Zobrazit přihlášovací formulář

Nejkrásnější přání k MDŽ: Nezapomeňte poslat ženám přání nebo jim zavolejte!

Nejkrásnější přání k MDŽ: Nezapomeňte poslat ženám přání nebo jim zavolejte!

Celosvětově uznávaný svátek, který se slaví již 113 let, připadá každoročně na 8. březen. Okázalé oslavy v zaměstnání a kytice rudých karafiátů, s nimiž si starší generace Mezinárodní den žen spojuje, jsou už minulostí, čím dál tím více lidí ale v tento den ženám opět přeje a obdarovává je květinou. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími přáníčky!

Nezáleží na tom, jestli ženám ve svém okolí popřejete osobně, formou SMS, na Messengeru nebo jim třeba zavoláte, jisté je, že jim každopádně uděláte radost tím, že jste si na ně vzpomněli. A určitě neuděláte chybu, pokud k tomu ještě večer přidáte květinu. Nemusí to být pugét za několik stovek, stačí kytička sněženek, jedna růžička nebo třeba pár narcisek či tulipánů.

Zvyk darovat ženám 8. března květinu se pomalu vrací do české společnosti. Letos to hodlá udělat přesně polovina českých mužů. Jak vyplynulo z údajů průzkumu Provident Financial, tento den za svůj přijala i velká část mladé generace.

Nechali jsme si zpracovat průzkum, které významné dny Češi rádi slaví. Bylo zajímavé sledovat, jak různé generace Mezinárodní den žen vnímají. Výsledky nás překvapily a zbořily řadu stereotypů, které o tomto dni panují. Z dat vyplynulo, že tento svátek je nejpopulárnější mezi muži střední generace,“ říká Kateřina Jarošová, tisková mluvčí Providentu.

Nejpopulárnější je MDŽ v Ústeckém kraji, kde ho slaví celých 60,6 % lidí. Oproti tomu v Královehradeckém kraji je to pouze 33,3 %. I tady je ale Mezinárodní den žen oblíbenější než svatý Valentýn. Stejně tak forma oslavy obou „svátků lásky“ se liší. Na MDŽ většina mužů totiž upřednostňuje darovat ženám květinu oproti bonboniérám nebo večeři.

Nejkrásnější přání k MDŽ

  • Žena je jako květina, silná a křehká zároveň. Umí rozzářit úsměv na rtech i poškrábat svými trny. Když ji zahrneš láskou a péčí, rozkvete ti nádhernými květy, když na ni zapomeneš, uschne. Přeji ti krásný Den žen, ať dál kveteš a záříš tak jako dnes.

  • Dnes je Mezinárodní den žen. Být ženou znamená mít sílu čelit překážkám, rozdávat lásku, nabízet hřejivou náruč, ale také nebát se ukázat křehkost, jemnost a krásu. Buď hrdá na to, že jsi žena! Přeji ti krásný Den žen.

  • Být ženou je náročné i krásné. Znamená to být silnou kotvou v přístavu i nekonečnou studnicí lásky. Raduj se z toho, že jsi žena! Všechno nejlepší k MDŽ.

  • Dnes slaví svůj svátek ženy malé, velké, silné i křehké. Rozpustilé i vážné, váhavé i jisté. Oslav i ty tento den protože jsi jedna z nich. Krásný MDŽ!

  • Milá ženo, přeji ti k dnešnímu svátku hodně síly, abys překonala všechny překážky, grácie, s jakou proplouváš životem a lásky, bez které život nestojí za nic. Všechno nejlepší k Mezinárodnímu dni žen ti přeje…

  • Každá žena je krásná, dokonalá bytost sama o sobě. Miluj sama sebe tak, jak chceš aby tě miloval muž a buď šťastná za všechny dary, které ti příroda nadělila. Krásný Mezinárodní den žen přeje…

  • Naše milá maminko, přejeme Ti ke Dni žen, ať jsi šťastná, ať jsi zdravá, ať je všechno jako sen. Máme Tě moc rádi!

  • Posílám ti srdíčko k dnešnímu Dni žen, ať máš se jak v pohádce a tvůj život je jak krásný sen. 

  • Přináším ti kytičku k dnešnímu Dni žen, mám tě hluboko v srdíčku a děkuji ti, že je můj život jako sen.

  • Sluníčko vychází a mně nic neschází, teda kromě tebe, miluji tě, moje nebe.

  • Přeji ti krásný Den žen, ať splní se každý tvůj sen.

  • Den žen je tu a já v letu přáníčko ti posílám, protože tě moc rád mám.

  • Slovy ani říct nemůžu, jak strašně moc tě mám rád, vše nejlepší k MDŽ z celého srdce chci ti přát.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie