Zobrazit přihlášovací formulář

Navštívili jsme: Bistro Čočka - hernička, která nemá konkurenci. Uchvátí děti i rodiče!

Navštívili jsme: Bistro Čočka - hernička, která nemá konkurenci. Uchvátí děti i rodiče!

Nejkrásnější, nápaditá, super místo, jedinečná, prostě senzační, jedna z nejlepších... Tak maminky na sociálních sítích charakterizují herničku na pražském Barrandově. Zajímalo nás proto, zda je tento prostor skutečně tak výjimečný. Proto jsem se s dcerou do "vykutáleného bistra" Čočka vypravily osobně. A musím říct, že zvěsti nelžou. Strávily jsme tam 5 hodin a obě se už nemůžeme dočkat dne, kdy toto místo znovu navštívíme.

Rodiče malých dětí dobře vědí, jak je v Praze a okolí těžké najít místo, kde se jejich potomci zabaví a oni si mezitím budou moci odpočinout nad šálkem dobré kávy, džbánkem domácí limonády či jiného nápoje, a kde si všichni vyberou I něco dobrého na zub, ať už sladkého či slaného. A kde se všichni budou cítit pohodově a příjemně. Čočka přesně takovým místem je.

Když jsme s natěšenou dcerou tramvají přijely na zastávku Chaplinovo náměstí, vyšly jsme po schodech nahoru a začaly se rozhlížet, kde že tu vyhlášenou hernu najdeme. Z mapy jsem věděla, že by měla být kousek od nás. Nakonec jsme chvilku bloudily, ale po pár minutách jsme konečně na stěně budovy uviděly nepřehlédnutelný bilboard. Pak už bylo dosažení cíle otázkou doslova pár kroků. Pokud ale přijedete autem, zaparkujete téměř u bistra.

Hned, jak jsme za sebou zavřely dveře a rozhlédly se po bistru s hernou, nám bylo jasné, že tohle místo skutečně stojí za návštěvu. Prostor sice není největší, ale je koncipován velmi promyšleně. V přední části najdete stolečky pro posezení, dokonale vybavenou herní kuchyňku, dětský ponk plný nářadí, ale také jediné interiérové pískoviště v Praze, v němž nechybí různé bábovky, hrabičky, lopatky, násypky na písek, velký jeřáb, nákladní auta a další potřebné pomůcky a technika. Pro děti jsou tu na půjčení volně k dispozici i holínky různých velikostí.

SOUTĚŽ

Pojďte s dětmi zažít čaj o páté a pohrát si v Hravé Čočce  – a nemusíte chodit jen odpoledne. Čaj o páté zahrnuje vstup pro 2 dospělé a 2 děti na hodinu a bohaté pohoštění – nápoje a sladké a slané dobroty v etažéru. Vše v hodnotě 980 Kč. Stačí nejpozději do 31. 8. 2024 odpovědět správně na soutěžní otázku, kterou najdete ZDE >>  
Držíme palce!

V zadní části, kam se děti bez zaváhání okamžitě rozběhnou, je pak úžasný interaktivní prostor, který je celý ze dřeva. Koncipován je primárně pro děti od 1 roku do 6 let, vyhrají si v něm ale i děti starší. Jde vlastně o dvoupatrový dům, jehož součástí je tolik oblíbená skluzavka, pokoj plný měkkých pěnových kostek, lezecká stěna nebo třeba chodba se síťovou podlahou. A když by je náhodou přestal tenhle úžasný dům bavit, mají k dispozici šatnu plná všech možných kostýmů, od princezen, motýlích víl, Sněhurky, přes dráčka, astronauta, Transformers, až k policistovi nebo třeba hasiči. Díky nim můžou děti bleskurychle změnit svou identitu a tím i povahu hry.

Klidně s sebou ale můžete vzít i děti školou povinné. Ani ty se tu totiž rozhodně nudit nebudou. Moje dcera je toho důkazem. V útrobách herny totiž najdete místnost, kde se propojuje digitální svět s reálnou aktivitou. Je zde totiž nainstalovaná konzole Multiball. Nemusíte se ale bát, že by zde děti jen seděli před monitorem. Před LED stěnou se totiž při hrách pořádně zapotí a procvičí si jak koordinaci, tak mozkové závity. Kromě toho je v místnosti také interaktivní stůl. Jde vlastně o mega obří horizontální tablet plný her. U obojího se zabaví jak jedno dítě, tak jich může proti sobě hrát i několik.

NÁŠ TIP

Po celý měsíc srpen platí pro děti zvýhodněné vstupné. Zaplatíte tak pouze 88 Kč za hodinu. 

Teď ještě ale zpátky do přední části, jejíž součástí je kromě míst k sezení také pult plný dobrot. Na něm každý den najdete celou řadu čerstvě upečených dobrot, které chutnají jako od babičky. Nechybí pravé české buchty, různé druhy bábovek, cheesecake, drobenkové koláče, šneci a pletence z kynutého těsta, loupáky, pro milovníky slaného doporučuji quiche - vynikající slané koláče z křehkého těsta. Široká je samozřejmě i nabídka teplých a studených nápojů.

V chlazené části pak můžete vybírat z celé řady nádherně vypadajících dezertů, které uspokojí mlsné jazýčky a zároveň potěší i oči. Mezi nimi jsou například různé tartaletky, chia pudink s kokosovým mlékem a čerstvým ovocem, tvarohový krém s čerstvými malinami a spousta dalších. Za zmínku stojí také chleby s domácími pomazánkami (hráškovou, vajíčkovou a tuňákovou) a pestré zeleninové saláty. Pokud dáváte přednost něčemu teplému, mají zde každý den jinou polévku. Tou můžete klidně nakrmit i vaše ratolesti, vhodná je totiž už pro děti od 9 měsíců.

Poctivě jsme s dcerou ochutnaly jak sladké, tak slané, a musím říct, že lepší věci jsem už dlouho nejedla. Dokonce jsme si při odchodu nechaly několik kousků zabalit i s sebou domů. Velkým plusem je určitě to, že žádná ze sladkých dobrot nebyla zbytečně přeslazená, což nám vyhovuje. Oceňujeme i využití sezónního ovoce. Ta úžasná chuť se ale bohužel nedá popsat, musíte zkrátka místní delikatesy vyzkoušet sami.

A protože jsme jen lidé a všichni máme po dobrém jídle a pití jisté potřeby, musím rozhodně zmínit místní sociální zařízení. Najdete v něm nejen toaletu pro rodiče, ale také dvě zmenšené verze pro děti a stejně tak umyvadla. Nechybí samozřejmě ani nočníky. Maminky batolat ocení přebalovací pult u kterého jsou volně k dispozici vlhčené ubrousky, podložka, dětský zásyp, i jednorázové plenky. Oceňuji, že na utření rukou zde jsou k dispozici malé froté ručníčky, které po použití hodíte do na ně určeného koše v podobě velké zmrzliny.

Málem bych ještě zapomněla zmínit cenu za vstup do Čočky. Ten je na hodinu pro jedno dítě nad 12 měsíců věku je 139 Kč, za druhé dítě pak zaplatíte 100 Kč. Pokud zde strávíte dvě a více hodin, snižuje se cena na 129 Kč. Děti mladší 1 roku mají vstup zdarma, dospělácký doprovod samozřejmě také.Pokud se vám zde zalíbí, určitě doporučuji pořídit si cenově výhodnou permanentku, díky níž získáte navíc slevu na konzumaci. Parkování na nedalekém parkovišti je v ceně jednorázového vstupu i permanentky.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie