Co dnes vaříte ?
Evasma
20. 1. 2018, 9:15
Prosím - řízky vepřové - aby byly nejlepší. Na jakem tuku snažit a jakým způsobem? Pomalu, rychle, teplota vysoká nebo spíše střední?
zelenoockam
20. 1. 2018, 11:11
@Evasma
miluju na sádle,nakládám je den předem do jogurt,neklepu(dělám z panenky nebo ev.krkovice s kostí a tu klepu)a hlavně mám zásadně svou strouhanku z různého pečiva(zrníčkového).sádla dávám větší množství.potom dávám okapat na pařáček a ihned konzumace.at se "nezapaří"pak nekřupou,křupou málo a jsou...no neee
Nadys
20. 1. 2018, 11:07
@Evasma
vždyt si se tu ptala na řízky už před rokem , to furt není ono nebo co
jarla
20. 1. 2018, 10:13
@Evasma
Já je omažím při vyšší teplotě z obou stran a pak je fouknu "dopéct" do trouby, s kousíčkem másla,jsou štavnaté,měkké
jarla
20. 1. 2018, 10:58
@Evasma
Cca 190° nějakou dobu, fakt nevím,jak dlouho,přikryté alobalem,poslednícb cca10 minut odkryté,jak na tom ty řízky jsou,zkouším podle jednoho,do toho píchám,abych to zjistila,nebo kousek z něj odkrojím,ten je takový "zkušební" o ten se vždycky rvem
sympatie
20. 1. 2018, 9:18
@Evasma
Dobře naklepat, nesmí být silné, důležité je smažit ve větším množství tuku, péct spíše prudčeji. A nejlepší je sádlo.
johnynka
20. 1. 2018, 9:17
@Evasma
na sádle a na středně vyšší teplotuu. Babička nechává dojít v troubě na 180°C
Muškovka
19. 1. 2018, 12:19
Brokolicová polévka s opečenými chlebovými kostičkami, čínské nudle s vepřovými nudličkami, zeleninou a slunečnicovými a dýňovými semínky...
kosticka
19. 1. 2018, 11:48
kuře, červené zelí, kysané dušené zelí, houskový a bramborový knedlík https://www.mimibazar.cz/recept/27764/dusene-cervene-zeli-konecne-jsem-objevila-bezva-recept
Dan.ka
(upraveno)
18. 1. 2018, 22:05
Vytáhla jsem z mrazáku telecí plec. Myslíte,že by z toho byla dobrá rajská? Tak všem děkuji za rady,ale stejně bude rajská
Zrušený účet
19. 1. 2018, 13:32
@Dan.ka
plec s rajskou klidně se pozvu taky ale takový telecí řízečky z kýty by nebyly
zelenoockam
19. 1. 2018, 8:15
@Dan.ka
s vajcem,jako u spánků?? uááááá já klasika segoš ze dvou kil masa a řízky.segoš si už zavařím,brzy pojedeme stanovat to se hodí
Zrušený účet
19. 1. 2018, 8:04
@Dan.ka
Rajská s plněnou paprikou, s kuličkami z mletého masa, s hovězím, vše je naprostá lahůdka
e-sladkyspanek.cz
18. 1. 2018, 20:50
@Dan.ka
si prdla. .není to škoda. .upeč to jen na másle a k tomu pečené brambory. .nebo míchané a okurkový salát se smetanou. . nekurvi takové dobré maso rajskou
žabada
19. 1. 2018, 6:18
@e-sladkyspanek.cz
to dělávala babička já jsem trochu lakomá, tak telecí nekupuju ale asi by to za to stálo
krišon
19. 1. 2018, 8:18
@žabada
Byla jsem tak podvyživený tvor, že chudáci nevěděli, co do mne nacpat ... telecí na paprice s hráškem jsem prý jedla vcelku ochotně ... dovedu si představit, jeden kousek masa a tři hrášky ... ale dodnes cítím vůni pečených nadívaných holoubat a okurkového salátu ...holoubata mi vadí dodnes, ale bažanta stáhnu a vykuchám bez mrknutí oka a sežeru taky ...
Dan.ka
18. 1. 2018, 21:33
@e-sladkyspanek.cz
Frau Hajajo...se nekurvim...ale na rajskou máme chuť a jiný hovězí tu nemám
e-sladkyspanek.cz
18. 1. 2018, 21:47
@Dan.ka
tak udělej rajskou s vajcem ukojis chuť a telecí udělej jak zbytek normální populace
Dan.ka
18. 1. 2018, 21:57
@e-sladkyspanek.cz
Ty si neuvědomuješ,že jsem nic jinýho než: "Danuško,udělej rajskou,bude výborná" slyšet nechtěla? A tu rajdu s vejcem myslíš vážně? Jestli jo,tak jsi ještě větší čuně,než jsme doufali
e-sladkyspanek.cz
18. 1. 2018, 22:02
@Dan.ka
málokdy je rajská jinak než s plněný mi paprikami. .ale když vše dojde zlaté vájco na tvrdo a jsou rádi
Zmolda
19. 1. 2018, 6:29
@e-sladkyspanek.cz
taky jíme rajskou s vejcem natvrdo, široko daleko to tady nikdo nejí. Jednou tady o tom byla dlouhá debata
zelenoockam
18. 1. 2018, 21:39
@Dan.ka
joooo když jsem byla těhotná,tak jsem jedla každý den rajskou a bylo mi úplně jedno s čím.musela být rajská,den,co den
Dan.ka
18. 1. 2018, 21:58
@slunisluni
Ani si ho nechci představovat,nebožátko. Sežrat kraví miminko je ošklivé...
slunisluni
18. 1. 2018, 22:04
@Dan.ka
No a mas to Muzes to odčinit tak, ze budes 3 mesice klikat na PC všem psím miskam
Silverwing1
18. 1. 2018, 20:01
Vločková polévka s nočky, rizoto z pečeného kuřete a k večeři luxusní salát s pošírovaným vejcem, slaninkou, parmezánovými krutony...jako z časopisu... musím to takhle prodat chlapovi, jinak by mi salát nevzal
Kvíčalka
19. 1. 2018, 11:59
@adamito
Děkuji,už jsem psala Janě,že něco podobného dělám,ale jako čínské placičky
maršmeloun
19. 1. 2018, 9:26
@Kvíčalka
Také zdravím Já nakukuji každý den, ale většinou jen z mobilu a od té doby co mám nový se nemůžu na MMB přihlásit jen na pc . Placičky jsou kuřecí maso na kousky přidat cibulku, sůl, pepř, sojovou, kari, vajíčko, hodně solamylu tak nák koření co máte rádi a nechat uležet péct malé placičky . Nám to chutná s bramborovou kaší nebo jen s pečivem a zeleninou.
Kvíčalka
19. 1. 2018, 11:57
@maršmeloun
Jooo,tak něco takového dělám,ale já dostala recept jako čínské placičky
maršmeloun
19. 1. 2018, 16:01
@Kvíčalka
Tak to bude ono ted jste mě dostala, protože určitě i já to mám uložené jako čínské placičky kde jsem přišla na cikánské teda netuším .
zelenoockam
19. 1. 2018, 12:08
@Kvíčalka
to je podezřelé,že ty dva názvy jsou takové-čínské,cikánské určitě to má společné kořeny
Kvíčalka
19. 1. 2018, 12:55
@zelenoockam
Jak se maso dobře nakoření,k tomu ještě přidá nějaká ta zelenina,tak se to určitě nepozná,z čeho masíčko je
zelenoockam
19. 1. 2018, 13:00
@mildík
jo,klobásy a guláš aj nutrie,osla,koňa,žáby,červy,šváby nebo co to bylo... ale kočku ne-tu vařila babka,tak vím,že je sladká
Zrušený účet
19. 1. 2018, 13:33
@zelenoockam
nutrie je lepší jak králík a smažená žabí stehýnka to je pochoutka
zelenoockam
19. 1. 2018, 13:40
@
jo,my jsme je chovali ve velkém.takže byly často.králíky,ovce,prasata,telatta,brojlery,kačeny,husy,slépky,morčata....i osla jsme měli-ale toho jsme nesnědli ani morčata teda ne. a žábu bych si dala-nááám
Kvíčalka
19. 1. 2018, 18:42
@zelenoockam
No ještěže jste tam ,Moni,dala ten dodatek,že morčata ne,páč začátek mě dost zděsil
zelenoockam
19. 1. 2018, 13:16
@mildík
taky jsem tak ječela,jak jsem se dozvěděla,z čeho to bylo.nicméně-bylo to opravdu velmi chutné
zelenoockam
19. 1. 2018, 13:15
@lucijee
bylo to dávno,tatík to od někoho dotáhnul a pak se provalilo,z čeho to je.babka noukoment potřebovala ledvinák pro sestřenici,co přišla o ledvinu(taky kdysi,za komančů ještě) no a bylo ji líto maso vyhodit,tak uvařila psům
lucijee
19. 1. 2018, 13:17
@zelenoockam
No ty blaho...si to vůbec nedokážu představit. Ač nejsem žádný vegetarián, tohle bych nedala.
johnynka
19. 1. 2018, 14:36
@zelenoockam
kamarád ty nutrie chová, ale odvahu jí koupit a uvařit jsem ještě nenašla
zelenoockam
19. 1. 2018, 14:38
@johnynka
ty jo-já mít tu možnost...!!!!!!at ti ji prodá bez hlavy.je to velmi kvalitní maso.nutrie je extrémně čistotná.ber a neváhej
lucijee
19. 1. 2018, 13:38
@zelenoockam
Proto nikde nic nejím já bych třeba nemohla do Prostřeno, kde by mi měl vařit někdo, koho neznám. S tím já mám velký problém..
zelenoockam
19. 1. 2018, 13:41
@lucijee
to donesl tatík ,-kdybych nemohla jíst jinde,tak bych umřela na hlad.jsem věčně na cestách
zelenoockam
19. 1. 2018, 9:00
@slunisluni
brzy,brzy-u nás se ruší záchytka-prý mají ti opilci málo luxusu a nevyhovuje to nařízení unie
STŘELEC
19. 1. 2018, 9:20
@zelenoockam
kde jsi to, prosím, tč slyšela? Vím, že má projít úpravami do listopadu tohoto roku, případně se bude stěhovat do jiných prostor s méně lůžky ( od zaměstnankyně).
STŘELEC
19. 1. 2018, 9:25
@zelenoockam
nemám FB a tam fakt vedení nemocnice říkalo, že se záchytka ruší?
zelenoockam
19. 1. 2018, 9:26
@STŘELEC
ne,hrozí zrušení,ale nejspíš zruší.psali tam něco,že na to ty finance nejsou,aby to udělali,jak mají a taky není personál
STŘELEC
19. 1. 2018, 9:29
@zelenoockam
tak ten článek jsem minulý rok četla v Regionu, ale tam se stále finance hledají a řeší.....zatím záchytka zůstává.
zelenoockam
19. 1. 2018, 9:32
@STŘELEC
nemáš boa,límec ze stříbrné lišky,?NEBO NENÍ V PŮJČOVNĚ KOSTÝMŮ-POKUD JEŠTĚ EXISTUJE?sorry caps
STŘELEC
19. 1. 2018, 9:35
@zelenoockam
zavolej si v pondělí p. Palarčíkové do půjčovny ( je tam od 9, hodiny- mobil 734 520 987 a poptej se, dnes tam nikdo není .
zelenoockam
19. 1. 2018, 9:31
@STŘELEC
to byl článek z listopaduu.tento byl nějáký aktuální a spíš to vyznělo,že to zruší,že řešení není a není a tlačí čas
SarinaK
19. 1. 2018, 9:05
@zelenoockam
Jasně, hlavně nepošpinit lidskou důstojnost.....Je potřeba kvalitu 5hvězd, psychologa a nejlepší lékaře, aby se kdejaký ožrala cítil dobře. Miluju EU Například přesně daná výše obkladů na záchytkách a více erudovaného personálu nejlépe s co nejvyšším dosaženým vzděláním v oboru medicíny je přesně to, co naše zdravotníctví potřebuje! Proč dávat peníze nemocným....
zelenoockam
19. 1. 2018, 9:07
@SarinaK
jo a zaplatíme jim to my.jelikož většina za ten luxus ani neplatí,všechno rozbijí,zřídí.... víš co,ted je nechají někde "chcípnout" pod keřem-kam taky s nima,že jo
SarinaK
19. 1. 2018, 9:10
@zelenoockam
myslíš, že nařízení EU toto řeší? Nikoho to od stolu nezajímá, kdo to zaplatí, oni mají svá teplá místečka v Bruselu. Pod keřem je nenechají, to by byl řev neziskových organizací "za práva a důstojnosti ožralů"
zelenoockam
19. 1. 2018, 9:12
@SarinaK
to můžeme řešit max.my tady mezi sebou v diskusi a nebo pár vět na pivku...a nevyřešíme nic.....držet hubu a krok
SarinaK
19. 1. 2018, 9:26
@zelenoockam
a doma začneme dětem říkat "hlavně to neříkej ve škole" však to známe z dětství
slunisluni
19. 1. 2018, 9:38
@SarinaK
Naštěstí ta mala ma svoje zájmy , ale ta doba k tomu opravdu inklinuje
slunisluni
19. 1. 2018, 9:03
@zelenoockam
Nojo....a ted čtu ze špičky architektoniky se v Praze budou radit jak na zeleň , bydlení ve městech a ubytováni uprchlíků... Ty holky mely taky kamarády a ty makej, at to uživis
zelenoockam
19. 1. 2018, 9:05
@slunisluni
dnes mám volněji,skoro všechny papíry hotové-paráda.jen něco málo zmastím po další přestávce.pak odpolko chvíli zamakám a veget.stejně jdu zítra a...a jinak já ted nečtu nic,sháněla jsem projektanta,budu kopat novou kanalizaci v bytě....samé lahůdky do toho chystám na to stanování za měsíc.......