Zobrazit přihlášovací formulář

Proč je zlato nejlepší dárek pro vaše ratolesti?

  • Publikováno:
Proč je zlato nejlepší dárek pro vaše ratolesti?

Každý z nás chce svým ratolestem dopřát spokojené a zajištěné dětství. Stejně tak toužíme, aby se po osamostatnění měly naše děti dobře. Zdaleka největším hybatelem pozitivních změn jsme samozřejmě my – rodiče. Proč byste měli pravidelně ukládat svým potomkům peníze do zlata?

Peníze v bance

Drtivá většina rodičů postupem let spoří svým dětem peníze, které jim následně ve chvíli jejich osamostatnění předají. Někdo je schopný dát za léta spoření dohromady 100 000, jiný 500 000, zatímco někteří dosáhnou klidně i vyšších částek.

Na cílové částce ani tak nezáleží. Velmi důležitý je hlavně fakt, že za nějakých dvacet let ukradne inflace podstatnou část vašich naspořených financí. Počítejte s námi…

Zdravá inflace se dle ekonomů pohybuje okolo 2–3 % ročně. Vzpomeňte si však na poslední dva roky, kdy daný jev dosahoval klidně až 17 %. V současné chvíli se potýkáme přibližně se 7% inflací.

Máte-li pro  své děti  naspořeno  například  200 000 Kč, za dvacet let z dané částky ztratíte   minimálně 80 000–120 000 Kč. To vše jsou nejen vyhozené peníze, ale i ztracená jistota a zbytečně zničené hodiny života (peníze jste museli nějak vydělat).

Nezapomínejte na zhodnocení

Z toho důvodu je naprosto jasné, že pokud chcete svým dětem nastřádat smysluplnou částku, musíte peníze investovat do rozumných produktů. To jsou takové, které jsou bezpečné, stabilní a postupem let alespoň překonávají inflaci.

A přesně proto přichází na scénu populární zlato. Žlutý kov má několik silných schopností, díky nimž docílíte zajímavých výsledků a nevyhodíte finance z okna.

První z nich je dlouhodobé překonávání inflace. Zlato zkrátka po drtivou většinu času růstem své ceny předbíhá znehodnocování klasických peněz.

Historická i současná data mluví naprosto jasně – zlato vítězí na plné čáře. Za poslední rok zvýšilo svou cenu o 14,5 %. Za pět let o 61 %, sedm let o 80 % a za osmnáct let (od narození po dospělost dítěte) narostlo o nádherných 400 %. Hravě tedy překonává běžné i spořicí účty v bankách. Podobně poráží i termínované vklady, fondy, dluhopisy a další konzervativní investice.

Nezapomeňte na fakt, že zlato je osvobozené od DPH a v rámci zpětného odprodeje i od daně z přidané hodnoty. Při jeho nákupu tudíž nemusíte část peněz odevzdávat státu.

Jak vidíte, drahé kovy mají největší potenciál právě z dlouhodobého hlediska. Nejedná se tedy o žádnou vrtkavou a volatilní spekulaci, jako jsou například kryptoměny a podobně.

Jedině fyzické držení

V dnešní době se dá zlato koupit buď fyzicky, nebo jako zlaté ETF, případně ve formě akcií zlatých firem. Z hlediska bezpečnosti a diverzifikace je nejvýhodnějším řešením především fyzické držení. Zkrátka a dobře nakoupíte kýžené množství kovu a schováte jej do trezoru. Žádná čísla na internetu.

Jak vlastně začít svou zlatou cestu a zároveň potěšit své ratolesti?

Odpovědí jsou elegantní zlaté dukáty, na nichž je vyryté jméno i příjmení vašeho potomka. Tento parádní dárek s sebou přináší 3,49 gramů 23,66karátového zlata. Počítejte s průměrem 20 milimetrů. Celý nápad je zabalený do ochranného průhledného obalu, aby se v průběhu let nijak nepoškodil. Vašemu potomkovi jej předáte společně s dárkovou krabičkou, jež je součástí balení. Samozřejmě nechybí ani český punc a certifikát pravosti.

Zlatý dukát vyrábí ověřená Pražská mincovna. Objednat si jej můžete na webových stránkách e-shopu ceska-jmena.cz. Ty si pouze otevřete, naklikáte požadované jméno/příjmení a poté si prohlédnete grafické vyobrazení medaile. Po zaplacení vám během několika málo dní přijde domů. Pořiďte každé ratolesti jeden a máte vystaráno.

 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie