Zobrazit přihlášovací formulář

Boty adidas – nadčasové modely

  • Publikováno:
Boty adidas – nadčasové modely

Tři pruhy představují značku sportovního a streetwearu, která se pyšní dlouhou životností a kvalitou, ať je vidět kdekoli. Příběh značky adidas začal před téměř 100 lety bratry Dasslerovými v Herzogenaurachu u Norimberku v Německu. Poté, co se bratři na konci čtyřicátých let rozešli, byl zakladatel Adolf ‚Adi‘ Dassler tím mužem, který dal jméno adidas během jeho opětovného uvedení na trh. Od té doby vznikla celá řada kolekcí obuvi této značky. Podívejte se na nadčasové modely bot adidas.

 1. Boty adidas Stan Smith

V 60. letech byly uvedeny na trh klasické tenisky adidas s nadčasovou siluetou Stan Smith. Model bot, který se původně jmenoval Haillet, byl uveden na trh jako vůbec první tenisová obuv adidas a vůbec první kožená tenisová obuv. V roce 1978 byly oficiálně přejmenovány na adidas Stan Smith. S celokoženým svrškem a perforovaným logem se třemi pruhy tyto adidas boty eobuv obstály ve zkoušce času a stále jsou jedním z nejnosenějších tenisek této módní značky.

 2. Model adidas Gazelle

Pravděpodobně jsou to jedny z nejikoničtějších tenisek vydaných společností adidas Originals. Adidas Gazelle byly původně vydány v roce 1968 a dodnes je nosí miliony lidí po celém světě. Původně vznikl tento model jako atletická obuv na tratě. Brzy byla přizpůsobena pro fotbal v západním Německu, což dalo tomuto modelu víceúčelové využití. První bota adidas vyrobená ze semiše, Gazelle, byla obrovskou změnou od typických kožených sportovních bot. Díky semiši je tato obuv lehčí a velmi pohodlná, takže je ideální na sport.

 3. Ikona mezi botami – adidas Superstar

Nízká verze basketbalové obuvi Pro Model, Superstar, byla původně teniska určená pro kurty, ale poté, co se její popularita masivně rozšířila, byla její silueta za posledních 50 let opakovaně přetvářena. Když byla v roce 1969 uvedena na trh, kožený svršek a špička boty byly velkou novinkou. Další vzestup adidas Superstar zažily v roce 1970, kdy upoutaly pozornost profesionálních basketbalistů, jako byl Kareem Abdul Jabbar. I po letech pokroku v obuvnickém průmyslu se modelu adidas Superstar podařilo bezproblémově přejít z kurtu do ulic.

 4. Adidas Campus – nadčasový model

Ikona 80. let adidas Campus byla původně vydána jako basketbalová obuv a po svém prvním uvedení na začátku 70. let byla pojmenována Tournament, nicméně v roce 1980 byl model přejmenován na Campus, což mu pomohlo přejít z kurtu na chodník. Pokud chcete klasické adidas, Campus je tak dobrý, jak jen může, měkký svršek a klasická značka se 3 pruhy dělá tyto tenisky nadčasovými.

 5. Inovativní adidas Climaboost

Inovace obuvi adidas s 360º ventilačním systémem měla svůj debut v roce 2002. Díky zavedení nových, prodyšných materiálů ve všech oblastech obuvi umožnila ClimaCool nohám spotřebitelů „cítit vánek“. Jednou z nabízených výhod je, že maximální proudění vzduchu a ventilace pomáhají běžci při výkonu. Díky tomu, že se mu méně potí noha, se zlepšuje jeho trakce.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie