Zobrazit přihlášovací formulář

Otestovali jste: Školní aktovka Baagl Zippy sedí i nejdrobnějším dětem a navíc skvěle vypadá

Otestovali jste: Školní aktovka Baagl Zippy sedí i nejdrobnějším dětem a navíc skvěle vypadá

Deset z vás, kteří máte doma malé školáky, dostalo koncem prázdnin začátkem školního roku šanci otestovat úžasnou novinku české značky BAAGL.Tou je BAAGL ZIPPY, lehká ergonomická školní aktovka pro prvňáčky a druháky, která je zároveň cenově dostupná. Prošla náročným testem na výbornou nebo v něčem zklamala? To zjistíte v recenzích, v nichž pro vás vybrané testerky sepsaly své zkušenosti. 

Školní aktovka s vyztuženým tělem BAAGL ZIPPY české značky BAAGL, která se zaměřuje na výrobu ergonomických batohů a aktovek vyvíjených ve spolupráci s českými fyzioterapeuty tak, aby byly co nejpohodlnější, a hlavně umožňovaly zdravé každodenní nošení i růst, váží pouhých 1 100 gramů a je vhodná pro postavu od 110 centimetrů výšky.

Ergonomicky tvarovaná záda, plně nastavitelné ramenní, prsní a boční kompresní popruhy pro optimální přizpůsobení postavě. Lehká konstrukce drží stabilní tvar aktovky. Tělo aktovky je vyrobené z pevného voděodolného materiálu. Díky pevnému dnu aktovka samostatně stojí. Objem aktovky je 18 l a nosnost 6 kg. 

Děti vybraných testerek měly v uplynulých týdnech díky Mimibazaru jedinečnou možnost zapojit se do testování školních aktovek BAAGL ZIPPY určených pro žáky 1. - 2. třídy základní školy a vyzkoušet tak benefity kolekce BAAGL 2024. 

Testerky následně ve svých recenzích na blozích zveřejněných na našem webu popsaly, jak testování probíhalo, co jim a dětem na testovaných produktech vyhovovalo, případně s čím nebyly spokojené. Všechny jednohlasně ocenily nízkou váhu aktovky a možnost jednoduchého přizpůsobení popruhů aktovky postavě dítěte, ať už je jakákoliv. Spokojené byly i s rozvržením vnitřku batohu, jeho stabilitou na zemi. Pozitivně hodnotily také reflexní prvky, které zaručí bezpečnost dítěte v případě snížené viditelnosti.

Vybrané recenze mohou být redakčně upraveny a zkráceny. Kompletní recenze všech testerek si můžete přečíst pod informacemi k testování ZDE >>

 

Aktovka, která sedí každé postavě

Školní aktovka z nejnovější kolekce BAAGL ZIPPY je vybavena posuvným zádovým systémem ERGO ADJUSTABLE SYSTEM, který umožňuje nastavení optimální polohy popruhů vzhledem k výšce dítěte. Jak se osvědčil? 

Podrobně svoji zkušenost popsala MonikaP., jejíž dcera nastoupila dokonce už do 3. třídy. "Abych pravdu řekla, nedokázala jsem si představit rostoucí systém v praxi. Z článků i fotek jsem měla něco nastudováno, ale až teprve aktovka přišla, mohli jsme všechna nastavení vyzkoušet napřímo. Musím říct, že toto má značka Baagl opravdu vychytané. Vše se dá nastavit tak, aby nic neodstávalo a aktovka seděla, jak má. Ze zvědavosti jsem zkusila nastavení i na skoro 5 leté dceři (111 cm) a podařilo se jí seřídit i na ni. Ještě tam nějakou rezervu má, ale v 6 letech by ji byla určitě," uvedla.

Testerka ZdenkaM. napsala: "Aktovka mě na první pohled zaujala propracovaným zádovým systémem. Všechny popruhy jdou velmi jednoduše nastavit přesně podle proporcí dítěte. Stačilo zatahat za pár popruhů a Terezce padla aktovka jako ulitá. Samotné polstrování zad je velmi příjemné a pomáhá s rozložením zátěže.".

"Aktovka má pevná záda a nastavitelné popruhy, které lze upravit nahoře i dole. Díky tomu je aktovka pevně přiléhající k zádům dítěte, což ještě zlepšuje hrudní přezka," píše ve své recenzi MichaelaF..

Podobně zkušenost s tímto systémem popisuje také testerka PetraF.: "Aktovka je ergonomická, má pevná záda, nastavitelné ramenní popruhy a posuvný zádový systém. Po nastavení aktovka synovi skutečně sedí, po úpravě by aktovku unesla i čtyřletá dcera. Za zmínku stojí i přezka na hrudi, kterou si syn rád zapíná a která mu usnadňuje nošení aktovky a její odlehčení.".

Spokojenost projevila také JanaL.: "Skvělý je posuvný zádový systém, který je možné nastavit od velikosti S až po XL, my začínáme na S. Dají se nastavit i ramenní, prsní a boční kompresní popruhy. Vyztužená záda jsou velmi příjemná," uvedla.

Lákavý design osloví dívky i chlapce

Stejně jako u ostatních kolekcí této značky, i u nejnovější kolekce BAAGL ZIPPY máte na výběr z široké škály barevných provedení a designů s oblíbenými pohádkovými i zvířecími motivy, které si vaše dítě zaručeně zamiluje. 

V rámci tohoto testování holčičky obdržely školní aktovku Zippy Duha růžová s atraktivní výšivkou duhy, zdobenou dřevěnými korálky a roztomilým přívěškem v podobě krásné duhy, kluci zase aktovku Zippy Fotbal Hráč s populárním motivem jednoho z nejpopulárnějších sportů, který uchvátí každého fotbalového nadšence. Ani u klučičí verze výrobce nezapomněl na přívěšek, v tomto případě jde o malý látkový fotbalový míč.

A tohle už jsou reakce dětí a jejich rodičů:

"Terezku design aktovky zaujal na první pohled. Krásné výšivky a korálky, decentně doplněné reflexními prvky způsobily, že nechce dát aktovku z ruky a nemůže se dočkat prvního školního dne," napsala ZdenkaM. 

MarkétaK. byla stručnější, uvedla, že "krásný design potěší každou malou slečnu"

Úspěch sklidila také klučičí verze. Toto ve své recenzi napsala PetraF.: "Na první pohled nás zaujal vzhled aktovky. Syn je fotbalista tělem i duší a proto je hrdý na to, že právě takovou aktovku může mít. Aktovka má několik reflexních prvků, takže se nemůže stát, že by malého studenta někdo na cestě přehlídl. Oceňuji opravdu moderní klučičí vzhled.".

"Aktovka je v základu v barvě černé se zeleným lemováním, což evokuje trávník, na kterém se hraje fotbal. Obrázek fotbalisty je ve směsi výrazných barev, takže určitě aktovka nezapadne v davu. Samozřejmostí jsou bezpečnostní rexlexní prvky. Na zipu visí na karabině měkký fotbalový míček z reflexního materiálu," uvádí PetraS..

"Baagl je známý moderními designy a tento také nezklamal. Pro malé sportovce je skvělý a jako bonus je přidělaný látkový míček (ten by klidně mohl být za mě i menší). Pro kluky je tato tmavší kombinace praktická," píše čtenářka s přezdívkou Martina9.

Motiv a tmavé barvy u klučičí verze si pochvaluje také TerezaB."Aktovka nás okamžitě zaujala. Je moc krásná, má výrazné, syté barvy. Navíc je s fotbalovým motivem, což jistě ocení většina kluků.".

 

Praktické kapsy zajistí přehlednost

Aktovka BAAGL ZIPPY disponuje novým vyklápěcím systémem otevírání, díky kterému se školák snadněji dostane ke svým pomůckám přímo z lavice. Uvnitř aktovky je průhledná kapsa na rozvrh a vnitřní organizér umožňující rovnoměrné rozložení hmotnosti, doplněný gumičkou pro fixaci. Boční kapsy z pevného materiálu jsou vhodné na láhev s pitím, izolovaná prostorná přední kapsa se zapínáním na přezku zase bez problémů pojme krabičku se svačinou.

"Aktovka má jednu velkou kapsu, kterou je pro lepší organizaci možno rozdělit gumičkou. Malé kapsičky na telefon, mince či klíče jsou samozřejmostí. Moc se mi líbí také přední oddělená kapsička na přezku, která je ideální na svačinku. V případě nehody se tak jídlo nedostane mezi učení," píše recenzentka a ZdenkaM a dodává: "U aktovky najdeme nový systém vyklápění pro snazší přehled obsahu batohu. Terezka nemá problém kapsu otevřít a najít vše, co hledá. Oproti klasickým batohům se sama nezavírá a dítě vidí pohodlně dovnitř."

Rozloženi kapes si chválí také MichaelaF.: "Uvnitř je uspořádání přehledné, což dětem usnadňuje organizaci. Praktické jsou dvě vnitřní kapsičky na drobnosti, jako je čip do jídelny nebo potřeby, které se nevejdou do penálu. Přední kapsu využíváme na dopolední svačinu a boční kapsu na odpolední, čímž zároveň vyvažujeme váhu aktovky. Lahev s pitím umisťujeme na opačnou stranu. Bezpečnostní prvky jsou nejen funkční, ale také esteticky doplňují celkový vzhled aktovky a jsou dobře viditelné ve tmě.".

Podobně popisuje zkušenost i testerka PetraF.: "Hlavní gró aktovky je ukryto pod jedním zipem, kde se nachází velká kapsa na sešity, knihy, penál. Součástí je i vnitřní kapsa na peněženku, čip a klíče. Taška, po naplnění je vskutku přehledná a zdá se mi, že i zmatený prvňáček se snadno zorientuje v hromadě uložených věcí. Po bocích aktovky jsou kapsy na láhev na pití, či svačinový box a vepředu je ještě jedna kapsa, která se zapíná na sponu."

A pochvalou nešetří ani í PetraS.: "Zde u této aktovky jsem zaznamenala další super vychytávku, a to obrácené otevírání horní části poklopu. Při rozepnutí horní části zůstává aktovka otevřená, je do ní vidět, navíc školák vidí i rozvrh, který je zevnitř umístěn. Když už jsme uvnitř, zde je již zmíněná průhledná kapsa na rozvrh, pod ním zipová kapsička a vnitřní organizér umožňující přehledné uložení učiva, doplněný gumičkou pro fixaci. Je zde i praktická síťovaná kapsička s karabinou a pouzdrem na telefon. Zvenčí jsou po bocích kapsy na láhve s pitím. Vepředu kapsa na přezku vhodná na box se svačinou.".

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie