Potahování dortů, poradna
elinaty
23. 3. 2021, 13:36
DOBRÝ DEN, CHTĚLA BYCH POPROSIT O RADU,JESTLI S TÍM NĚKDO NEMÁTE ZKUŠENOSTI....JIŽ DELŠÍ DOBU POTAHUJI DORTY MARCIPÁNOVOU HMOTOU- PRAVÝ MARCIPÁN - POMĚR 1: 3 ( MANDLOVÁ HMOTA : CUKR ) A POSLEDNÍ DOBOU SE STANE, ŽE JE DRUHÝ DEN MARCIPÁN ROZTEKLÝ NA NĚKTERÝCH MÍSTECH. DÁVÁM POD NĚJ MÁSLOVOPUNDINKOVÝ KRÉM, ALE STEJNĚ V NĚKTERÉM MÍSTĚ JAKOBY ZVLHNE, NEBO SE ZVLNÍ A VYTÉKÁ Z NĚJ ZŘEJMĚ CUKROVÁ LEPIVÁ HMOTA....NEVÍM, JESTLI TŘEBA NEMÁM V KRÉMU VÍCE PUDINGU NEŽ MÁSLA, NEBO NĚKDO MI ŘÍKAL, ŽE TO MŮŽE BÝT LEDNICÍ, ČASTO SE TO STÁVÁ NA ZADNÍ STRANĚ DORTU, KDYŽ JE PŘES NOC V LEDNICI....TAK NEVÍM. PORADÍTE? DĚKUJI, MARKÉTA.
Venunka
23. 3. 2021, 14:08
@elinaty
moje zkušenost je A) na obmazání dortů používám bud jen máslový nebo bílkovomaslový krém....občas se je u toho pudinkového těžko obhadnout množství pudinku co ještě marcipán snese B/ je to i lednicí, mám doma dvě, v jedné je vše bez problémů, v druhé se dorty rosí, takže bud radí dát na zadní stranu lednice karton nebo proložky z vajíček a nebo dát celá dort do kartonové krabice (ještě lepší je koupit polystyrénový box, ale to je větší výdaj, takže pokud pečete jen občas, tak je to zbytečné)
elinaty
23. 3. 2021, 15:12
@Venunka
JEEE, TAK NA TOM PŘECE NĚCO JE.....MOC DĚKUJI, ZKUSÍM DODRŽET OBĚ DOPORUČENÍ A SNAD TO BUDE LEPŠÍ, DĚKUJI
ladab
12. 11. 2020, 19:32
Dobrý den, prosím, čím nahradit to podmáslí, které nemám a jdu právě péct nějaký dort (chci světlý, krém maskarpone, nahoře ovoce a makronky). Chci nějaký skvělý korpus, pořád peču tmavé dorty. Tento se mi líbí, ale co s tím podmáslím??? http://www.navidlicku.com/2016/05/vanilkovy-dort-s-mascarpone-malinami.html#.X618tKvPy70
klekanda
12. 11. 2020, 23:11
@ladab
PODMÁSLÍ Smíchejte jeden šálek mléka s jednou lžící octa nebo citronové šťávy a získáte náhražku do receptu místo podmáslí. Při pečení podmáslí nahradí i jogurt smíchaný s mlékem v poměru 1:1. https://www.google.com/search?client=opera&hs=VIO&ei=nLKtX9vrJ4-bjLsPs7ynoAw&q=čím+nahradit+podmáslí&oq=čím+nahradit+podmáslí&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQARgAMgIIADIGCAAQFhAeOgQIABBHUJMiWJMiYLRRaABwAngAgAFCiAFCkgEBMZgBAKABAqABAaoBB2d3cy13aXrIAQjAAQE&sclient=psy-ab
ladab
13. 11. 2020, 11:58
@klekanda
Děkuji, nakonec jsem to taky vygooglila a použila jsem ten bílý jogurt s mlékem, korpus vypadá dobře, tak věřím, že se to sní
DABED
5. 10. 2020, 13:18
Pěkný den, budu dělat dort, první patro vanilkový korpus, krém z mascarpone, druhé patro rolovaný čokoládový dort s čoko ganáží a malinami. Čím byste oživili to spodní patro? Maliny už tam dávat nechci, když budou ve vrchním patře, ale chci aby to bylo zajímavější, než jen mascarpone krém
Venunka
5. 10. 2020, 14:33
@DABED
já dávám často kompotované mandarinky, jsou lehce nakyslé a tak se mi k tomu sladkému krému i korpusu hodí
DABED
5. 10. 2020, 13:53
@STŘELEC
přemýšlím o karamelu, jen to třeba pocákat, ale nevím, jestli se dá koupit....a nebo namíchat do mascarpone krému vaječný likér, nevíte co to udělá?
zelenoockam
5. 10. 2020, 14:50
@STŘELEC
Jedu o dvacet minut pozdeji.klidne muzem.douho se chystam tam do Kupkafe.pockej mne,jo?
SOYERKA
6. 9. 2020, 20:41
Dobrý večer,babička bude péct svatební dort,kulatý dvoupatrový,základna 28 cm,poradíte kolik koupit potahovací hmoty?Děkuji
ladab
27. 5. 2020, 16:58
Ahojte, používám vždy jen Smartflex Velvet (na potahování i figurky), tak si říkám, že bych zkusila i něco jiného. Aby se s tím dobře pracovalo a bylo to chutné. Budu teď tvarovat špagety, salátek, rajčátka, vajíčko... Objednávám si tento lis: https://teplickedorty.cz/cs/extruder-na-modelovaci-hmotu/2519-caketools-extruder-sroubovaci-na-modelovaci-hmotu-8596157000144.html A mají tam různé hmoty, které vůbec neznám: třeba K2, jak se s tím pracuje v porovnání s tou Smartflex? Ještě můžu srovnávat s hmotou z pěnových bonbonů, to byly mé začátky. https://teplickedorty.cz/cs/k2/1197-cukrarska-potahovaci-a-modelovaci-hmota-k2.html
ladab
27. 5. 2020, 7:52
Ahojte, budu dělat dort - jídlo špagety. A nevím, čím ty špagety vyrobit. Na youtube to pán dělá ručním lisem, ale ten já nemám. Napadl mě mlýnek na maso, ale klidně bych si koupila i ten lis. Jen chci nějaký pevný, aby vydržel. Používám Smartflex, ale dorty peču jen 3x ročně. Prosím o tip na podobný ruční lis. Kovový festovní. https://www.youtube.com/watch?v=qEH2G2yPbTI
Zuzikk
27. 5. 2020, 13:42
@ladab
Pokud lis tak urcite kovovy. Tento mam uz cca 6- 7 let a naprosto nejlepsi vec. Jeste hledat pod ertruder kdyz tak. https://www.vsenadorty.cz/pomucky-na-modelaci/extruder-hlinikovy/
danca60
18. 1. 2020, 19:52
Prosím, chtěla bych zkusit udělat dort s potahovací hmotou z marshmallow. Kdo jste už dělali, jak se s hmotou pracuje? A hlavně jaký krém mám použít pod hmotu - musí být máslový, nebo i třeba z mascarpone, pudingový děkuji
DABED
27. 4. 2019, 18:56
Koupila jsem v Dortisimu polevu farcitura leskla a potřela tím linecká srdíčka a ozdobila, ale pořád to lepí....stuhne to někdy? Potřebuji to převézt v krabici...
Zuzikk
28. 4. 2019, 11:32
@DABED
Myslim ze nezaschne nikdy. Prave ti ji dela lesklou Pouzivam ji taky.
SOYERKA
15. 2. 2019, 12:44
Zdravím maminky, mám dotaz, budu dělat dort s krémem a na tom potahovací hmota, zdobený marcipanem.. Vydrží v lednici ve stejném stavu když ho chci až na neděli.. Nebo lepší udělat až zítra.. Děkuji za radu
Venunka
15. 2. 2019, 12:47
@SOYERKA
můžete udělat hned, vydrží jen pod potahovku musíte dát máslový krém, aby vám ta potahovka netekla (ale to asi víte )
SOYERKA
15. 2. 2019, 13:31
@Venunka
Dělám ten krém puding+máslo, může být? Já jsem takový ten laik/nadšenec a dělám dorty jen pro rodinu..takže místy pokus/omyl
Venunka
15. 2. 2019, 13:36
@SOYERKA
no, toho pudinku musí být opravdu minimum, ten krém kolem já dělám jen máslový, je to prostě 100% jistota, že vám ten marcipán nenatáhne vodu (mléko) z toho pudinku a nepoteče vám to
Venunka
15. 2. 2019, 13:48
@SOYERKA
je to jen máslo + moučka + trochu rumu pro chut, ale chce to šlehat balonovou metlou na nejvyšší otáčky klidně 10minut, ono to dost zbělá a nabude, i chutově to nepřipomíná tolik máslo, používám tedy jen na to pomazání.....pokud by jste chtěla jde do toho přidat třeba nutela nebo rozehřátá čokoláda (skoro studená)...možností je víc
DABED
11. 2. 2019, 13:25
Pěkný den, potřebovala bych poradit, kde koupit žlutou polevu (chci dělat smajlíky z kulatých sušenek) a kde bych sehnala sáček na zdobení perníčků s kovovou špičkou (potřebuji udělat tenké zdobení čokoládou) , vše nejlépe na prodejně v Hradci Králové, abych nemusela platit poštovné. Děkuji....