Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 10 návštěvníků)

Co se zbytkem protlaku?

0.0
Co se zbytkem protlaku?

Postup

Kupuji větší množství protlaku (více za méně korunek).Zbytek jsem ukládala do lednice,ale při delším skladování se zkazil.Tak jsem si pomohla takhle....možná nějaká hospodyňka využije i na něco jiného.Budu ráda když se snámi o tento nápad podělí.

Zbytek jednoduše naleji přes nálevku do sáčku na vytváření ledových pecek a dám zamrazit.
Pokud je protlak hustější pomůžeme si opatrně špejlí....pozor ale abyste sáček nepropíchli !!!
Když potřebuji třeba ochutit jídlo, jednoduše uloupnu potřebné množství peciček.

tady s nálevkou....opatrně!!!

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

larossa 9. 9. 2011, 11:26
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) úžasný nápad (L)
tyleka 21. 7. 2010, 21:34
Mně se to líbí. Nikdy mě to se zbytkem protlaku nenapadlo, i když zmrazuji moc ráda a mám desítky různých tvořítek na led - plním je i džusem (krásná barva!), mlékem, kávou, nebo do "kostky" vody vložím jednu borůvku, malinu, měsíční jahodu...
Moni23 3. 5. 2010, 21:24
To je D :-)O :-)B :-)R :-)Ý.
lenka s krakenem 2. 4. 2010, 21:53
Zdravím , já takhle skladovala jídla pro dcery ... v jednom sáčku brambory , v druhém mrkev , další brokolice , špenát , maso ( králík a kuře)..... a k obědu pak dostávali pecku masa , pecku mrkve a pecku brambor...a kombinacím se meze nekladli . Bylo uvařeno , sice ne čerstvé , ale od maminky :-)
NKA 18. 3. 2010, 18:29
Ja pretlak ľúbim,tak keď ostane/málokedy/zjem ho,v Jednote je aj krabicový asi pol kila. :-) (Y)
Egreska 17. 3. 2010, 18:48
ja zase zalejem zvyšny pretlak v konzerve olejom a vydrží do dalšieho použitia (Y) (Y) (Y) ale aj toto je dobry napad ked vam zostane niečoho vela (Y) (Y) (Y)
kevinecka 8. 10. 2010, 21:46
@Egreska (Y) s tím olejem to je taky dobrý nápad...jak vám dlouho vydrží , máte odzkoušeno? (flower)
Jolly12 14. 3. 2010, 16:18
Dievcata a moj sposob zmrazovania vinka ked sa nedopije. Na masko pride takto vhod
babi Irča 17. 3. 2010, 18:18
@Jolly12 Jééé, přesně tohle dělám s vínem také. Teda pokud nějaké zbyde. :-) :-) :-) :-)
Marci75 15. 3. 2010, 20:14
@Jolly12 Když u nás nikdy žádné víno nezbyde ,-)
Marci75 13. 3. 2010, 19:11
Já kupuju jen malé baleníčka - na rajsou nám stačí dvě malé plechovky :-$, ale i tak třeba někdy zbyde, tak zamrazím jen tak v mikroténovém sáčku. Tohle je dobrý pro větší množství (Y)
simeks 13. 3. 2010, 17:02
(Y) já si tak dělám citronovou šťávu, protlak by mne nenapadl
kevinecka 15. 3. 2010, 20:01
@simeks no jejda *-) to je super (Y)citrony taky dlouho nevydrží +o( a kostka do čaje (C) to bude super (clamp) díky za nápad (clamp) (L) (hello)
zdravuska1 13. 3. 2010, 12:56
to je dobrý :-o ^o) (Y)
Viko 13. 3. 2010, 12:07
(Y) (Y) (Y) dobrý nápad jen nevím kde seženu takové sáčky
zdravuska1 13. 3. 2010, 12:56
@Viko koupíte všude třeba v papírnictví jsou to sáčky na led
AndyL. 13. 3. 2010, 11:33
Díky, určitě využiji. Kupuji protlak v krabici z Liedla a také mi zbývá :-$ (hello)
Johnova 13. 3. 2010, 10:02
¨Kupuji malé protlaky a když někdy přeci jen zbyde tak ukrojím kousek potravinové fólie a šup s tím do mrazáku :-)
jarka 128 13. 3. 2010, 9:40
Super nápad (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)určitě vyzkouším (Y) (Y) (Y) (hello) (hello)
Evásek.cz 13. 3. 2010, 0:40
,-) to je jako v krevní bance..... teda jaké kupujete balení?? Mě tolik protlaku nikdy nezbylo. Je fakt, že kupuju klasiku na to co vařím, nepoužívám ho denně a na další si koupím nové. Ale abych tím naplnila celý sáček na led , to bych musela koupit několik pratlaků jen za tímto účelem ,-) - protože tak obr balení jsem v normálním obchodě nikdy neviděla *-)
kevinecka 13. 3. 2010, 1:47
@Evásek.cz kupuji půlkilové balení a vyjde to asi do dvou těch pytlíků na led (snehulak) já si zamrazím jen na dochucování (pl) na rajskou omáčku použiji samozřejmě celý :-D ...a dochucuji jen několika kostkami :-p (hello)
Evásek.cz 13. 3. 2010, 5:37
@kevinecka :-o půlkilové balení??? Tak to jsem ani nikde neviděla - to máte asi z Makra, že?
kevinecka 13. 3. 2010, 18:40
@Evásek.cz z Lidlu a někdy i z Makra,ale myslím,že větší balení mají na více místech (hello)
sarks 13. 3. 2010, 17:35
@Evásek.cz 500g kečupy jsou běžně i 900g v plastu
Evásek.cz 15. 3. 2010, 20:46
@sarks tak kečup to je běžné, ale protlak je něco jiného - ten jsem v obřím balení ještě neviděla (H), je fakt, že jsem se po něm ani nesháněla... proto mě to překvapilo ,-)
soniccz 12. 3. 2010, 23:55
Protlak by mě asi nenapadl, mrazím si takto vývar (hello)
tris 12. 3. 2010, 23:54
(Y) (Y) (Y) (Y)
Zrušený účet 12. 3. 2010, 22:49
Já používám ty klasické plastové a pak když to zmrzne tak to vyklepnu a dám do sáčku se svorkou. Nějak jsem si nezvykla tyhle sáčky používat - led jako takový nevyužíváme ani v létě.
kevinecka 13. 3. 2010, 1:49
@ ..takhle si dělám petrželku z naší zahrádky (jablka) krásně pak voní nejen v zimě v polévce (flower)
Jonáš7 12. 3. 2010, 21:34
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
marsehetz 12. 3. 2010, 20:57
(clamp)super (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie