Zobrazit přihlášovací formulář

Ostrůvek v kuchyni nabídne spoustu možností

  • Publikováno:
Ostrůvek v kuchyni nabídne spoustu možností

Čeká vás zařizování kuchyně? Probíráte se nabídkou kuchyňských linek a nevíte, pro jakou se rozhodnout? Tápete ještě víc v tom, jak kuchyň uspořádat? Pokud vás netrápí prostor, zvažte kuchyňský ostrůvek, který je moderní a může vám toho hodně nabídnout.

 

Kuchyň by měla být pěkná a praktická naráz

S kuchyní si spojujeme vůni připravovaných pokrmů, vaříme v ní, pečeme, vymýšlíme nové a nové pokrmy. Kromě toho se tu nad vařením scházíme s těmi nejbližšími, povídáme si s nimi a podobně. Kuchyně je v mnoha domácnostech centrem dění, i proto by měla být nejen pěkná, ale také praktická a přizpůsobená našim potřebám.

Pracovní deska by měla být ve správné výšce, lednička a spíž nedaleko dřezu, varná deska zase v těsné blízkosti pracovní plochy. Chybět by neměl ani prostor, kam se usadí ten, který nám chce dělat společnost.

 

Kuchyně s ostrůvkem jako možné řešení

A přesně k tomu je kuchyně s ostrůvkem naprosto ideální. Je ale třeba si dobře promyslet, zda na ni máme prostor, přece jen je její součástí nejen linka jako taková, ale ještě další prvek, který stojí volně v prostoru, kuchyňský ostrůvek. Možností, kam ho umístit je několik, jeho velkou výhodou ale je, že má celou řadu využití.

Proč se pro ostrůvek opravdu rozhodnout?

Když se rozhodnete pro kuchyni s ostrůvkem, potřebujete alespoň 15 m2 prostoru, aby prostor zůstal vzdušný a mohli jste se v něm volně a bezpečně pohybovat. Tuhle podmínku jste splnili, ale pořád nevíte, proč byste měli ostrůvek chtít?

  • Kuchyňský ostrůvek se dá využít jako pracovní plocha i místo barového pultu.

  • Můžete na něj umístit varnou desku, nad něj odsavač par a vytvořit si tak stylovou varnou zónu.

  • Získáte nový prostor, kam usadit návštěvu nebo někoho dalšího během přípravy pohoštění.

  • Vyřešíte nedostatek úložných prostor. Můžete do něj umístit různé zásuvky, kuchyňské pomocníky, nebo do něj nainstalovat malou vinotéku atd.

  • Ostrůvek může vizuálně oddělit jeden prostor od druhého, například kuchyni od jídelny nebo obývacího pokoje.

  • Ostrůvek ocení i rodiny s dětmi, díky němu můžete celou rodinu zapojit do přípravy jídla, případně k němu děti usadit, abyste je měli pod dozorem.

  • Pracujete z domu? Pak ostrůvek můžete využít i na práci. Kam jinam si dát notebook, abyste byli blízko kávovaru?

  • Kuchyňský ostrůvek může plnit i estetickou funkci, interiér dokonale oživí a dodá mu na zajímavosti.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie