Zobrazit přihlášovací formulář

Jak hubnout po porodu?

  • Publikováno:
Jak hubnout po porodu?

Miminko je na světě, maminka si zvyká na svou novou roli a psychika i tělo procházejí velkými změnami. Začíná kolotoč kojení, péče o miminko a neustálého nevyspání a mamince najednou chybí čas pro sebe, natož pak prostor na hubnutí kil nabraných v těhotenství. Několik rad do začátku přináší výživový poradce programu The 1:1 Diet Lukáš Vrána.  

„Během těhotenství nebo kojení je určitě nutné zapomenout na všechny diety. Razantní omezení přijímané energie v tomto období je naprosto nevhodné. Samotné kojení znamená výdej energie v řádech stovek kalorií denně. Extrémní omezení stravy by tak v krajním případě mohlo pro maminku znamenat až kolaps. Také by jí mohly chybět důležité živiny a minerály,“ vysvětluje Lukáš Vrána a nabízí hned několik tipů, jak šetrným způsobem přistoupit ke shazování kil po porodu:

1. Najděte si čas samy na sebe

Vyhraďte si 2-3 hodiny týdně na cílený pohyb, klidně i s dítětem (samozřejmě od rozumného věku). Znamená to najít si čas na 2 až 3 tréninky a ty absolvovat pravidelně. Intenzita takového cíleného pohybu by neměla jít do extrémů, zároveň by vás ale tento pohyb měl bavit.

2. Zařaďte pravidelný pohyb

Pravidelný pohyb je jakákoliv aktivita o délce 40-60 minut, kterou děláme každodenně a charakterizovat ji můžeme jako pohyb s nízkou intenzitou. Pro maminku se tak bude jednat zejména o delší procházky s kočárkem.

3. Přemýšlejte nad jídlem

Zbavte se především zvyku, který možná máte z těhotenství, a to jíst vše, na co se podíváte. Vyhýbejte se vysoce zpracovaným potravinářským produktům. Jde o potraviny, které jsou vyráběny technologickými procesy, které upravují jejich složení a množství živin.

4. Nedojídejte po dítěti

Mnoha maminkám přijde škoda vyhazovat nedojedené přesnídávky a kašičky, ale ty jsou zdrojem vysokého množství energie. Výsledkem pak může být nárůst hmotnosti.

Kdy může pomoci výživový poradce?

Pokud se v oblasti výživy dobře orientujete, tak si pestrou a vyváženou stravu v těhotenství a době kojení nastavíte samy. Pokud ale chcete začít s cílenou redukcí hmotnosti, pak je lepší poradit se s výživovým poradcem. Nejde jen o shození nabraných kilogramů, ale také o následné udržení hmotnosti bez takzvaného jojo efektu.

Svého osobního výživového poradce si můžete najít třeba na stránce www.spolukiladolu.cz. Komplexní výživový program The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan se řídí podle hesla „Spolu kila dolů“ a jedním z jeho hlavních pilířů je právě dlouhodobá spolupráce s výživovým poradcem, který klientovi sestavuje jídelníček na míru podle jeho individuálních potřeb, po celou dobu je mu oporou a na jeho cestě ho motivuje.

 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie