Zobrazit přihlášovací formulář

Tip na výlet: Česká KOVOZOO nemá v Evropě konkurenci! Originální místo zaujme děti i dospělé

Tip na výlet: Česká KOVOZOO nemá v Evropě konkurenci! Originální místo zaujme děti i dospělé

Hledáte nevšední místo, kde se děti každého věku, ale i dospělí, mohou zabavit, inspirovat a také se něco naučit? Pak si určitě naplánujte výlet do unikátní zoologické zahrady se zvířaty ze starého kovového šrotu. My jsme se tam vypravili minulý týden a potvrzujeme, že tohle jedinečné místo rozhodně stojí za návštěvu!

Do KOVOZOO ve Starém Městě na Slovácku jsme s kamarádkou a našimi dvěma dcerami vyrazily až z Prahy. A rozhodně toho nelitujeme. Tohle místo totiž dalece předčilo naše očekávání. Na své si zde přijdou milovníci všech možných zvířat, a to jak těch divokých, domácích nebo třeba mořských živočichů, hmyzu a další havěti. Kluky všech věkových kategorií rozhodně zaujmou také obrovští transformeři, motorky a další výtvory, ale také muzeum veteránů, v němž jsou exponáty pravidelně obměňovány. V areálu „přistál“ také dopravní letoun L-610, který je návštěvníkům přístupný i uvnitř.

Hodinka vám stačit nebude

Nebudu tajit, že kamarádka byla zpočátku poněkud skeptická. Myslela si, že v kovové zoo je jen pár nezajímavých exponátů a strávíme tam maximálně půl hodiny. Nakonec jsme tam byly celý den až do zavíračky a dostat odtamtud naše holky byl téměř nadlidský úkol. Užily jsme si to všechny.

Před areálem jsme pak ještě strávily další dvě hodiny. Je tam totiž úžasné dětské hřiště, loď Naděje a malebný maják Šrotík, který slouží jako rozhledna a je vidět z dalekého okolí, takže podle něj areál KOVOZOO snadno najdete.

Místo, kde se z odpadu rodí nový život

Cílem KOVOZOO, kterou najdete v zajímavém a netradičním prostředí zrekonstruovaného areálu bývalého cukrovaru, je ukázat malým i velkým návštěvníkům, že i ze zdánlivě nepotřebného odpadu mohou vznikat věci, které jsou nejen krásné a zajímavé, ale i nadále užitečné. 

SOUTĚŽ

Vyhrajte jednu z pěti rodinných vstupenek 2 + 3 (2 dospělí, 3 děti do 15 let) s platností do 30 .6. 2025 do KOVOZOO. Stačí jen do 9.6.2024 odpovědět na jednoduchou soutěžní otázku, kterou najdete ZDE >>

Najdete zde zvířata v životní velikosti vyrobená z kovového šrotu. Můžete pohlédnout do očí dvou tunovému nosorožci Norbertovi, vzhlédnout k pěti metrové žirafě Safiře a jejímu mláděti Melmenovi, nechybí ani lví výběh či stádo slonů, krokodýli, mrož, plejtvák obrovský, velbloudi, opice, želvy, zvířata ze selského dvorku a spoustu, spoustu dalších. Celkem je jich již více než čtyři stovky. Co kus, to originál… Některá zvířata překvapí svou propracovaností a dokonalostí, jiná kreativitou a velkou mírou vtipu a recese.

Kromě kovových zvířat můžete v KOVOZOO obdivovat také nepřeberné množství exponátů průmyslové a hasičské techniky, secí a žací stroje, mlátičky obilí, fukary a jiné zemědělské stroje z dob našich prarodičů. Zkrátka věci, které z našeho života již vymizely, skončily by zřejmě na smetišti, ale místo toho jejich příběh pokračuje v KOVOZOO.

Za zmínku stojí i Strom života, sedm metrů vysoká kovová vrba, jejíž koruna má průměr úctihodných sedm a půl metru a váží téměř čtyři tuny. Na její větve bylo použito neskutečných 1300 metrů řetězu. Strom života je také „stromem přání“. Na jeho větve můžete věšet zámečky coby listy stromu a zanechat tak v KOVOZOO svou stopu, kousek svého já, pevně přimknutého ke Stromu života.

NÁŠ TIP NA VÍKEND

Sraz a výstava historických vozidel

V neděli 2.6.2024 můžete v KOVOZOO v době od 9:00 hod. do 17:00 hod. navštívit již 5. ročník výjimečné veteránské události zasazené do originálního areálu – kovošrotu a kovové zoo. Přijďte si užít krásný den a retro atmosféru v KOVOZOO. Pro děti je připraven doprovodný program jako je retro-fotokoutek, malování na obličej, skákací atrakce a simulátor F1.

Akce se koná za každého počasí!

Více informací ZDE >>

 

 

Autor: Lenka Chvostová

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie