Recept na nejlepší pizzu z květáku: Low carb verze bez mouky nejen pro dietářky
- Autor: Lenka Ch. (berunkalenka)
- Publikováno:
Chutná báječně, přesto neobsahuje ani špetku mouky. Tahle alternativa klasické pizzy je nízkosacharidová, bezlepková, hodí se i pro stále populárnější keto dietu. Je nejen zdravá, ale i chutná a skvěle zasytí. Až ji ochutnáte, už jinou chtít nebudete. Oslavte mezinárodní den pizzy stylově, s vynikající voňavou pizzou na talíři.
Alternativních těst na pizzu je celá řada, patří mezi ně například to z mozzarelly, z kukuřičné polenty nebo z květáku. A právě ta z poslední ingredience chutná nejlépe a té klasické pizze, kterou znáte, se podobá nejvíc. Důležité je roztáhnout těsto na plechu co nejvíc do stran, aby bylo opravdu tenké. Pak bude korpus dozlatova upečený a úžasně křupavý.
Předpečený korpus můžete obložit vším, co máte rádi. Jako základ klidně použijte kečup, mnohem lepší je ale domácí omáčka ze dohusta svařených pasírovaných rajčat, dochucená bylinkami a česnekem. Pak sáhněte třeba po šunce, slanině, pikantním salámu, oblíbené zelenině a samozřejmě sýru.
Recept na pizzu z květákového těsta
Ingredience:
- 1 květák
- 2 vejce
- 40 g parmazánu nebo jiného strouhaného sýra
- 50 g mandlové mouky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- mletý pepř
Postup:
1. Květák rozdělte na růžičky, dejte do osolené vody a asi 5 minut ho povařte.
2. Povařený květák rozmixujte, přidejte všechny ostatní ingredience a rozmixujte na kompaktní hmotu. Tu můžete dochutit bylinkami.
3. Nechte si předehřát troubu na 200 °C horkovzduch nebo 220 °C spodní a horní ohřev.
4. Plech vyložte pečícím papírem, oddělte část květákové hmoty, dejte ji na papír a prsty rozprostřete do tvaru požadovaného korpusu. Hmota by měla mít výšku 3 - 5 milimetrů.
NÁŠ TIP
Na květákovou hmotu položenu na plech vyložený pečícím papírem položte zhora další arch
pečícího papíru a korpus vytvarujte válečkem.
5. Pečte v rozehřáté troubě cca 15 - 25 minut dozlatova.
6. Předpečený korpus obložte dle chuti a pečte ještě asi 7 - 10 minut nejlépe v režimu gril, aby se již korpus nevysoušel.
Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli
Chcete opravdu odstranit článek?
Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé