Zobrazit přihlášovací formulář

Užijte si s audioknihami zábavu, romantiku i napětí

  • Publikováno:
Užijte si s audioknihami zábavu, romantiku i napětí

Chcete si zpříjemnit chvilku zaslouženého volna? Potřebujete se odreagovat a povznést se nad starosti všedního dne? Nebo byste si rády četly, ale nechcete světlem budit usínající děti? Pak jsou pro vás audioknihy tou pravou volbou. Inspirujte se našimi tipy pro dlouhé podzimní večery.

Audioteka je v současné době největší audioknižní platformou v Česku. V jejím katalogu najdete  přes   7 600 titulů nejrůznějších žánrů a autorů. Nás zaujala především tato díla, která nadchnou malé i velké poslouchače:

Pavel Šrut: Verunka a kokosový dědek

Než budete s dětmi psát Ježíškovi, poslechněte si audioknižní podobu oblíbeného pohádkového příběhu Pavla Šruta. Zjistíte, co se stane, když se vám dědeček nadělí na Štědrý den v balíčku z Haiti. Verunka, která tento netradiční dárek dostala, se o spoustu společných zážitků ráda podělí s vašimi dětmi. Čeká je výlet na hory a do Londýna, vydají se do divadla nebo na letiště, naučí se jezdit na kole, ale také mluvit morčečesky. Malé posluchače nadchnou nejen hravé efekty, ale i poutavá hudba a interpreti, které znají z oblíbených pořadů. Například hlas vypravěčky patří Magdaleně Reifové, tedy Majdě z Kouzelné školky.

Marie Rejfová: Jako veš v kožichu

Vánoční atmosférou na vás dýchne i humorný detektivní příběh o svérázné učitelce Divíškové a šarmantním komisaři Tvrdíkovi. Malé městečko Brod se v něm choulí pod sněhovou nadílkou a místní ochotnický spolek chystá novou divadelní hru. Hanlivý nápis na zdi radnice a nehoda na jevišti však spustí sled událostí, které vyústí ve smrt dvou herců. Kdo nenávidí starostku Miroslavu Dostálovou? Kdo a proč se rozhodl zavraždit dva členy místního souboru? A jak se vším souvisí zchátralý dům v Prubířské ulici? Tyto otázky nedají Josefíně Divíškové spát, a tak se k nevelké radosti komisaře Tvrdíka rozhodne přijít celé věci na kloub. Příběhem provází hlas Zdeňky Žádníkové Volencové.

Emmy Abrahamsonová: Jak se zamilovat do muže, který žije v křoví

Svěží příběh o lásce, odvaze řídit se srdcem a ochotě dohlédnout za předsudky a špinavé hadry je přesně to, co v ponurých podzimních dnech potřebujete. Jeho hrdinka Julia žije ve Vídni sama se svým kocourem. Její dny se točí kolem ubíjející práce, sledování Chirurgů a snění o tom, jak jednou konečně zazvoní u dveří svojí sousedky Elfriede Jelinek a svěří se jí, že se touží vydat v jejích šlépějích a stát se spisovatelkou. Jednoho dne ji na náměstí v centru osloví mladý muž. Zdá se téměř dokonalý, až na jednu drobnost — Ben totiž přespává v křoví. A i když Juliino okolí nemá pro románek s bezdomovcem žádné pochopení, ona se do něj přesto vrhne. Týdny se mění v měsíce a Julia si stále říká, že tohle je jen jedna kapitola jejího života, ne celá kniha. Když ke svému příběhu sama napíše i konec, nic jí přece nemůže ublížit. Ale co kdyby ho nenapsala? Povypráví vám Terezie Taberyová.

Poslech usnadní aplikace

K poslechu zakoupených titulů slouží aplikace Audioteka, která přináší řadu užitečných funkcí. Patří k nim zrychlování zvuku, posouvání příběhu po časové ose nebo podpora Apple Car Play i Android Auto. Přehrávání navíc můžete ovládat přes hodinky Apple Watch nebo s podporou Alexa. A pokud byste si je chtěly poslechnout i offline, lze je stáhnout v mp3 formátu.

Bezplatné ukázky děl i bližší informace k celé nabídce najdete na www.audioteka.cz

 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie