Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 80 návštěvníků)

Jak namalovat obrázek na stěnu

0.0
Jak namalovat obrázek na stěnu

Postup

Budeme potřebovat předlohu nejlépe v počítači, balící papír, tužku, zakrývací pásku, kopírák, tónovací barvy, neředěnou bílou barvu na bílení (např. HET), různě silné štětce.

Na internetu (ještě že ho máme) si najdeme vybraný obrázek, který uložíme do PC. Snad to není porušování autorských práv......

Obrázek si v libovolném prohlížeči otevřeme v "životní" velikosti, tzn. tak veliký, jak potřebujeme.

Přes monitor dáme balící papír a postupně obkreslujeme. Když máme obkreslenou viditelnou část, posuneme obrázek v PC a zároveň posuneme i papír, na který překreslujeme.

Když máme na papíře překreslený celý obrázek, přilepíme papír na zeď krycí páskou. Mezi zeď a papír dáme kopírák (pozor abychom měli ten kopírák správně, už se mi párkrát stalo, že jsem si obrázek překreslila zpětně na papír.....) a stejně jako jsme dostávali obrázek na papír ho teď překopírujeme na zeď. Na zdi by měla zůstat tenká kontura, pokud nic nevidíte, měli jste špatně kopírák :)

Další část nemám nafocenou, ale to už není snad ani třeba. Teď nastává fáze vymalování. Stejně jako se vybarvují omalovánky, vymalujete celý obrázek. Barvy neředím, štětec namočím rovnou do flašky s tonovačkou max. si někde vedle v kelímku namíchám potřebný odstín. V případě potřeby po zaschnutí vybarvím znovu. Bílou barvu je lépe použít taky několikrát (pokud kreslíte na barevný podklad).
Úplně naposled doporučuji obrázek obtáhnout černou barvou. Při prvním obrázku jsem začla konturou a až pak vymalovala. Jenže jsem tu a tam přetáhla, takže jsem nakonec stejně musela znovu celý výtvor obtáhnout.
Tady je ukázka pracovních pomůcek (chybí PC, tužka, balící papír) - ve skleničce je neředěná bílá barva...

A pak už se jen kocháme tím, jak jsme šikovné.
Obrázek Rákosníčka část 1...

Rákosníček část 2 - zároveň slouží jako dětský metr

Krteček nad postelí

Krteček nad budoucí postýlkou

víla Amálka

a ještě detail tónovacích barev, obsah 100 g, cena u nás na vsi 28 Kč

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie