Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 156 návštěvníků)

VÁNOČNÍ OZDOBY Z KERAMICKÉ HMOTY

0.0
VÁNOČNÍ OZDOBY Z KERAMICKÉ HMOTY

Postup

K výrobě potřebujeme keramickou hmotu na vzduchu tvrdnoucí, vykrajovátka, šňůrky, na které ozdoby pověsíme, špejli.
Hmotu po vybalení nejdříve rukama rozpracujeme, aby s ní šlo lépe pracovat, na vále rozválíme na tloušťku cca jako na linecké. Vykrajujeme libovolné tvary. V každé ozdobě uděláme špejlí dírku, abychom ji mohly pověsit. Necháme schnout cca 24 hodin. Po zaschnutí můžeme různě nazdobit - nabarvit, nalepit ozdůbky (korálky, knoflíky, vlna, zbytky látky..) Nebo necháte přírodně, to už je na Vás :o)
Je to výborná zábava i pro děti. Nakonec pověsíme na šňůrku, mašličku.. to už je opět na Vás.
Ozdůbky vypadají moc hezky a je to nenáročné.
Můžeme dát do celofánového sáčku, přidat sušené ovoce, celou skořici atd.. a máte krásný dárek např. pro kamarádku či paní učitelky do školky :o)
Z keramické hmoty také vyrábím otisky rukou i nohou dětí, jmenovky na dárky, kombinace fotky dítěte a otisku dlaně.. Hezké dárky např. pro babičky...

MAMINKY, PROTOŽE MI HODNĚ PÍŠETE NA MAIL O DALŠÍ FOTA VÝROBKŮ, NĚCO JSEM PŘIDALA, ALE BOHUŽEL NEMÁM NAFOCENO VŠE. A ABYCH NEMUSELA ODPOVÍDA KAŽDÉ ZVLÁŠŤ, zde je doplnění:

Jmenovky vyfocené nemám. Ale postup je jednoduchý. Rozválíte hmotu, vyříznete tvar, který se Vám líbí, klidně i formičkou nebo já si udělala takový oválek (tím vroubkovaným rádýlkem na cukroví, takže okraj byl zvlněný). Špejlí (seřízlou do špičky) jsem vytukala jméno a udělala dírku na šňůrku. Necháte zaschnout opět cca 24 hodin a pak přidáte šňůrku či mašličku.
Kombinaci fotky s otiskem nemám vyfoceno, dělala jsem loni pro obě prababičky a úspěch byl velký :o) Když přidáváte fotku, je velmi důležité nejdříve vyválet, vykrojit tvar, udělat otisk nožky či ručičky a nechat zaschnout! Při takto velké ploše nejlépe několik dní, 24 hodin nestačí. Nechat prostor na fotku, tu můžete i ostříhnout. Až po úplném zaschnutí nalepit. Já nejdříve lepila rovnou, ale jak hmota při schnutí pracuje, tak se mi to různě kroutilo, takže jsem to musela vyhodit..

Hmotu kupuji v papírnictví, stojí 44 Kč.

...

Připravené dárečky. Do některých přidám ještě skořici, sušený pomeranč a citron..

Otisk nožky a ručičky. Bohužel to na fotce není dost dobře vidět. Jak už jsem psala v komentářích, je důležité vyválet vyšší vrstvu hmoty, aby se otisk dobře udělal...

Schne mi další várka ozdob, tentokrát malinko jinak..

tady už po uschnutí..ještě chybí provázek...

...

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie