Zobrazit přihlášovací formulář

Vyzkoušeli jste: Testování školních aktovek české značky Baagl dopadlo na jedničku!

Vyzkoušeli jste: Testování školních aktovek české značky Baagl dopadlo na jedničku!

Deset z vás, kteří máte doma děti nastupující do 1. nebo 2. třídy, dostalo šanci otestovat úžasné školní batohy české značky BAAGL. Konkrétně sady z edice Zippy, která je určena právě pro nejmenší školačky a školáky. Testerky následně ve svých recenzích na blozích zveřejněných na našem webu Mimibazar popsaly, jak testování probíhalo, co jim na testovaných produktech vyhovovalo, případně s čím nebyly spokojené. Podle nich lepší a dokonale padnoucí aktovku pro prvňáčky neseženete!

Maminky malých školáků vědí, že vybrat aktovku nebo batoh tak, aby se dětem líbily, dobře jim seděly na zádech a ramenou, a zároveň splňovaly všechny požadavky na funkčnost, není v dnešní době jednoduché. I proto jsme na začátku prázdnin rozhodli umožnit deseti z vás, jejichž dítě se v září chystá do 1.-2. třídy, otestovat kompletní školní sety z trendy nabité kolekce české značky BAAGL. 

BAAGL se zaměřuje na výrobu ergonomických batohů a aktovek vyvíjených ve spolupráci s českými fyzioterapeuty tak, aby byly co nejpohodlnější, a hlavně umožňovaly zdravé každodenní nošení i růst. Mezi klíčové vlastnosti těchto aktovek a batohů se tak řadí zejména nízká hmotnost, ergonomicky tvarovaná záda a systém snadno nastavitelných popruhů. Nezanedbatelnou součástí aktovek a batohů BAAGL je dostatek ochranných reflexních prvků, voděodolný materiál, snadné intuitivní otevírání, pevné dno a další vychytávky. Kompletní sortiment v řadě atraktivních motivů naleznete na stránkách www.baagl.cz.

Teď už ale k samotnému testování. Deset vybraných maminek dostalo jedinečnou možnost vyzkoušet spolu se svými dětmi velký školní set určený pro 1. - 2. třídu základní školy, který zahrnuje kromě ergonomicky tvarované skořepinové aktovky také dvoupatrový penál, sáček na obuv, box na svačinu a desky na školní sešity, které jsou s aktovkou sladěny do stejného motivu. Holčičky obdržely set Zippy Vlaštovky II s roztomilým motivem narcisků a vlaštoviček, kluci zase set Shelly Dinosaurus II s populárním motivem dinosaurů.  

A jak byly testerky spokojené? Všechny jednohlasně ocenily nízkou váhu aktovky a možnost jednoduchého přizpůsobení popruhů aktovky postavě dítěte, ať už je jakákoliv. Spokojené byly i s rozvržením vnitřku batohu, jeho stabilitou na zemi a také se všemi doplňky, které bude dítě ve škole potřebovat. Jediné negativum vidí některé z nich ve velikosti kapsičky na mobilní telefon, která není určena na smartphone, ale spíše na klasicky malý přístroj, který ale podle nás dětem v tomto věku úplně stačí.

Vybrané recenze mohou být redakčně upraveny a zkráceny. Kompletní recenze všech testerek si můžete přečíst pod informacemi k testování ZDE >>

Nízká váha aktovky

Některé maminky už mají kromě malých školáků doma i ty starší, takže mají s posuzováním všech možných vlastností a samozřejmě také funkčnosti školních aktovek své zkušenosti. Hodně důležitá pro všechny je hmotnost aktovky, která je podle nich u značky BAAGL opravdu nízká. Například testerka lucias83 ve své recenzi uvedla toto: "Protože už syn absolvoval 1. třídu a dcera chodí do 4. třídy, máme možnost srovnání. V první řadě nás nadchla váha aktovky, která je v porovnání se starou mnohem lehčí." Bohaté zkušenosti s výběrem školní tašky má také LucieS.: "Jako maminka tří dětí už nějaké zkušenosti mám. Z minulosti vím, že vybrat školní tašku je opravdu oříšek. Dcera, která půjde do 1. třídy, je velmi hubená, takže jsem věděla, že bude potřebovat tašku, která je opravdu hodně odlehčená. A to aktovka Zippy Vlaštovky II od firmy Baagl s váhou okolo jednoho kilogrami naprosto dokonale splňuje," napsala.

Zkušenost s nákupem školní aktovky, bohužel ne zrovna kladnou, má i PavlínaŠ.: "Jako maminka budoucího druháčka mám už jedno vybírání školní aktovky za sebou. A abych byla upřímná, první volba nebyla zrovna nejšťastnější. Tašku si vybral sám a to čistě podle vzhledu. Vzhledem k tomu, že jsem ho do školy vodila i vyzvedávala, nechala jsem volbu aktovky nakonec opravdu na něm. Z tašky byl nadšený, ale vůbec mu na zádech neseděla, ať jsem se snažila nastavit popruhy jakkoliv. Nakonec jsem tašku nosila více já, jak syn. O to větší radost jsem měla, když jsme byli vybráni pro testování školního setu Baagl, protože představa, že hned do druhé třídy budu kupovat tašku jinou a navíc opět bez předchozího zkoušení, nebyla vůbec lákavá. Na první dojem se mi zdála taška poněkud mohutná, ale hned po prvním vyzkoušení a utažení popruhů bylo jasné, že padne na záda mnohem lépe než taška předešlá a opravdu ji tentokrát do školy bude nosit syn a ne já.

A nízkou váhu ocenily i další testerky. "Při výběru aktovky pro dceru, která půjde do 1. třídy, je pro mě velice důležitá hmotnost, což myslím tato splňuje na 100 %. Váha cca 1 kilogram je pro každého prvňáčka přijatelná," uvedla Kittynka26. Testerka LenkaCh. zase v recenzi napsala: "Opravdu příjemně mě překvapilo, že je aktovka skutečně lehká, váží jen 1,1 kila, což dcera určitě ocení, až jí bude muset každý den nosit na zádech." "Pro mě by byla při výběru důležitá hlavně velikost a váha aktovky. Dcerka je totiž menší, drobrá a hubená. Testovanou aktovku bez problémů unese a na zádech jí sedí skvěle," píše HanaH.. A podobně reagovala i testerka, která si říká Andik: "Jako maminka budoucího prvňáčka oceňuji především nízkou váhu batohu, která je pouze 1003 g."

Skvělá ergonomičnost a možnost nastavení popruhů

Neméně nadšené byly testerky také z možnosti snadno a rychle přizpůsobit popruhy aktovky postavě dítěte, ať už je jakákoliv. "Oceňuji posuvný zádový systém ERGO ADJUSTABLE SYSTEM. Za mě pecka, aktovka v podstatě roste s dítětem. Samozřejmostí jsou nastavitelné ramenní, prsní a boční popruhy. Aktovka se tak dokonale přizpůsobí postavě dítěte," napsala Kittynka26. Podobně testování zhodnotila i HanaH., jejíž dcera je malá a drobná: "Zádová část má měkké a pohodlné polstrování a je nastavitelná, aktovka tak roste s dítětem. Nastavitelné dle potřeby jsou i všechny další popruhy a super je i hrudní spona." Nadšená byla i maminka další drobné holčičky LenkaCh., jejíž dcera váží při výšce 119 centimetrů jen 16,5 kila. "Na první pohled mi aktovka připadala obrovská a byla jsem přesvědčena, že budu muset dceři sehnat nějakou jinou, menší. Když jsme ale využily všechny ,,nastavovací“ vychytávky, kterými je tato aktovka české značky BAAGL vybavena, sedla i na tu mojí “žížalu” jak ulitá. A to jak díky báječnému posuvnému zádovému systému, který umožňuje nastavení optimální polohy popruhů vzhledem k výšce dítěte, tak dále díky plně nastavitelným ramenním, prsním a bočním kompresním popruhům. Aktovku tak opravdu snadno optimálně přizpůsobíte každé postavě. Skvělý je také hrudní pás, jenž zajistí stabilitu aktovky, která nemá šanci klouzat z ramen.. Za zmínku stojí i ergonomicky tvarovaná vyztužená zádová část, která je zároveň příjemně vypolstrovaná."

Drobné ale nejsou jen holčičky, s tímto problémem se potýkají i maminky kluků, třeba jako testerka Andik: "Syn má úzká ramena (asi jako bude mít hodně prvňáčků), a proto velice oceňuji možnost nastavení ramenních popruhů, mimo klasického nastavení (utažení nahoře a dole) má ještě navíc nastavitelný popruh, kterým se mohou oba popruhy přes prsa spojit a zabránit tak padání popruhů z ramen. Je úžasné, že je pás pohyblivý i na výšku - nikoliv pouze na stažení - takže se dá opravdu velice dobře nastavit." A nastavitelnost a přizpůsobení každé postavě si chválí také maminka PavlínaŠ."Na první dojem se mi zdála taška poněkud mohutná, ale hned po prvním vyzkoušení a utažení popruhů bylo jasné, že padne na záda mnohem lépe než taška předešlá a opravdu ji tentokrát do školy bude nosit syn a ne já. Tím, že taška není nijak široká a na zádech ergonomicky tvarovaná, opravdu na zádech pěkně sedí. Syn je menší a drobné postavy, ale i jemu taška padne."

Stabilita, pevná konstrukce, jednoduché otvírání a praktické rozložení kapes

I tyto vlastnosti jsou u školní aktovky nebo batohu velmi důležité a testerky je náležitě ocenily. Díky pevnému dnu totiž testované aktovky stojí na zemi, nikam se nekácí, pevná konstrukce zase zajišťuje, že pevný tvar drží stěny. Školáci se navíc díky snadnému otevírání, jež hlavní kapsu aktovky umožňuje odklopit tak, že její obsah je pro dítě na první pohled přehledný, v aktovce dobře orientují. Tomu napomáhá také praktický vnitřní organizér. Skvěle to shrnula například testerka LenkaCh.: "Aktovka z edice ZIPPY se při postavení na zem nebo stůl nekácí ani dopředu, ani dozadu, dokonce ani do strany. Za stabilitu vděčí dnu z pevného materiálu, jde myslím o nějaký plast. Díky němu opravdu pevně stojí tam, kam ji položíte. A díky promyšlené konstrukci drží stabilní tvar i stěny aktovky. Doslova geniální je také odklápěcí systém otvírání, díky němuž má školák naprosto dokonalý přehled o kompletním obsahu aktovky, a to i z lavice. K přehlednosti přispívá i vnitřní organizér, který prostor aktovky prakticky rozděluje, a tím umožňuje stabilní rozložení hmotnosti učebnic a sešitů uvnitř. Nechybí ani gumička pro zafixování obsahu proti pohybu. Součástí vnitřního organizéru je i řada různých dalších kapes a kapsiček, stejně jako karabinka na klíče a kapsička na mobilní telefon. Na vnitřní straně je také průhledná kapsa s rozvrhem hodin, školák má tak kdykoliv přehled o tom, na jakou hodinu si vyndat pomůcky, případně co si doma do tašky připravit na druhý den. Neocenitelná je také vnější přední kapsa na svačinu. Zapíná se na přezku a co je nejdůležitější, je izolovaná. Na bocích aktovky jsou pak kapsy z pevné síťoviny na láhev s pitím."

Trochu jinak jsou řešeny aktovky z edice SHELLY Dinosaurus II, které testovaly maminky chlapců. "Co se týká rozdělení batohu myslím, že je vyřešeno velice elegantně a vzhledem k rozložení zátěže i vhodně. Taška má zapínání na 2 zipy (což mě osobně vyhovuje víc, protože s těmi zacvakávacími sponami jsou časté potíže s nechtěným otevřením). Pod prvním zipem, který lze otevřít úplně, je kapsa členěna do 3 fochů, a několika menších kapsiček. Pod druhým zipem už je pouze hlavní kapsa, na jedné straně je všitá cedulka, kam můžete vyplnit kontaktní údaje a na protilehlé straně "kapsička" na rozvrh," uvedla testerka Andik. Jiná maminka chlapce, která si říká lucias83, shrnula zkušenosti z testování takto: "Další skvělá věc za mě je uspořádání vnitřního prostoru aktovky, ve staré měl jen jednu hlavní kapsu, pak přední a boční na pití - toť vše. V této aktovce první kapsa po otevření skvělý výklopný systém, kdy se nic nevysype, protože prostor je parádně rozdělen na tři části, kam se vejdou s přehledem sešity, učebnice, penál i svačinový boxík. Jako skvělý bonus klip na připnutí klíčů a kapsa na telefon, který tedy zatím nemáme, ale myslím, že možná velikostně by mohla být větší. Druhá kapsa je prostorná, velká, použila bych na větší učebnice a sešity formátu A4. Syn ocenil též zapínání na velké zipy, na staré aktovce měl zapínání cvakací, které už za rok dost utrpělo a často se zasekávalo." 

Penál, desky, svačinový box a sáček na cvičky

Nedílnou součástí obou testovaných setů byly také další praktické výrobky, které každý školák potřebuje, například penál. "Moc se mi líbí jak je čistě prošitý (žádné místy dvojité prošití, šikmé atd.). Vnitřek je prošitý látkou - nikoliv jen tak polepený papírem, který se za chvilku začne trhat. Penálů už jsem viděla opravdu hodně a musím říct, že tento je super, nic se nepáře, barevně hezky ladí a co je nejdůležitější, členění je dle požadavků naší budoucí třídní učitelky. Má celkem 2 patra. Ve vrchním patře je na jedné straně místo na rozvrh, gumu, pravítko a nůžky, na druhé pak 8 gumiček na tužky a pera. Ve spodním je pak 2 x 8 gumiček na pastelky a fixky," píše testerka Andik. Pozitivní je i hodnocení testerky lucias83: "Oceňuji dvoupatrový penál, vypadá velice kvalitně šitý a gumičky jsou pevné. Skvěle se do nich vejdou i silnější trojhranné pastelky, které děti v 1.a 2. třídě používají."

"Vážně skvělý a praktický je podle mě sáček na obuv. Ten je dostatečně velký třeba i na věci na tělocvik. Vyrobený je ze stejného pevného voděodolného materiálu jako aktovka. V dolní části má praktickou kapsu na zip a nechybí bezpečnostní prvek na přední straně, který v šeru odráží světlo. Vak je vybavený silnými šňůrami a tak je možné nosit ho na zádech jako batůžek. Dále k setu náleží penál. Jde o klasiku s jedním zipem, po otevření je možné vnitřek penálu ještě “rozbalit”, umožňuje tak snadnou orientaci v obsahu a proto je opravdu vhodný právě pro děti v 1. a 2. třídě. Nedílnou součástí velkého setu jsou také desky na sešity, díky nimž sešity a pracovní sešity zůstanou nepomačkané, a box na svačinu s dělící přihrádkou." shrnula hodnocení všech testovaných doplňků LenkaCh..

Shrnutí testování

"Za nás tento set naprosto doporučujeme. Malá se do setu úplně zamilovala a už nechce princezny, ptáčkový motiv je tak chytlavý, že ji naprosto nadchnul. Mě naprosto nadchlo to provedení, kvalita, praktičnost, lehkost. U této značky rozhodně zůstaneme i do budoucna, jak bude dcera procházet základní školou," píše LucieS..

Podobné je i celkové hodnocení maminky LenkaCh."Na závěr mohu po několikadenním testování říct, že lepší aktovku pro prvňáky a druháky  v této cenové kategorii neseženete. Všem maminkám i tatínkům jí mohu bez uzardění vřele doporučit. A to i pro drobné děti, pro které je často opravdu velký problém dokonale padnoucí aktovku sehnat."

"Za nás je aktovka dokonalá, kdo váháte, neváhejte! :) Zatím jsem nenašla jediné mínus a dcerka už se nemůže dočkat, až s ní poprvé vyrazí do školy," zhodnotila testování testerka HanaH..

Spokojená byla i další maminka PavlínaŠ.: "Když naše dojmy shrnu, jsme se synem nadšení oba. Synovi se moc líbí motiv dinosaurů a já jsem nadšená z toho, že jsme díky testování narazili na tašku, který synovi hezky padne na záda a kterou opravdu bude do školy nosit sám. Příští rok jde do školy prostřední dítko a já už teď vím dvě věci. Že bez zkoušení si tašku koupit nerisknu, protože mlaší syn má ještě drobnější postavu. A druhou věcí je, že aktovky Baagl určitě zahrnu do výběru i pro další děti."

"Celkově se tato sada velmi vydařila, krásná barva, motiv vlaštovek je parádní. Za nás perfektní, dcera se denně ptá, kdy už konečně s ní půjde do školy," uvedla Kittynka26.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Andik15 28. 7. 2022, 22:56
(Y)

Kategorie