Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 7 návštěvníků)

Co s nepoužívaným bílým povlečením, když máte doma maniaka na Pejska a kočičku

0.0
Co s nepoužívaným bílým povlečením, když máte doma maniaka na Pejska a kočičku

Postup

Šablonu si vytvářím zvětšením obrázků z knížky na kopírce (kdo nemá, musí si namalovat sám nebo použít metodu zvětšení překreslením přes čtverečky). Doporučuji koupit raději dražší barvy, levnější někdy zapouští, dále černou barvu na textil a černou fixu na textil. Štětce jsem použila z umělého materiálu, mají takové bílé jemné štětinky, klasické štětce se mi vůbec neosvědčily, špatně nasávaly barvu a špatně pouštěly, na linku nešly vůbec použít. Dále potřebujete kopírovací papír a obyč.tužku, podložku, kterou budete vkládat dovnitř povlečení (kus kartonu nebo se nám osvědčilo plastové prostírání, které používáme i na modelování pro děti, takže nevadilo, že se zabarvilo), aby barva nanášená na horní straně povlečení nenasákla dolů a neumazala spodní část povlečení. Obrázek nanáším přes kopírák obyčejnou tužkou, chce to pod povlečením nebo uvnitř povlečení tvrdší podložku, aby byla linka dobře vidět a chytla na povlečení (na měkké podložce se neprokopíruje). Okopírovaný obrys obtáhnu černou fixou na textil a pak vybarvuju. Na konec obtáhnu obrysy černou barvou, nechám zaschnout a zažehlím (řiďte se pokyny výrobce barev). Nakonec vyperu v prášku na barevné prádlo na 40 stupňů.
Obrázky jse m použila z dětských leporel, které vydalo nakl. Baset - na www.baset.cz - u nás to "muselo" být přesně podle obrázků ze čtených knížek.

Práce na dva večery o víkendu vyplynula z toho, že na trhu nejsou žádné hračky (vyjma dřevěných kostek)ani textil s tímto motivem, takže jsme zvolili cestu "urob si sám". Navíc jsme zužitkovali bílé bavlněné povlečení, které nám roky leželo bez užitku ve skříni.Jinak se přiznám, že nejsem typ, který by denně seděl a tvořil a kdyby bylo povlečení ke koupi na trhu, koupila bych ho hotové -i když zpětně přiznávám, že tolik práce to nedalo a máme z něj všichni radost. Takže vyrobit si takové povlečení zvládne asi každý, když bude opravdu chtít.

Obrázky nanáším přes kopírák-na textilii položím kopírák tmavou stranou dolů, na to papír s předkreslenou šablonou a tužkou objedu všechny obrysy obrázku, pak vše odstraním, nakopírované obrysy obtáhnu černou fixou na textil, vybarvím barevně a ještě jednou obtáhnu linky černou barvou na textil.

Dovnitř povlečení pod obrázek vložit kus kartonu (např.z krabice), aby se barva nepropíjela na spodní část povlečení. Dál postup dle výrobce barev, zpravidla nechat zaschnout a zažehlit, vyprat přebytek barvy, vyžehlit a dát do postýlky na hajání... Prát opatrně, já peru do 60 stupňů tekutým přípravkem na barevné prádlo.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie