Zobrazit přihlášovací formulář

Když podvádí žena

Když podvádí žena

Nevěra je natolik skloňovaným tématem, že se nám až nechce uvěřit, že může být skutečná. Tolik historek, které kolem sebe slyšíme, tolik neuvěřitelných osudů, tolik vzrušení, lásky i neštěstí. A tak není divu, že je kolem ní mnoho teorií, výzkumů, názorů i předpokladů. Jak poznat, když podvádí muž, je jedna věc. Jak ale může muž poznat, že podvádí žena? Náznaky jsou v mnohém podobné, současně se ale liší v provedení. Protože žena podvádí prostě jinak.

Existuje mnoho teorií, proč vlastně žena ve vztahu podvádí. Zdaleka nemusí jít jen o nešťastný vztah, jak by se dalo předpokládat, mnohem častěji jde třeba o nedostatek intimity, sexu nebo romantiky. Všechno o tom, proč podvádí ženy, se můžete dočíst v jednom z našich minulých článků.

Abychom se vyhnuli stereotypům, nebudeme říkat, že muži jsou ke změnám v ženině chování méně všímaví, než je tou naopak. Svou roli hraje možná i to, že ženy jsou od přírody nadanější ke lstím a jednoduše jsou často dobré herečky. I tak nám ale sem tam uklouzne proměna chování, které by si náš partner mohl všimnout. O co jde nejčastěji?

Už nejsme jeden tým. Spousta dnešních mužů obdivuje nezávislé ženy. Když ale dojde na vztah, začneme najednou fungovat ve dvojici, jako tým, ne já a já, ale my. Ženy se při nevěře často uchylují zpátky ke svým nezávislým tendencím. Práce, přátelé, koníčky, volný čas – protože se, možná podvědomě – připravují na variantu, že vztah opustí (a přiznejme si, ten „druhý“ je často velmi nejistá půda).

Upozorňujeme na partnerovy chyby. Najednou nám není zatěžko o nich mluvit, upozorňovat na n, poukazovat na nedostatky, vyčítat nebo jenom blahosklonně krčit rameny. Často je za touto tendencí skrytý záměr explicitně ukázat, že a co nám vadí, aby se pak „partner nedivil“, když se s ním rozejdeme. Nebo když nám na nevěru přijde.

Neustále se staráme, kde je náš partner. Jak dlouho tam bude, co má v plánu pak a jak dlouho bude trvat, než se vrátí domů. V záloze máme vždycky argument, že prostě jen máme starost, ve skutečnosti ale potřebujeme mnohem více informací pro plánování vlastního času. A vědět, kdy a kde můžeme narazit na svého legitimního partnera (nebo kde a kdy na něj nenarazit), je tak nějak asi to nejpodstatnější.

Přestaneme poslouchat. Nová láska je něco, co plně zaměstnává naši hlavu. A chceme o tom povídat, takže když nemůžeme, rozhodně nemáme kapacitu na to, abychom se zabývaly každodennostmi... jak tomu doposud bývalo. A tak často partnera odbudeme a rozhodneme se banálnímu rozhovoru nevěnovat. A to může za čas přijít velmi podezřelé, protože ženy jsou obvykle velmi dobrými posluchačkami.

Dlouho pracujeme. A často to ani není výmluva. Doopravdy zůstáváme déle v práci, protože se nám jednoduše nechce být doma a práce je naprosto legitimní výmluva. Navíc – když několikrát zůstaneme v práci dlouho doopravdy, bude pak ten případ, kdy je práce jen výmluva, mnohem méně podezřelý.

Přestaneme se svěřovat. Ženy mají mnohem častěji sklon k emocionální nevěře, která kompenzuje pocit nedostatku intimity ve vztahu. A tak se často vzdáme reálně i domněle marných pokusů svěřovat se partnerovi, a začneme se svěřovat jinde. Sice se často setkáváme s mnohem menším zájmem, to ale, jak už to při slepé zamilovanosti bývá, nevnímáme.

Máme spoustu „nových přátel“. Nevěra je vždy hra o čas. A my ho nějak potřebujeme získat. Často se stydíme říct některé ze svých kamarádek o stavu věcí, často si samy nejsme jisté jejich loajalitou. A tak nám nezbývá, než si vysvětlení časti stráveného extra mimo domov vymyslet. Partnerovi ale může přijít podezřelé, že ho s novými kamarádkami nebo kolegy nemáme ale ani v nejmenším v plánu seznámit.

Elektronika. Není nic divného na tom mít telefon na zámek, heslo nebo otisk prstu. Stejně tak počítač, tablet a další věci. Jakmile ale začneme mít černé svědomí, žádná ochrana soukromí nám najednou není dost dobrá. A to bývá jedna z nejčastějších věcí, která na nás vrhne stín podezření. A nejen technicky, když vyskočíme půl metru do vzduchu pokaždé, když nám v podezřelou hodinu přijde zpráva nebo se ozve hovor, vypadáme trošku jako potrefené husy.

Zpět ke glamour. V dlouhodobém vztahu cítíme velmi bezpečný prostor být samy sebou, jak po psychické, tak po fyzické a estetické stránce. Když si ale paralelně začínáme vztah nový, najednou nám dosavadní outfity, líčení, účes a celkově úprava zevnějšku nepřipadají dost. A tak se, zcela pochopitelně, vracíme k našemu mnohem upravenějšímu vzhledu. Což partner může dokonce ocenit, ale taky mu to může přijít nanejvýš podezřelé.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie