Zobrazit přihlášovací formulář

Jak využít noc naplno

Jak využít noc naplno

Spánek bereme jako regeneraci těla i restart a odpočinek mysli. Je to ale také v průměru osm hodin, které můžeme využít i jinak. Respektive můžeme doplnit nezbytný odpočinek o hloubkovou péči o naše vlasy, pleť, pokožku, řasy a tak dále. Maličkosti, které mohou mít na naši krásu velký, velký vliv- a některé zázraky se doopravdy dějí přes noc!

Vlasový „frizz“. Znáte ten stav, kdy se ráno probudíte, a vaše vlasy jako by dostaly ultra dávku elektrickým proudem? Vypadají zcuchaně, suše a matně, i když je rozčešete. Vzniká jednak vlhkostí (když se v noci potíme), ale také třením o polštář. Efektu frizz můžete přes noc předcházet – používejte saténové potahy na polštáře. Ty jsou jemné a vlasy se po nich lehce svezou, místo aby se zadrhávaly o bavlnu. Nebo si vlasy spleťte do volného copu, na konečky použijte hrubou a měkkou gumičku.

Jemné ruce a nohy. Nebudete potřebovat nic víc než bavlněné ponožky a rukavice, a vazelínu. Vazelína uzamyká hydrataci v pokožce (pozor, sama ji nehydratuje, jen na ní tvoří efektivní film). Po teplé sprše, kdy je pleť vlhká a otevřená, namažte dlaně a chodidla vazelínou, natáhněte si bavlněné ponožky a rukavice a jděte spát. Ráno uvidíte, jakou službu vám tato kúra prokázala. Opakujte klidně každou noc, ale bohatě stačí jednou týdně.

Změkčete kůžičku, vybělte nehty. A na pomoc si vezměte kokosový olej. Na nehty na rukách i nohách si před spaním naneste tenkou vrstvu kokosového oleje. Ten bude přes noc pracovat na jejich zpevnění, vybělení a na změkčení okolní kůžičky.

Péče o rty. Přes noc nebudeme jíst, pít ani mít tendenci si olizovat rty. Proto je to ideálně příležitost nechat působit vyživující péči. Nepotřebujeme ochranu před okolím, jakou nám poskytuje většina balzámů, takže raději sáhneme po mandlovém oleji (popřípadě olivovém). Naneste na rty před spaním a druhý den budete mít vyživené, jemné, měkké a hebké rty.

Ať řasy rostou. Séra na podporu růstu řas existují, jsou účinná, ale velmi drahá. Pokud za ně nechceme utrácet, můžeme použít obyčejný ricinový olej, který seženeme v každé lékárně. Naneste ho na čisté řasy zbavené zbytků řasenky (i případného olejového odličovače) pomocí tyčinky do uší nebo čistého štětečku od řasenky. Jenom pozor! Buďte opatrní, ricinový olej je jedovatý a neměl by se nám dostávat přímo do oka. A ráno ho nezapomeňte pořádně smýt.

Na pupínky. Existuje spousta zaručených způsobů, jak se rychle zbavit pupínku, ale málokterý funguje do půl hodiny. Spolehnout se ale můžete na starou dobrou zubní pastu. Když ji nanesete lokálně na pupínek a půjdete spát, do rána vám pupínek vysuší a urychlí proces hojení. Jinak je to ale s hloubovými vřídky, na ně se musí jinak. A jak? O tom se můžete dočíst tady! A dozvíte se, že fungují třeba i oční kapky.

Proti vráskám. Samozřejmě, masky na obličej přes noc nejsou nic nového. My pro vás máme dobrou zprávu – nemusíte si s nimi dělat hlavu, stačí vám dvě ingredience. Esenciální pro zabránění tvorby vrásek jsou antioxidanty, které nás chrání před škodlivým vlivem okolí. A jeden z nejsilnějších antioxidantů je vitamín E. Ten si můžete koupit v kapslích, které mají tekutý vnitřek. Když jednu kapsli rozříznete, její obsah smícháte s kapkou olivového oleje na rozředění, získáte vynikající hydratační a omlazující masku, ideální k použití na noc!    

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie