Zobrazit přihlášovací formulář

Vyzkoušeli jste: Kreativní sady Albi Crafts sklidily u dětí úspěch, ušily si svého medvídka

Vyzkoušeli jste: Kreativní sady Albi Crafts sklidily u dětí úspěch, ušily si svého medvídka

Hned deset z vás mělo spolu se svými dětmi možnost otestovat některou z báječných kreativních sad z kolekce Albi Crafts - Nejlepší kamarád. Ty jsou určené pro děti, které rády něco vlastnoručně tvoří a vyrábějí. Podporují fantazii a zlepšují manuální zručnost a jemnou motoriku. Testerky ve svých recenzích na blozích na našem webu Mimibazar popsaly, jak testované sady děti zaujaly, jak se jim s nimi pracovalo a samozřejmě i to, jak se jim líbily.

Sady s názvem Nejlepší kamarád jsou určeny pro děti od 8 let, které se díky nim seznámí se základy šití v ruce, čímž zábavnou formou potrénují manuální zručnost. Z připravených komponentů si vlastnoručně ušijí roztomilého plyšáčka, kterému mohou svěřit svá tajemství, nebo třeba z láskou vyrobeného medvídka darovat milovanému člověku. Co je navíc skvělé, je to, že komponenty jsou vyrobeny z recyklovaného materiálu, takže šetří přírodu. Na konci dne pak děti mohou svého nejlepšího kamaráda uložit do postýlky, kterou si složí z krabice, ve které je zabalen, čímž z "odpadu" vykouzlí další prvek, se kterým si užijí spoustu zábavy.

 

Za zmínku určitě stojí fakt, že právě sada Nejlepší kamarád - Lední medvídek se stala vítězem kategorie Hračky pro holky soutěže Hračka roku, v níž jsou vybírány a oceňovány nejlepší produkty pro děti všech věkových kategorií.

Teď už ale dost všeobecných informací, pojďme raději přejít rovnou k výsledkům vašeho testování. Vybrali jsme pro vás některé z recenzí. Ty mohou být redakčně upraveny a zkráceny. Kompletní recenze všech testerek si můžete přečíst pod informacemi k testování ZDE >>

Testerkám a jejich dětem se sady na vlastnoruční výrobu originálního plyšáka moc líbily. Ocenily především smysluplnost této hračky a ponaučení, že hračky nepadají z nebe, někdo je musí vyrobit a věnovat tomu své úsilí. Kromě toho se jim líbila komplexnost balení, které až na jehlu opravdu obsahuje vše, co je k ušití medvídka potřeba, ale především vysokou kvalita a připravenost jednotlivých dílů, a také přehlednost návodu. Kladné body daly i za možnost vytvořit z krabice, v níž byla sada zabalená, postýlku pro již ušitého mazlíčka. A velkým plusem je podle nich skutečnost, že jsou komponenty vyrobeny z recyklovaných materiálů.

S osmiletou dcerou se do testování sady "Nejlepší kamarád - Lední medvídek" pustila Martina B., která za velký klad této sady považuje mimo jiné to, že je medvídek vyroben z recyklovaného materiálu a po jeho výrobě nevznikne téměř žádný odpad. "Krabice po otevření obsahuje návod, nastříhané díly těla, výplň, nit a už připravenou hlavu medvídka. Náplň stačí přesně na medvídka, dovnitř je přiložen i pytlík s kuličkami, aby medvídek dobře seděl a srdíčko symbolizující lásku. Oceňuji, že je hlava už připravená, protože díky tomu medvídek vypadá po ušití jako kupovaný, takové vytvarování by děti nezvládly," zhodnotila na svém blogu Martina a pak už se pustila do popisu samotné výroby ledního medvídka.

"Podle návodu jsme si připravily jednotlivé díly, je třeba se v nich zorientovat, aby nožky byly na svých místech. Díly jsou opravdu kvalitně nastříhané, dokonale k sobě padnou. Okraje mají jakoby opálené, takže se s částmi hezky pracuje a neuvolňují se z nich chlupy. Díly jsem dceři jen sešpendlila k sobě, ale už sešívala sama. Nedokonalost stehů se ztratí pod chloupky a na lícu není případný nedostatek vidět... Medvídek je opravdu moc pěkný, dcera si ho oblíbila, sama byla překvapená, že ho dokázala ušít." zakončila své hodnocení Martina.

Se stejně starou dcerou (8 let) testovala sadu "Nejlepší kamarád - Panda" také Eliška L., které se kromě jiného moc líbilo také to, že dcera dospěla běhen výroby hned k několika poznáním. "Po rozbalení krabice byla nadšená a okamžitě se pustila do tvoření. Balíček obsahuje podrobný návod, podle kterého jde vše jak po másle. Jelikož je jí čerstvých 8 let, tak byl se šitím zpočátku problém, ale nakonec jí šla práce celkem od ruky. Bohužel po hodině tvoření už dceru počáteční nadšení přešlo a plyšáčka odložila. K šití jsme se pak postupně každý den vracely. Dcera si alespoň vyzkoušela, že každá věc, která je vyrobená, není samozřejmostí, ale také povinnost a vynaložená práce, kterou člověk musí podstoupit. Při tvoření jsem jí musela občas i vypomoct, ale věci spolu děláme rády, takže jsem s tím neměla problém, a alespoň jsme v dnešní hektické době strávily trochu času spolu. Plusové body dávám ekologickému balení, a že z krabice jde pro plyšáčka vyrobit také postýlka," uvedla.

I další maminka tuto jedinečnou sadu testovala se stejně starou dcerou a na svůj blog o tom napsala moc hezké povídání. "Sofince je 8 let a řekla bych, že je zručná. Po rozbalení si dokonce přečetla sama návod. Po vybalení jsme se snažily všechny části medvídka správně poskládat. Po kratším rozmýšlení (horní i dolní končetiny jsou hodně obdobné :-) jsme se pustily do šití. Šít jsem vždy začala já, nicméně po prvních pár stezích jsem jehlu předala dcerce, která danou část došila. Při šití jsem ji byla stále k ruce, abych mohla případně pomoci. Přeci jen hebká srst při šití trošku klouzala, tak občas jehlu píchla lehce vedle. Ale vše šlo krásně opravit. Ve finále bylo potřeba medvídka pořádně vycpat, aby hezky držel tvar, a vložit dovnitř pytlík se skleněnými kuličkami pro další zpevnění. Velké dilema bylo, zda-li srdíčko vložíme dovnitř, aby nám méďa "ožil", nebo ho necháme venku a přišijeme mezi tlapky. Po dlouhém přemýšlení zůstalo srdíčko venku. Méďovi jsme daly jméno Johanka a spí s malou v postýlce. Musím uznat, že jsem nečekala, že bude tak heboučký a že i drobné chyby při šití ve finále nejsou vidět. Vůbec se toho nemusíte bát, vřele doporučujeme. Každá hračka z této sady je naprostý originál. Přemýšlím nad pořízením dalšího zvířátka pro staršího syna. Ten sice tak zručný není, ale po této zkušenosti věřím, že by to zvládl a měl radost, že si mohl vyrobit vlastní hračku," rozepsala se Martina G..

Díky této kreativní sadě najde krásný společný dárek pod vánočním stromečkem také rodina naší čtenářky Markéty P., která napsala: "Když medvídek panda přišel, hned jsme si ho s dcerou obě zamilovaly, jelikož materiál je velmi příjemný a výsledný medvídek je hebký, prostě přímo určený k mazlení... :-) Dcera měla lehce problém se začátkem, s přišitím horních končetin. Dále šlo již vše lépe. Ovšem je těžké sešít medvídka přesně podle obrázku, na druhou stranu tím vzniká naprostý originál. Každé dítě určitě získá ihned vřelý vztah k hotovému méďovi a vůbec mu nebude vadit, že není dokonalý a přesný jako na obrázku. Naopak - tato skutečnost vede k poznání, že není jednoduché něco sám tvořit, k uvědomění si vlastní důležitosti a jedinečnosti a možná pomůže i k tomu, aby si více vážili práce druhých a hotových věcí, které si můžeme koupit nebo které dostanou. Součástí sady je též červené látkové srdce, které se může vložit do hotového medvídka nebo se může přišít viditelně nakonec k méďovi. Dcera se rozhodla pro druhou možnost a to z toho důvodu, aby bylo srdce vidět. Tím, že bude méďa pro celou rodinu, která o jeho procesu výroby neví, by zároveň ani netušili, že medvídek srdíčko obsahuje. Takto ho ale všichni uvidí. Panda ho drží ve svých končetinách, v obou horních tlapkách a tudíž je to symbol spojení, symbol lásky a štěstí. A tak to vše dcera zamýšlela. Teď už se těšíme jen na sváteční čas, až bude medvídek objeven pod stromečkem a bude v obývacím pokoji jako symbol soudržnosti a rodiny!"

Abyste si ale nemysleli, že je tato kreativní sada vhodná jen pro holky, máme tu hodnocení Marcely S., která se do testování přihlásila se svým synem, který chodí do třetí třídy. Ten si přál vlastnoručně ušít medvídka pro svojí mladší sestřičku. "Syn není moc kutil, spíš fotbalista, sportovec, ale možnost něco sám ušít ho nadchla. Jako první, co zmínil při otevření krabice bylo, že méďa bude úžasně heboučký. Návod je srozumitelný a postup v podstatě jednoduchý. Tělo medvídka je na 7 částí, začíná se šít předníma tlapkama. Synovi jsem postup četla. Sice už číst umí, ale přece jen by mu ještě moc neporozuměl. Sám si ale jednotlivé díly sešíval, já mu jen ukazovala, co kam patří. Když sešíval tělo, tak jsem mu ho pomáhala trochu přidržovat. Nejtěžší pro něj bylo, přišít k tělu hlavu. Už během šití syn prohlásil, že medvídka sestřičce nedá, že si ho nechá. Výroba postýlky z krabice se synovi taky moc líbila. A mně se líbí, že se skutečně vše zužitkuje. Musím říct, že je to moc krásná sada, krásný nápad, skvělé provedení. Běžně si nikdo plyšáky nešije, ale díky této sadě si i dítě dokáže plyšáčka ušít. A díky tomu, že si ho syn sám vyrobil, má k němu i lepší, bližší vztah. Už jsem sadu doporučila několika kamaradkám," zakončila svůj blog Marcela.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie