Zobrazit přihlášovací formulář

Jak připravit šatník vašeho dítěte na nadcházející chladnější dny?

  • Publikováno:
Jak připravit šatník vašeho dítěte na nadcházející chladnější dny?

Podzim je velmi proměnlivé a nepředvídatelné roční období. Jako dospělí máme často problém s výběrem vhodného oblečení na daný den. O to obtížnější je pro nás obléct dítě tak, aby mu bylo po ránu dostatečně teplo a později nebylo příliš horko. Jaké dětské oblečení by nemělo chybět v jejich šatníku před chladnými podzimními dny?

Vrstvení oblečení – způsob, jak se vyrovnat s měnícím se počasím

Když přes den slibuje krásné slunečné počasí, a přesto nás rána vítají nízkými teplotami, je to znamení, že se podzim kvapem blíží. Několik vrstev oblečení, například značky Mayoral CZ, umožňuje libovolně upravovat outfit v závislosti na aktuálním počasí. Nejbezpečnějším řešením je obléct dítěti tričko s krátkým rukávem a přidat další vrstvu oblečení jako je teplá mikina nebo pláštěnka do deštivého počasí.

Nejpohodlnější mikina pro kluka nebo holku je na zip. Díky tomu ji dítě snadno samo sundá a oblékne, když půjde například na procházku s družinou nebo se třídou. Alternativou pro malé elegantní slečny může být svetřík na knoflíky, který se bude skvěle hodit ke kalhotám, sukni nebo šatům. Až budou dny ještě chladnější, můžete tričko vyměnit za tričko s dlouhým rukávem a případně přidat třetí vrstvu v podobě bundy. Pokud jde o menší oblečení, pro předškolní děti jsou nejpohodlnějším řešením tepláky nebo legíny, které se snadno dostanou do vyšších kozaček nebo holínek. Ty jsou užitečné pro batolata při procházkách, zejména v deštivém počasí. Pro hezké dny se zase hodí teniskConverse.

Pohodlí především

Měli bychom pamatovat na to, že děti ve školce nebo ve škole jsou většinou během dne velmi aktivní. Tráví čas nejen učením, ale také spoustou zábavy, ať už ve třídě nebo při chození na hřiště. Místo elegantního, strnulého a omezujícího pohybu oblečení se vyplatí investovat především do pohodlného ležérního oblečení, které jim umožní zachovat si volnost pohybu a neomezí jejich kreativitu. I když stojí za to učit děti péči o svůj majetek již od útlého věku, pamatujte, že bychom měli počítat s rizikem, že si je při hře ušpiníme nebo roztrháme. Perfektním řešením v této situaci je oblečení, které se vyznačuje pohodlným střihem a výbornou kvalitou a zároveň je cenově velmi dostupné, což rodičům usnadňuje akceptovat jejich případné poškození.

Dětské oblečení pro chladné podzimní dny by mělo být nejen hřejivé, ale také pohodlné a vyrobené z kvalitních materiálů. Silné tkaniny nejsou vždy tou nejlepší volbou, protože často neposkytují dostatečné větrání. V oblečení z umělých vláken se dítě rychle potí a jak jistě víte, nachlazení je nejsnazší. Vyplatí se proto vybírat oblečení z bavlny, vlny, fleecu nebo hydrofobních tkanin, které kromě pohodlí dítěte chrání před nepříznivými povětrnostními vlivy, jako je déšť nebo vítr.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie