Zobrazit přihlášovací formulář

Vyzkoušeli jste: Testované prací kapsle Persil Discs 4v1 zatočí se skvrnami a prádlo úžasně provoní

Vyzkoušeli jste: Testované prací kapsle Persil Discs 4v1 zatočí se skvrnami a prádlo úžasně provoní

Šestnáct z vás mělo možnost osobně vyzkoušet sílu čtyřkomorových prací kapsle Persil Discs 4v1 s jedinečným složením, které jsou nejnovějším výsledkem úsilí Persilu o neustálý pokrok a inovace. Zkušenosti s testovaným výrobkem testerky následně popsaly ve svých recenzích na webu Mimibazar testerky. A jak testování dopadlo? Poradil si testovaný prací prostředek se skvrnami od příkrmů, kakaa, kečupu nebo třeba od trávy?

Čtyřkomorové prací kapsle Persil Discs Expert Stain Removal pro odstraňování skvrn mají jedinečné složení, které zajišťuje opravdovou hloubkovou čistotu. Prací prostředek proniká hluboko do vláken, kde rozpouští a odstraňuje i ty nejodolnější skvrny, a dodává oblečení tu pravou čistotu a svěží vůni. Zároveň se dostává ještě hlouběji do pračky, kde bojuje proti nepříjemným pachům a zanechává ji hygienicky svěží pro dosažení ještě lepších výsledků. Při používání těchto kapslí navíc šetříte energii při každém praní, a to i při velkém množství prádla. Účinné jsou totiž i při nízkých teplotách od 20 °C. Za zmínku stojí také skutečnost, že jsou uloženy ve 100% recyklovatelném obalu a obsahují 92 % biologicky rozložitelných složek.

Teď už ale dost teorie, důležitější je, jak se testované prací kapsle Persil osvědčily v praxi. Všechny testerky vybrané z vašich řad, které chtěly vyzkoušet nový produkt a sobě i svým dětem dopřát opravdu kvalitní péči o oblečení, obdržely balení čtyřkomorových pracích kapslí Persil Discs 4v1 – konkrétně Persil Discs Expert Stain Removal 17 ks. Po důkladném otestování na vlastním prádle se pak prostřednictvím svých recenzí s vámi podělily o zkušenosti s nimi. A jak to dopadlo?

V podstatě všechny testerky se shodují na tom, že si testované kapsle skvěle poradily s běžnými skvrnami a špínou. U některých pak dokázaly z prádla odstranit i většinu obtížně vypratelných skvrn, často dokonce už i starších a vícekrát praných. Pozitivně hodnotili také účinnost při praní bílého prádla, které se významně rozzářilo a bílá byla skutečně bělejší. Řada z nich ocenila, že se kapsle Persil Discs 4v1 beze zbytku rozpouštějí, a nezanechávají tak na prádle podivné skvrny. A to i při nízké teplotě. Velkým plusem je dle většiny také skutečnost, že je testovaný prací prostředek velmi šetrný i k problematické pokožce s ekzémem a nijak jí nedráždí. Za velký klad většina z nich označila také skutečnost, že jak mokré, tak i vyprané a usušené prádlo čistě a svěže voní, a to dokonce i po jeho usušení v sušičce.

Příjemně překvapené byly z toho, že po použití kapslí přestala také zapáchat pračka. Kromě toho ocenily také jednoduché dávkování a způsob balení. Nejenže je prací prostředek v podobě kapslí v obdelníkové "krabičce" skladnější, než v sypké nebo tekuté podobě, ale díky patentovanému způsobu otvírání nehrozí, že by se k obsahu dostaly děti. A palec nahoru dávají také za skutečnost, že používáním tohoto pracího prostředku přispívají k ochraně životního prostředí.

Teď už si ale pojďte přečíst některé z recenzí, které mohou mohou být redakčně zkráceny. Kompletní recenze všech testerek si můžete přečíst pod informacemi k testování na https://www.mimibazar.cz/testovani/persil-discs.

Skvrny nemají šanci

Jak uvádí výrobce, Persil Deep Clean Expert Stain Removal byl speciálně vyvinut pro odstranění těch nejodolnějších skvrn, a to díky technologii Stain Target pro dokonalé výsledky čištění. Prací prostředek Persil Deep Clean proniká hluboko do vláken, aby rozložil a odstranil i ty nejodolnější skvrny. A co na to testerky?

Asi nejobsáhleji popsala účinnost testovaného prostředku Persil Deep Clean Expert Stain Removal na skvrny testerka Markéta, která se podle svých slov chtěla zaměřit především na prací sílu.: "U nás jsou různě odolné skvrny na denním pořádku, tak jsem zkusila vytipovat alespoň pár takových, se kterými bývá problém. Kakao na bílém tričku, krev a dětské ponožky světlé barvy, v nichž se běhalo celý den ve školce i venku (syn je měl v otevřené botičce, takže špína pěkná). Schválně jsem věci nedávala do jiných odstraňovačů skvrn, žlučového mýdla a podobně a prádlo bylo prané nejdříve po dni, takže skvrny zaschlé. Persil mile překvapil, kakao perfektně zmizelo, z krve sice je vidět nepatrný flíček, ale myslím, že na zaschlé velké skvrny to byl skvělý výkon. Ponožky také vypadají dobře. A to bylo vše prané na 30 stupňů, což je taky dost důležité. Odstranit skvrnu z bílého a světlého prádla, to bývá obecně problém. Takže za mě je Persil silák. :-)".

Čtenářka s uživatelským jménem Zuzuli, která má dvě malé děti, zase napsala: "Kapslemi jsem prala i velmi špinavé a flekaté oblečení po synovi a s mým opravdu velkým údivem vše pustilo.". Fotografie toho, jak si kapsle poradily se skvrnami na dětském oblečení, najdete v její recenzi.

Účinnost potvrzuje i testerka TerezaB.(Teerca1): "Již dle názvu mají být tyto prací kapsle Persil experty na odstranění skvrn. To mohu potvrdit, prala jsem s nimi běžně nošené oblečení včetně dětských, velmi špinavých, věcí a všechny skvrny z oblečení po vyprání zmizely.".

Čtenářka Petulai ve své recenzi napsala: "Na konci června bylo hodně prádla ze školky od staršího syna, takže se testování hodilo, a také jsem kapsle zkusila na bryndáky mladšího, protože ty teď s příkrmy dostávají hodně zabrat. Skvrny se krásně vypraly.".

S čím si ale kapsle neporadily, to byly zaschlé skvrny od pampelišky. "Kromě dcery máme ještě 5ti letého zbojníka, který nevynechá jedinou možnost objevovat. Dávám do pračky mikinu od pampelišky, tepláky od písku, další od hlíny a takhle bych mohla pokračovat, protože venku je přece zábava a tu a tam se přece sedne, spadne do čehokoli, co malý objevovatel potká. Nastavuji 40 °C, program barevné praní na 1,5 hodinu. A napínavě čekám, kdo vyhraje tentokrát. Náš zbojník, bohužel pro mě i Persil, vyhrává. Flek od pampelišky zůstal na mikině.", píše KateřinaP.(katculilinka).

Příjemná vůně a čistší pračka

I když nejdůležitější je u pracího prostředku účinnost, přiznejme si, že z těch účinných vždy rádi sáhneme po tom, po němž prádlo krásně a příjemně voní. A přesně tuto vlastnost povrzují u pracích kapslí Persil Deep Clean Expert Stain Removal všechny testerky. 

Jednou z nich je také LucieN.(Lucie Nv.), která v recenzi uvádí: "Po otestování mohu říct, že kapsle jsou pro mě nejlepší volbou pro praní povlečení, ručníků. Prádlo i po čase, kdy ho vyndám ze skříňky, velice příjemně a nevtíravě voní. Není nutné ani použití aviváže.".

Stejnou zkušenost mají i další. "Kapsle krásně voní, ale co je důležitější je to, že prádlo po vyprání nádherně voní. Když jsem měla prádlo pověšené doma, protože pršelo, provonělo celý dům. Když se sušilo na balkoně, vonělo po celé zahradě," píše Petulai.

Krásná vůně okouzlila také sousedy čtenářky s nickem sipeji. "Když jsem prádlo sušila na sluníčku, sousedé prý tu příjemnou vůni cítili, i když jen procházeli kolem.".

Obdobnou zkušenost potvrzuje například také testerka Martina9: "Po uschnutí prádlo opravdu velmi příjemně a nenásilně voní, což je pro mě velmi důležité - aby vonělo, ale ne moc.".

Pro majitele sušiček bude určitě přínosem pozitivní zkušenost dalších testerek. "Pro ty, kteří jste si usnadnili život jako já a máte sušičku, vyprané a usušené prádlo krásně voní i bez přidání parfému na prádlo! To považuji za velké plus.", píše KateřinaP.(katculilinka).

A potvrzuje to také čtenářka s uživatelským jménem KristýnaKundrtová(Adélka a Pepíček). "Naprosto mi vyhovuje snadné použití a intenzivní, příjemná vůně i bez použití parfému na praní či aviváže, takže je to super volba i do sušičky, která u nás má v zimních měsících hojné využití." uvádí.

Milým překvapením je také malá parfémovaná kartička, kterou najdete mezi kapslemi a je určená k umístění na ramínko do šatní skříně nebo třeba do prádelníku. "Po otevření na mě čekalo malé překvapení v podobě malé voňavé visačky do skříně (opravdu voňavé), to potěší.", píše Zuzuli.

Často se stává, že po praní může z pračky vycházet nepříjemný zápach, Důvodem je, že po praní znečištěného prádla se v pračce mohou usazovat nečistoty. Jedinečné složení pracího prostředku Persil Deep Clean Expert Stain Removal je navrženo tak, aby kromě praní také působilo hluboko uvnitř mechanismu pračky a odstranilo nečistoty, které mohou způsobovat nepříjemný zápach.

Skvělá rozpustnost a praktické balení

Řada z nás už někdy nějaké prací kapsle v minulosti vyzkoušela a nejedné z nás se někdy stalo, že se úplně nerozpustily a jejich zbytky zůstaly na oblečení. To se vám podle zkušenosti testerek u kapslí Persil Deep Clean Expert Stain Removal stát nemůže. Potvrzují to například slova LucieN.(Lucie Nv.)"Otestovala jsem je při různých teplotách a kapsle se vždy úplně rozpustila, což se mi u prášku často nestalo."

Přímo na rozpustnost kapslí se při testu kvůli negativní zkušenosti s jinými značkami zaměřila také Martina9 a výsledkem je, že "Persil kapsle se bez problémů rozpustí i při 30°C.".

Pozitivní je i zkušenost čtenářky Markéty: "Dávkování je opravdu jednoduché, hodím do bubnu pračky a hotovo. U těchto kapslí jsem nezaznamenala, že by se někdy špatně rozpustily nebo zůstaly na dvířkách pračky, což se mi občas stávalo u jiných pracích kapslí.".

"Co se týče rozpouštění, kapsle se krásně rozpustí, i když jsem měla kratší program. Krabice se trochu hůř otvírá, což určitě ocení maminky malých dětí, které ji opravdu jen tak neotevřou. Kapsle určitě doporučuji a ráda sama koupím.", píše také další z testerek ZdeňkaZ.(Zdena-Dasa).

Stejnou zkušenost z testování má také JanaK.(Jancakoby30), která navíc velmi oceňuje to, že krabička má dětskou pojistku, takže se dítě ke kapslím nedostane. "Příjemně mě překvapilo, že se kapsle snadno rozpustí i při nízkých teplotách, a nezanechává po sobě zbytky."

"Praktičnost hodnotím na jedničku, balení je skvěle uzavíratelné, neměl by hrozit průšvih i když ho zapomenete na chvíli na zemi, ale děti jsou vynalézavé.", píše KateřinaP.(katculilinka).

Jako maminky malých dětí bezpečnostní uzávěr u balení kladně hodnotí například také testerky TerezaJ.(Terje)sipeji nebo třeba Zuzuli.

Vhodné jsou i pro citlivou pokožku

I když tento typ pracího prostředku není primárně určen pro citlivou pokožku, stojí určitě za zmínku i pozitivní zkušenost testerky, která má uživatelské jménu MonikaU.(MONIKAS1984): "Dcera čas od času trpí na vyrážky a tak jsme dlouhou dobu používali práci gel Sensitive a obávala jsem se změny. Ani po použití těchto kapslí se dceři vyrážka nedělá, takže jsem spokojena a ve všech směrech je mohu doporučit. My budeme používat i nadále.".

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie