Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 2005 návštěvníků)

Jak dělám aplikace na trička))

0.0
Jak dělám aplikace na trička))

Postup

..promyslíme si, co chceme udělat...nyní to bude rybička. Líbila se mi na plavečkách zde na MMB...tak jsem si ji nakreslila na papír...vystřihla a udělala si tak střih...

..obkreslíte na látku..můžete lehce i obyč.tužkou a vystřihnete...nebojte se kombinovat různé barvy látek. Položíte na zažehlovací vlizelín a přežehlíte žehličkou. Nejlepší je přes pečící papír nebo zrubu. Pozor...při hmatu poznáte, která strana vlizelínu je lepivá....na tu položíte vystřižený motiv těsně k sobě a přejedete žehličkou. Látka se k vlizelínu krásně přilepí. (nemáte-li zažehlovací nevadí, musíte to našpendlit a šít trochu opatrněji)

ZAŽEHLOVACÍ VLIZELÍN STOJÍ METR 30,-(včera jsem ho kupovala)

žehlení z rubu...jen chvilku...než se přichytí.... předtím zažehlila z líce přes kapesník. (nyní můžete hned přes pečící papír, je to lepší a zrubu pak není nutný))

zde již nažehlená látka...jo, zapomněla jsem napsat...obličej si udělám nejdříve. Třeba den předem, některé barvy zasychají až 8 hod.(u konce bude fotka barev, které používám)

..teď přijde na řadu obšívání. Mám už starý stroj, který nedělá dokonalý entl...zde je vidět i mé nastavení. Důležité je, aby byl hustý. Kde jsou spoje, jedete na stroji prostředkem, aby se to spojilo a při praní netřepilo))

ještě jedna detail.fotka obšívání

..pak už se jen opatrně vystřihne...nebojte se, když se některá nitka střihne( pak aplikaci přišijete buď v ruce, rovným stehem,,,,nebo to pro jistotu přišiji na tričko znovu entlem...tentokrát nééé už hustým a případné přestřižený nitky se tím opravi)..domalujete detaily dle chuti a je HOTOVO...Přidat knoflíček...a nakonec vyžehlit...hlavně zažehlit barvy!!! A je to....nic to není))
tak milé tvořilky, snad jste můj návod pochopily a hurá do toho !!!
zdraví Marcela
P.S. všem moc děkuj za chválu, bohužel už tolik netvořím, dcerka vyrostla a o mé aplikace již nestojí. Mám zase jiné hobby...třetí přírůstek. Ptáte se na šablony, žádné nemám, jen si zadám na MMB ... next, mají nejhezčí aplikace a kreslím na papír. Když se mi to líbí, vystřihnu a jde se na to..))
Pokud potřebujete s něčím poradit, zkuste prosím ostatní maminky, několik let jsem už nic netvořila, něco jsem určitě zapomněla.
VŠEM DĚKUJI ZA KRÁSNÉ KOMENTÁŘE A PŘEJI HEZKÉ TVOŘENÍ A HLAVNĚ SE TOHO NEBOJTE, NENÍ TO NIC TĚŽKÉHO!
MARCELA

...zde je našitá...
...ještě vložím pár fotografií pro inspiraci...

...pro inspiraci...

..pro inspiraci..

..pro inspiraci...

..pro inspiraci..namalovaná Kittynka...velmi jednoduchý...

...tak a poslední....zde u jablíčka je vidět prošití bavlnkou na háčkování...jednoduše v ruce pár stehů a i kolem výstřihu))
..snad jsem pomohla a inspirovala...
...děkuji ještě za krásné komentáře..., bohužel nemohu šít na přání. Ráda bych,ale opravdu na to nemám čas.
...kdyby nebylo něco jasné, klidně napište, ráda poradím....díky Marcela

..ještě jsem našla nějako fotku...

a ještě jedna se šklebící se modelkou..o.)

..a tady je jablíčko i na sukýnce a leginách ..

....kytka k sukýnce..

..zde je aplikace i na bačkůrkách..(nyní není Peppča tak růžová))

..ty barvy..PÉBEO(jedna stojí asi 50,.)..mají špičku...dobře se s nimi maluje, zasychají déle,ale nechají se použít i na nápis na krabičce zdobené ubrousk. technikou (dělají i třpytivé a plastické)

..na bundě...

..vzadu byla díra a už není))

..další vyhrabaná fotka...na polštáři ...

...mé začátky..

..další polšářek..

...kdo se bojí aplikací, ať zkusí malování...jde to dobře a hezky se u toho vyčistí hlava...doporučuji))

..tady je aplikace na kabelce))

..zde jsem dělala aplikace Peppiny a Tomíka na zástěrkách..

našla jsem ji...aplikace na kabelce a barvičky, kterými zdobím ))

další tričko...namalované))

..kdo si hraje, nezlobí..o.))))

trochu nám ta Peppina zezelenala))

..čerstvě namalované)))

..zde jsou nafocený barvy co používám..Pentel fabricfun...v krabičce na malování.štetcem..Ty dvě bílá a černá Pebeo-gutta...super ..tím malované ty holčičky))
...pak mám opět od Pébea...více barev, taky špička...tak na oči, pusiny ...kytičky...drobné malby...., ale i na krabičky, sklo, keramika...atd.

další namalované uvedenými barvami, ale dalo mi zabrat))

..zde jsou magnet. rybičky...na nich taky dělané aplikace...ploutvičky a malování))

..i tady lze přišít aplikaci))) kdo je neumí uháčkovat, musí pomoci stroj)))

dílo paní Michaly ID..57290...moc mě těší, že se jí daří nádherné aplikace dle mého návodu))

a ještě jedna, moooc se jí to povedlo...tak hurá na to!!!!!!!!!

krásná rybička paní Ivy ID 123926..dělaná podle návodu...povedla se, že??

