otočíme a další řadu opět do každého oka 2 DS, otočíme, další řadu zdvojíme každý druhý, otočíme a další řadu již nepřidáváme, ukončíme a začneme druhou část mašle stejným způsobem. Nakonec celou mašli objedeme KS.

polotovar Minnie :)

Teď už máme háčkovací část za sebou a přichází ta vyšívací - vyšijeme detaily, na oči zorničky, pusu a na mašli "záhyby". Pak přišijeme oči na půlovály a vyšijeme řasy.

pak přišijeme celé oči na černou hlavu, díl s pusou, nos, uši zespodu hlavy a nakonec mašli. TRADÁÁÁÁ :-)
Stejně můžete udělat i Mickeymouse - bez mašle a bez řas.

a na čepičce :)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Skylla85 18. 2. 2012, 5:36
Nádherná (Y) (clamp) Jste vážně moc šikovná (Y)
Maaartyna 18. 2. 2012, 9:59
@Skylla85 děkuji za pochvalu :-$
Zrušený účet 18. 2. 2012, 2:03
Ta je roztomiláááá (clamp) (clamp) (clamp) Díky za návod!! (Y) (Y) (Y) |:o)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie