Zobrazit přihlášovací formulář

Paní z Monsoreau - I. díl

Administrace

Paní z Monsoreau - I. díl

52 Kč 59 Kč
Doposud žádný zájemce
Doprava: od 79 Kč
Dvoudílné historické drama. Léta páně 1578. Šest let po masakru na svatého Bartoloměje. Vypjaté osudy, náboženská válka, politické intriky, ambice a nezkrotné emoce - tolik o francouzském království, které je v této neklidné době rozpolceno. …

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 10. 1. 2006
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Paní z Monsoreau - I. díl

52 Kč
Koupit
Dvoudílné historické drama.

Léta páně 1578. Šest let po masakru na svatého Bartoloměje. Vypjaté osudy, náboženská válka, politické intriky, ambice a nezkrotné emoce - tolik o francouzském království, které je v této neklidné době rozpolceno.

Katolíci vedou, v zájmu zachování svého privilegia na božské právo, občanskou válku proti protestantům usilujícím o větší uznání. Jako vládce země se král Henry III., k velké nelibosti dvora, snaží usmířit obě náboženské frakce. Když se hrabě de Monsoreau, velitel královských loveckých psů, setkává na plese s mladou Dianou de Meridor, okamžitě se do ní zamiluje. Ta do svých 23 let žila šťastný život na venkově pouze se svým otcem.

Rafinovaný a bezohledný hrabě přesvědčí jejího umírajícího otce, aby mu dal ruku Diany za ženu. Tak se z ní stává Diane de Monsoreau a žije rezignovaným životem až do dne, kdy se setká s proslulým protestantem hrabětem Bussy d´Amboisem. Od té doby se lásce, kterou cítí k Bussymu, vyrovná pouze nenávist, již cítí ke svému manželovi.

U dvora je napjatá atmosféra. Král chystá edikt, zaručující protestantům svobodu vyznání. Vévodkyně de Guise, manipulátorka, které není rovno, spojuje králova bratra a vlivné katolíky v rámci Svaté Ligy, tajné organizace, která plánuje sesazení krále z trůnu. V nejvyšších státních vrstvách vznikají dvě frakce a napětí se stupňuje. De Monsoreau se přidává ke stoupencům Svaté Ligy, zatímco Bussy d´Amboise stojí na straně krále. A mezitím se rozpoutává válka na dvou frontách. Jedna kvůli lásce a druhá kvůli ideálům.

Toto dílo kombinuje dobrodružné scény, překrásné scenérie (Chateau de Chambord) a romantické intriky. Bratrská nenávist, odloučení lidí, touha po moci a naplnění ambicí: Stále moderní témata ve fiktivním, volném přepisu novely La Dame de Monserau o
  • 22. 6. 2024, 18:29

  • Zobrazení

    208

  • Oblíbené

    0

Další nabídky bazárku

Těžká rozhodnutí
Osobní strážce, DVD
Kočka na rozpálené plechové střeše
La La Land
Nové
PLASTOVÝ OBAL

La La Land

Dopisy pro Julii
Nové
DIGIPACK

Dopisy pro Julii

Kill Bill
Nové
PLAST

Kill Bill

Božská Florence
Nové
PLASTOVÝ OBAL

Božská Florence

Prokletí hrobky faraona -
Souboj titánů, DVD
Nové
PLASTOVÝ OBAL

Souboj titánů, DVD

Červený drak
Zamilovaný profesor
Nové
PAPÍROVÝ OBAL

Zamilovaný profesor

Léto na ostrově

Kategorie