Recepty - dorty, pečení - rady a tipy
HankaLi960
29. 9. 2024, 23:35
Ahojky, jak nějak přírodně, zdravě barvíte dezerty? Děkuji za Vaše rady.
VercaV33
30. 9. 2024, 18:35
@HankaLi960
Ahoj, dříve jsem používala klasické barviva - nicméně má to v sobě spoustu chemie. ???? Teď používám tyhle barevné přírodní prášky - https://www.happy-power.cz/barevne-prasky/, udělají o dost výraznějši a hezčí barvu, jsou bez bez chemi a mají v sobě dost minerálů a vitamínů.
PetaBrno
29. 12. 2020, 14:41
Tušíte, jak udělat krém na tenhle dort s náhražkou másla? Jednoduše - bude to podle vás fungovat s nějakou rostlinnou náhražkou a bude to dobré? Přecejen máslo a taková hera nechutnají stejně.
Myval167
12. 8. 2022, 17:25
@PetaBrno
Já místo másla používám 72% rostlinný tuk na pečení. Ne přímo Heru. Chutná to trochu jinak, než s máslem, ale dobře
Olympia23
11. 8. 2020, 12:02
Můžu mít dotaz ohledně marcipánových dortů? Už jste se některá pustila do tvarování marcipánových ozdobiček na dort doma? Já mám velikou inspirací tady, ráda bych dceři upekla ke 3tim narozeninám marcipánový dort doma, ale bojím se, aby to nevypadalo ošklivě. Každopádně si myslím, že jsem zručná a moc mě baví různé ruční práce, tak proč bych to nezvládla že
Dan.ka
11. 8. 2020, 12:15
@Olympia23
Sice netuším, jakou reklamu nám tu nabízíte, protože nekliknu ...ale pokud jste zručná, jak píšete, tak směle do toho. To dáte... já vám věřím
Venunka
11. 8. 2020, 12:11
@Olympia23
klikat opravdu nepotřebuji, hledám si inspiraci na dorty na mém oblíbeném Pinterestu ale určitě zvládnete-nic na tom není
Silverwing1
24. 6. 2020, 17:44
Prosím, poradíte-budu dělat potahovaný dort, nahoře jedlý papír a jako dekoraci chci použít ještě marshmallow bonbony. Bonbony chci dát na boky a nahoru okolo jedlého papíru, jak je mám k potahové hmotě "přilepit", aby se nerozmáčela potahovací hmota (smatflex velvet)?
ladab
24. 1. 2020, 8:43
Prosím, mám košíčky z lineckého těsta. Normálně je plním máslovým krémem (+ovoce). Ale teď tam chci dát šlehačku+zakysanovou smetanu. Co to udělá s tím těstem (košíčkem)? Nebude to do rána rozmočené?!?! Pomůže, když košíček třeba potřu čokoládou? Ale aby to zase nebylo suché
Zuzikk
25. 1. 2020, 12:20
@ladab
Ted jsem plnila kupovane male kosicky nutelou, visnovym gelem a mascarpone se slehackou kremem a nebo tvahohovym se slehackou. Ani se to nehlo pres noc.
lenina
28. 8. 2019, 18:16
Prosím jak na dělat čokoládu na dort, který chci polít a chci, aby to jakoby stékalo dolů a neztuhlo úplně do tvrda...
Smajlik
28. 8. 2019, 16:43
Rohlíčky s krémem a čokoládou - zákusek ne cukroví. Sháním recept na tento zákusek. Jak bývá v cukrárně. takový ten asi piškotovo ořechový korpus, krém a čokoládu vím. Dělám Malé rohlíčky na vánoce, z hmoty z cukru, bílku a ořechů. Dlouho ale trvá, než se proleží a změknou. Mám udělat pro tchýni tyto zákusky na zlatou svatbu a nevím ten korpus. takový ten tahavý, z vařeného sněhu a ořechů nechci, ten všem tahá plomby ze zubů, to dělala teta a nebylo to nic moc. Moc děkuju za rady.
Silverwing1
2. 7. 2019, 21:04
Prosím poradíte mi? Plánuju dort pro dceru a vymyslela jsem si dort, kde se nad ním budou sypat bonbony z kornoutku přímo na dort. Kornoutek jako by lítá nad dortem a s dortem je spojen bonbony. Viděla jsem to na netu a moc hezký nápad. Bohužel už ten dort nemůžu nikde najít a vymýšlím, jak ty bonbony nalepit a čím, aby "létaly" na dortem. Prosím nevíte, jak na to? ...manžel jen kroutí hlavou, že jsme si zase něco vymyslela
vlastaz
(upraveno)
21. 7. 2019, 9:00
@Silverwing1
Jmenuje se to antigravitační dort a profíci k tomu prodávají sadu na antigravitační dort. Určitě to jde vymyslet doma i bez ní, ale koukněte na inspiraci...Bonbony bych lepila asi čokoládou, karamelem, krémem, nebo jsem četla rozmíchat trošku potahovky s vodou na kašičku a nebo jedlé lepidlo - podle typu a váhy bonbonů, podle toho, co mám doma... Až teď jsem si všimla, že dotaz je starší, někdo ho jen vytáhl - tak třeba už má paní upečeno a ukáže nám výsledek
Zuzikk
20. 7. 2019, 23:45
@Silverwing1
Misto brcka nebo tycky jsem pouzila takove ty dlouhe silnejsi tycinky. Myslim ze Hradecke se jmenuji. Omatlala jsem ji v cokolade a dala do kornoutku. Na chvilku do lednice a pak jeste trochu zalila cokoladou. Drzelo to hned a pekne. Pak pomalu po jednom prilepovala ovoce. Slo to dobre. Tak at se dari
MíšaC
2. 7. 2019, 21:07
@Silverwing1
Zeptejte se třeba tady https://www.mimibazar.cz/recept/164675/dvoupatrovy-ovocny-vodopad-z-kornoutku , autorka by vám mohla poradit
helena53
2. 7. 2019, 22:13
@Silverwing1
Zkuste se inspirovat tady : http://spoluustolu.blogspot.com/2016/08/mame-radi-oslavy.html http://cz.pinterest.com/pin/463167142908724368/ http://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/how-make-our-gravity-defying-cake-top-tips
žabada
2. 7. 2019, 21:56
@Silverwing1
jestli nejste zdatná pekařka , tak jste velice odvážná školačka jsem zvědavá na výsledek nemám ani představu, jak by se to dalo udělat - co drží ten kornout ve vzduchu?
helena53
2. 7. 2019, 22:07
@žabada
Existuje taková pomůcka http://www.svetcukraru.cz/separace-a-vyztuhy-dortu/sada-na-antigravitacni-dort Já bych možná zkusilapíchnout špejli (brčko) a postupně přidávat čokoládu do patřičné výšky, přilepila k ní kornout a potom bych ještě posypala bonbonama , ale nevím, jestli by to šlo takhle udělat
žabada
2. 7. 2019, 22:28
@helena53
Helenko, ale ta cena to bych pak dort musela dělat obden, aby se to vyplatilo
helena53
2. 7. 2019, 22:33
@žabada
No právě, proto já bych tam píchla jen tu špejli nebo to brčko vlastně za chvíli jen tu špejli, protože brčka už se nebudou vyrábět Zdeni, ale ono to asi není tak složité, dala jsem tam paní nějaké odkazy a taky tam používají to, co bych použila i já. Když tak tam mrkni.