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Tikolka 24. 6. 2009, 13:23
Moc, moc, moc krasne (Y) (clamp). Hned jsem zacala prehrabovat zbytky latek , ze neco vytvorim,...... *-) ale nemam tak pekne latky :-(. Muzu se zeptat kde je schanite? Kdyz je pujdu koupit, tak mi prodaji nejmin pul metru, nekde jen metr,...... Mozna zajit k nejake svadlene, nebo do nejake dilny,... jestli nemaji zbytky *-)
macíčekm 24. 6. 2009, 13:52
@Tikolka děkuji za pochvalu ;-) ;-) ;-)..já látky kupuji zde na MMB...zkuste třeba iD 152080, 10306...prodají Vám i 30 cm ..není problém (H) (H) (H)..dobře si vyberte, výběr je veliký a honem do šití :-) :-) :-) Marcela
Tikolka 25. 6. 2009, 9:12
@macíčekm Dobre rano (hello). Tak jsem vcera do noci vyrabela tricko s Pepinou |-). Nikolka uz ho ma na sobe , a je nadsena (child9). Vecer se vrhnu na dalsi, casem vlozim i nejake fotky. Dekuji za super napad.
santam 24. 6. 2009, 9:46
Dobrý den Marcelko, jste velice šikovná a váš nápad mě zaujal a velmi se mi líbí. Můžete mi poradit, kde kupujete trička, protože většinou mám štěstí v obchodech na trička s potiskem a obrázkama. Snad se mi podaří také nějaké podobné aplikace udělat. Děkuji za nápad, radu a inspiraci. Petra
macíčekm 24. 6. 2009, 9:51
@santam Dobrý den, moc děkuji za pochvalu ;-) ;-) ;-)...jednobarevná trička...to je problém...nejvíce jich mám z Tesca, zn. Cherokee...jsou cenově kolem 50 kč a dobře se na ně maluje i aplikuje-) :-) :-)..kupuje mi je jedna hodná maminka z MMB, nebo občas natrefím v Takku, jednobarevná z packu Next a pak sekáčky.... :-$ :-$ :-$..snad jsem pomohla, dobře nakupte a vyzkoušejte to, mějte se hezky (L) Marcela
myssskaaa 22. 6. 2009, 8:54
Jste šikulka...asi si konečně rozbalím ten můj šicí stroj, který jsem si tolik přála a už mi leží dva roky ve skříni...nějak se k tomu nemohu donutit, ale těmito obrázky jste mě tedy přesvědčila. Děkuji za úžasnou radu a tipy... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Míša a Martínek
macíčekm 22. 6. 2009, 12:35
@myssskaaa tak to jsem moooc ráda :-$ :-$ :-$..nebojte se toho a zkuste to...budu držet palce (H) (L)
bundasi 21. 6. 2009, 8:30
Opravdu nááááááááádherááááááá :-$ :-$ :-$ (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp)
boule74 20. 6. 2009, 12:00
Marcelko jste ESO ( Já to chci taky umět Bůůůůůůů) Líba (Y) :'(
janula33 11. 6. 2009, 16:05
krásny návod, ale tá vaša fantázia nemá hraníc, nádherné (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o)
Fildinka 8. 6. 2009, 1:22
Marcelko to je bomba (sampus).Já bych to tak moc ráda taky uměla 8o|.Jen tak dál,jste obrovská šikulka. (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Bromovka 6. 6. 2009, 13:21
No nádhera a ty nápady, to je dar od boha. (clamp) Taky se chystám něco vyzkoušet, ale přemýšlím nad tím, co dát z druhé strany, která přiléhá na tělo? U triček např. od Cherokee je nažehlený takový jako elastický měkký vliselín, ale v obchodě ani na netu jsem ho nikde neobjevila. Nevíte, kde na něj? Díky Martina
macíčekm 7. 6. 2009, 21:11
@Bromovka zdravím a děkuji za pochvalu :-$ :-$ :-$... z druhé strany se nic dávat nemusí)) Kupovaná trička mají podložení u vyšívaných aplikací...to by pak mohlo škrábat. Tady se vše udělá samostatně a pak jen přišije po odvodu...z rubu skoro nepatrné a vůbec to neškrábe ;-) ;-) ;-)..taky jsem nic na trhu neobjevila)))) (L) Marcela
Terinka4444 6. 6. 2009, 9:15
No to čumim čumim čumim :-o :-o :-o Jste obrovská šikulka (clamp) (clamp) (clamp), škoda, že mně, antitalentovi 8-| 8-| 8-| , nemůžete poslat trochu Vaší šikovnosti. Mějte se krásně (flower) (flower) (flower) (flower)
macíčekm 7. 6. 2009, 21:13
@Terinka4444 jej, děkuji za pochvalu :-$ :-$ :-$...nebuďte zklamaná a zkuste třeba to malování...nikdy jsem si nemyslela, že mi to na trička půjde *-)....a jestli ne, tak umíte určitě zase jiné věci lépe než já |:o) (flower) (flower) (flower) Marcela
marjanka1 5. 6. 2009, 23:27
milá marcelko..ráda bych se poptala zda může někde najít obrázky malované na textil ala next..jako je zebra, holčika co tam máte...ráda bych i své dcerce pořídila jedno takové, ale šablonu zdřejmě nemám šanci sehnat (L) (L) (L) (L)
macíčekm 6. 6. 2009, 0:07
@marjanka1 ...tak to bohužel neporadím :'(...vše co mám namalované, tak je od oka....jedině vám to mohu vyfotit detailněji....nebo zkusit hodit moje tričko do kopírky...a poslat vám to, z :-$..nechcete si to zkusit sama podle fotografie z MMB nakreslit obyč. tužkou na pečící papír a pak myslím položit na tričko a přežehlit...obtiskne se to a už jen vybarvíte ;-) a je hotovo...písněte mi když tak vzkaz... (L) Marcela
budimericka 3. 6. 2009, 11:41
vyhraješ si super hezky hlavně super nápady (clamp) :-)
macíčekm 7. 6. 2009, 21:14
@budimericka jo jo...to si vyhraju...kéž by celé dny ;-) ;-) ;-)
renalie 24. 5. 2009, 21:41
Taky dělám takové aplikace.Jen místo vlizelínu používám obyčejný igelitový sáček.Vystřihnu podle tvaru,přežehlím přes pečicí papír přímo na tričko a pak rovnou přišívám.Aby se mi to nekroutilo,podkládám z rubu papír.Pak ho odtrhnu.Ničemu to nevadí,papír se pak vypere,sáček se roztaví. (B)
rudana 23. 5. 2009, 13:58
je to nádhera (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) hned to zkusím, až koupím vlizelín ..... |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) jste velká šikulka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
cíchová 19. 5. 2009, 22:26
:-) :-)Marcelko, moc pěkné (clamp) (clamp)
Jindriska18 12. 5. 2009, 1:17
no to je super, určitě to vyzkouším díky za nápad Jindřiška (Y)
Cvalda 10. 5. 2009, 21:05
Opravdu krásná práce a bezvadná inspirace (Y) |:o). Já jsem ovšem trochu lenoch (pst) tak jsem synovi vytvořila trička s pomocí sametové nažehlovací fólie - http://www.davona.cz/tvoreni/1189/nazehlovaci-samet/ . Jenom se vystřihne a domaluje barvama a je to (plaz)
macíčekm 10. 5. 2009, 22:03
@Cvalda děkuji :-$ :-$ :-$ a díky za typ......vypadá to pěkně (F) (F) (F) (F) (F) (L)
Calinda 10. 5. 2009, 20:57
super, naprostá bomba, jste velikááánská šikulka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) opravdu nemám slov (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kiara.j 4. 5. 2009, 14:30
(F)Dobrý den Marcelko,jste mooooc šikovná maminka (clamp) (clamp) (clamp).Vaše trička jsou daleko hezčí než kupovaná (Y) (Y) (Y).Beru si z Vás příklad a pokusím se také něco vytvořit.Jste super (child1) že se podělíte o rady a návody [A].GRATULUJI jste super |:o) |:o) |:o) (hello) (hello) (hello)
sashia 30. 4. 2009, 12:05
:-$ :-$ :-$ :-$ perfektne! Neviem ci by som na to mala trpezlivost, ale na pohlad je to velmi krasne! Sikovna mamča :) Chcem sa spytat, ked sa ta aplikacia nasiva na triko, dela se to rucne? alebo na stroji? a iba jednou farbou niti? Dakujem moc za odpoved (L) ja to mozno niekedy skusim *-)
macíčekm 30. 4. 2009, 18:39
@sashia děkuji za pochvalu :-$ :-$ :-$ :-$..je to našívané na stroji. Nemám tak hezký entl, a tak to přišívám stejnou barvou...ještě jednou. Komu dělá stroj hezký, tak už může přišít pouze rovným stehem a i jinou barvou (L)..a zkuste, nebojte :-) :-) :-)
katkavych 29. 4. 2009, 22:00
:-o :-o :-o ... ;-) ... jste mooooooc šikovná, jen tiše závidím :-$ Ale nedá mi to, asi si to budu muset taky vyzkoušet :-) ... (hello)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie