Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 46 návštěvníků)

pretahovani predkozky

0.0
pretahovani predkozky

Postup

Re: Proc je pro pretahovani predkozky hranice tri let???

Smyslem přetahování předkožky je vždy hygiena předkožkového vaku, tj. prostoru mezi žaludem a vnitřní stěnou předkožky, nikoli roztahování zúženého okraje předkožky. Z toho vyplývá, že přetahování má smysl tam, kde je již z větší části odlepena předkožka od žaludu. Protože až tehdy se v tomto prostoru mohou hromadit odlučující se kožní buňky, z kterých vzniká smegma.

Zhruba ve čtvrtém roce věku je tedy možné zkusit předkožku přetáhnout. Pokud je předkožka volná a široká, přetáhne se mírným tahem směrem ke kořeni penisu. Při koupeli žalud omyjeme, zbytečně nemydlíme a případně můžeme předkožku i žalud promastit dětským olejíčkem nebo mastmi určenými k promašťování pokožky. Důležité je postupovat přitom opatrně, aby na předkožce nevznikly žádné trhlinky a následně jizvičky. Po opakovaném poranění předkožky se její okraj více zužuje, jizví a výsledky chirurgické úpravy jsou horší.

Máte-li pochybnosti o zúžení předkožky - fimóze, je dobré konzultovat dětského(!) chirurga. Jeho pohled je šetrný a na rozdíl od kolegů, kteří nejsou specialisty pro dětský věk, neprovádí rutinně dekonglutinaci (rozlepení) předkožkového vaku. Výkon je to značně bolestivý a nelze vyloučit, že na psychiku dítěte má vliv jako sexuální násilí…

V současné době u malých dětí neprovádíme s předkožkou žádnou manipulaci ve smyslu násilného přehrnování. Je-li odtok moči volný a nevzniká tzv. "kukla" na špičce penisu na počátku močení. Ta by svědčila pro odpor odtoku moči a možný návrat moči zpět. Přehrnování (dříve hojné a "moderní") vedlo i ke vzniku ranek a jizvení, či prudkému uskřinutí. Samotný růst orgánu většinou problém vyřeší. Bolestivý (vlastně chirurgický) zákrok se provádí přednostně v situaci, kdy dochází k zánětu předkožky (event. opakovanému zánětu)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

marsik1 14. 4. 2009, 17:33
Nám budou tři v květnu a v březnu Matýsek podstoupil ten zákrok na urologii, z důvodu zánětu předkožky, předtím mu to šlo přetáhnout jen malinko, a ted je to už dobrý, ale zážitek to byl děsnej (child12), strašně plakal a hlavně se potom asi tři dny bál vyčůrat, poskakoval a držel to dokud to šlo, taky jsme napoušťeli vodu s heřmánkem...ted každý večer přetahuje sám (clamp) (F) (F)
MAZLÍČCI 14. 4. 2009, 17:18
nám byli v lednu 3 roky a byli jsme v Motole a prý to má přirozeně zúžený,tak nám dali mastičku a objedanli operace když jsem šli na příjem tak se mrkli a řekli že to jde tak je operace zbytečná ted jdeme zase na kontrolu tak uvidíme *-) *-) *-)
Petronela_x 14. 4. 2009, 16:16
Tak nás chce dr. poslat ve 20ti měsících na urologii na zákrok. Ale to jsem zamítla. Myslím, že do 4 let je času dost. Když bude větší, tak si to začne dělat sám.
fialousek 14. 4. 2009, 14:09
Nám doktorka říkala, že do roku dítěte se nemá nic dělat. Na prevenci v jednom roce mi ukázala, jak mám malému přetahovat, jemně, nenásilně, jen do mírného tahu. Za půl roku se nám už otvor zvětšil asi ze1mm na 5mm. Kolem žaludu má nahromaděné smegma, ale doktorka říkala, že až se předkožka zcela přetáhne, tak se to vyčistí, že se toho nemusím bát. Doktorce plně důvěřuju. Obřízky se bojím. Byl na ní brácha, když byl malý a do teď si pamatuju, jak hrozně (child12) (child12) (child12). Prý do tří let se mu to šetrným přetahováním uvolní.
AdVoMa 14. 4. 2009, 13:54
:-$Mám syna, 7 let, přetahuje si sám, jen tak, jak to jde v rámci objevování těla. Máme perfektní, chytrou dětskou dr, která mi na mou otázku řekla, že násilné přetahování je nejhorší věc, co je, můžou vzniknou trhlinky, které sice srostou, ale už je poškozená kůžička :-( Nemá se to vůbec řešit, do puberty času dost :-$ Na manželovu připomínku, že on musel v 17. na částečnou obřízku a bylo to dost nepříjemné, jen řekla, že to je právě pozůstatek násilného přetahování, že mu to sklouzlo zpět a přirostlo, čili se to muselo chirurgicky upravit +o( Svého syna tím nechci stresovat, čili nepřetahuji, jen ho nechávám objevovat své tělo (L)
Brambrlka 14. 4. 2009, 13:59
@AdVoMa (L) (F) (F) (F)
dagram 15. 4. 2009, 12:31
@Brambrlka (Y) (Y)krásně napsáno a supr přístup přikláním se k vám přesně tohle nechám dělat naše dvojany a naše dr. zastává stejný názor (F)
sklibatko 14. 4. 2009, 13:46
my měli zkoušet od roka a přišlo se na to,že má rypáčkovité zužení a musel na plstiku jinak primář na chíře řikal,že do 3,4l et je prostě čas a přehnaná péče je na škodu ,že je to prostě srostlé (F)
ERMÍNA 14. 4. 2009, 13:45
já to zkusila malýmu kolem osmého měsíce a krásně se mu přetáhla skoro sama,bez namáhání,nebo síly.Ustaršího syna stejně kolem 8 měsíce (Y)
Brambrlka 14. 4. 2009, 13:36
Já nevím teta. Už jsme to s přítelem řešili, ale on malého nechce nechat obřezat, kdyby to nešlo. Zažil si s tím v dětství doktorka mu to násilně přetáhla 8o|. Bavila jsem se o tom s kamarádem a ten mi řekl, že se mu předkožka pořádně uvolnila až po prvním pohlavním styku.
snecka 14. 4. 2009, 13:32
*-) *-) *-) tak to teda taky nevím, me detska doktorka, nic neříkala, kamaradky mi rekly, pretahuj, nebo bude muset na obrizku, od malinka, asi 5 mesícu, jsem mu kuzicku vzdycyky malinko natahla, jen kam povolila, nenasilane, jen tak, mej tam direcku, jak spendlíkova hlavicka, delala jsem kazde koupani, ted ma rok a pul,otvor ma pekny, cura dobre, nic se nedela,,, a ted kdyz mu chtnu na pindu, tak se strasne řehta, asi ho to lechta :-)), nic jsem nikdy na pindíkovy neutírala, nic jsem ani nemastila, nevim, jestli to bylo dobre, nebo ne,stahovat tak od malinka, ale zadnej problem, nemame, nic jsem nedelala bolestive, pomalinku, kazdej den, a jsme v poradku, snad, uvidíme co bude dal :-$ :-$
kekina 14. 4. 2009, 13:25
V Rakousich se nepretahuje vubec (L)
muchlanek 14. 4. 2009, 13:11
Nám říkala taky doktorka, že máme přetahovat už asi v půl roce. Pak se mu tam začaly okolo tvořit bílý váčky, tak jsme byli u chirurga a ten mu ho přetáhl. Malý brečel. Nějaký čas se koupal v heřmánku a čůrání ho trochu bolelo. Ale od té doby klid a pravidelně při koupání umyjeme celýho pindíka.
GREPIK 14. 4. 2009, 14:13
@muchlanek :-$ to stejné sem psala níže :-S my jsme si vytrpěli :-S
romana.k 14. 4. 2009, 13:40
@muchlanek přesně to samí jsme měli myve 2,5....od té doby klid. (L)
Janness 14. 4. 2009, 11:30
tak to by mě vážně zajímalo,podle čeho se má člověk vážně řídit... *-) *-) *-) Když byli synovi dva měsíce tak se mě doktorka ptala jestli sem zkoušela přetáhnou,řekla sem že ne,tak mu jí strhla.Malý brečel,měl to celý popraskaný a krvavý.Jenže sem tenkrát o tom nic nevěděla,tak sem myslela,že se to musí. :'( U mého druhého syna byl doktor,který řekl,že do tří let se s tím vůbec nemusí nic dělat,pokud to nebrání odtoku moči... *-)
stambi 14. 4. 2009, 11:25
Díky za info, opravdu člověk neví, čeho se držet. *-)Větší kluk má hypospádii, takže jeden mudr říká plastická operace a druhý, že ne. :-oKdyž jsem byli u doktora, tak jsem tam vzala i druhýho..tenkrát 7měsíčního, protože mu pinďa nešel vůbec přetáhnout. Doktor to uvolnil a od té doby dobrý. Ale ten starší má do dneška strach a od mala si přetahuje sám. Nenechá si na něj od doktora sáhnout, tak se modlím, aby nebyla ta operace nutná. *-)
lerii b 14. 4. 2009, 11:17
*-) *-) *-) *-)TAK A JSEM UPLNĚ..... SESTRA SYNUM PŘETAHOVALA OD NAROZENÍ. NÁM TO ZAKÁZALI... *-) *-) PAK , ŽE STRHNOUT... NEŠLO... OBŘÍZKA VE TŘECH LETECH... ZMĚNILA JSEM PEDIATRA... OBŘÍZKA NENÍ NUTNÁ. MALINKO CVIČÍME... ATEĎ SE DOČTU TOHLE... NÁM SE TEN VAK DĚLÁ NA ZAČÁTKU ČURÁNÍ TAK TEDA NEVÍM , CO STÍM? *-) *-) :-|
GREPIK 14. 4. 2009, 10:53
(Y) my měli jiný problém,pod kůžičkou na pindíkovy se nám utvořil tukový vak a byl kolem celého pindíka a díky tomu jsme nemohli stahovat kůži a tak jsme zašli mudr a tá mu to obřízla a tuk odstranila :-Sau to bolelo (child12) (child12)jsem strašně brečela a syn to byla hrůza..týden čural do vody vlažné s heřmánkem,ale od té doby vše dobré a jsem ráda že to postoupil když byl malinkej 2 roky-dnes si to vůbec nepamatuje :-$
danca81 14. 4. 2009, 10:52
až ve čtvrtém roce věku? :-o :-o Má dr. říká, že už můžu pomaličku zkoušet přetahovat (za dva měsíce bude mít můj syn 2 roky). Ptali jsme se i jiné dr. a ta říkala, že klidně už od půl roku se s tím může začít. Záleží jen na té předkožce, jak je uvolněná. hm jak tak sleduji, tak tady zase píšete jiný názor *-) *-) *-) podle čeho se má pak člověk řídit 8o| 8o| 8o|
kalerat 14. 4. 2009, 10:26
díky za článek (Y) (clamp)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie