Zobrazit přihlášovací formulář

Proč vlastně žena podvádí?

Proč vlastně žena podvádí?

Když přijde na nevěru, vládnou jisté stereotypy. Muži podvádějí, protože hledají více sexu, ženy protože hledají víc lásky. Těmto motivacím rozhodně nelze upřít platnost ani v dnešní emancipované době. Ale stejně, jako se muž může zamilovat do milenky, může si žena užívat jen tak nezávazně nějakou tu zábavu. Stejně jako u všeho, i tady je ale skutečnost mnohem komplikovanější. Proč ženy podvádí? Proč ohrožují vybudovaný domov? A když už to jednou zkusí, jak těžké je přestat?

Důvody ženské nevěry

Nevěra není rozhodně ničím vzácným. Když se zamyslíte, určitě si vzpomenete na někoho ve svém okolí, o kom se vám to „doneslo“, byť se takové věci většinou do světa moc nehlásají. A ačkoliv jsou ženy méně tajnůstkářské než muži, jsou ve většině případů také vynalézavější a opatrnější. Ale proč se vlastně většina žen ke kroku do neznáma odhodlá?

Pomsta.

Ačkoliv se to zdá malicherné, pomsta je jedním z nejběžnějších důvodů ženské nevěry. Byl vám partner nevěrný a vy jste na to přišla? No tak mu to vraťte! Takto způsobená bolest ale nebude nikdy tak velká a vždycky se obrátí proti vám. Nicméně ano, nevěra na revanš existuje.

Chce ukončit svůj vztah.

Mnoho žen se raději uchýlí k nevěře s přáním, aby na to partner přišel a ukončil vztah, ve kterém jsou nešťastné. Takový konce má v sobě ale o dost víc bolesti, než by mít musel.

Nedostatek intimity.

Ve vztahu člověku nemusí chybět jen sex nebo láska či ohleduplnost. Můžeme cítit také nedostatek intimity. Zájmu jeden o druhého, ať už se těla nebo ducha týče. Cítit spojení, magické pouto, které v sobě zahrnuje všechno od dávání si těch správných dárečků, až po skoro telepatii.

Nedostatek sexu.

Ale můžeme být i prozaičtější. To, že ženská sexualita je slabší než ta mužská, je z větší části mýtus. Je jiná, ale může být úplně stejně intenzivní, ne-li silnější. A to pak může být problém – zvlášť, pokud se muž a žena ve fyzických potřebách nepotkávají.

Málo kamarádek.

Věřte nebo ne, ale síť přítelkyň je pro ženskou psychiku velmi důležitá. Zvlášť pro ty, které měly co do činění s nedostatečně milující nebo absentující matkou si do následného života nesou přehnané přeceňování zájmu mužů, což může vyústit v promiskuitnější charakter. A kamarádky jsou od toho, aby nám dělal zrcadlo a byly tady pro nás, když nám není zrovna do zpěvu.

Žádná romantika.

Květiny, vzkazy, hezká slova, randění, romantika. Komu by se po něčem takovém časem nezastesklo? No a někdy může být takové zastesknutí prvním krokem k tomu si ho zase najít.

Samota a odmítnutí.

Dostáváme se k závažnějším tématům. Pocit samoty provází život mnoha, mnoha žen. Zvlášť v situacích, kdy děti odrostou a žena, jakožto přirozeně milující tvor, nemá komu svou lásku dávat. Protože manžel ji buď vyloženě odmítá, nechce nebo nepotřebuje. A toto všechno je pro ženu velmi zlé.

Nízké sebevědomí.

Pravděpodobně nejrozporuplnější důvod nevěry. Každý se chce cítit milovaně, chtěně a vůbec tak, jako by na něm někomu záleželo, jako na člověku první volby. A když něco takového necítíme doma, potřebujeme si to prostě najít jinde.

Nevěra je pro vztah ničivým elementem, a i když se můžeme poučit a svému vztahu prospět, většinou to tak nedopadá. Ženy, které podvádějí, si často neuvědomují jednu věc – mužská srdce jsou stejně zranitelná jako ta ženská. Muži jsou jen naučeni se s bolestí lépe vyrovnávat nebo ji lépe skrývat.

A až přespříliš často dochází k jevu, o kterém se moc nemluví. Jakmile totiž jednou s nevěrou začnete, je velmi těžké s ní přestat. Dokud prochází, není důvod, a i když se na ni přijde, často do toho po čase spadneme znovu. Objevíme v ní totiž náplast na naše vlastní chyby, nerozhodnost nebo pocit nedostatku v jiné oblasti života.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie