Zobrazit přihlášovací formulář

Olympiáda v Pekingu: Máme první zlato! Ester Ledecká to dokázala!

Olympiáda v Pekingu: Máme první zlato! Ester Ledecká to dokázala!

Úžasná zpráva ze zimních olympijských her v Pekingu přišla hned po ránu. Královně snowboardu Ester Ledecké se podařilo bez zaváhání obhájit zlato. Získala tak pro českou výpravu první medaili. A možná nebude poslední.

Že je Ledecká ve skvělé formě bylo jasné už když ovládla kvalifikaci v paralelním obřím slalomu na snowboardu. A skvělé jízdy předvedla i během všech čtyř vyřazovacích bojů, během nichž žádná ze soupeřek jízdu nedokončila, všechny tak předčasně vypadly. A to jak v osmifinále, čtvrtfinále, semifinále a nakonec i ve finálové jízdě.

Před startem byla Ledecká naprosto soustředěná. Než vyrazila na trať, zhluboka se nadechla a pro nabuzení dvakrát hlasitě zatleskala. A pak už ladnými obloučky suverénně svištěla dolů. Do cíle dojela s obrovským náskokem před Rakušankou Danielou Ulbing. A dočkala se oprávněných gratulací od svých soupeřek. 

Druhá nakonec dojela právě soupeřka z Rakouska, bronz získala Slovinka Gloria Kotnik. V počtu získaných medailí jsme tak postoupili na 15. místo. Čeští sportovci budou obhajovat celkem sedm cenných kovů, doufejme tedy, že se v žebříčku brzy posuneme směrem nahoru.

Zuby nebo spíše hrany si Ledecká brousí i na další cenný kov. Už v pátek totiž bude obhajovat další titul a to na lyžích v super-G. I tady má obrovskou šanci na vítězství. Zopakovala bych tak úspěch z roku 2018.

Před čtyřmi roky na olympiádě v Pchjongčchangu to byla právě ona, kdo šokoval celý svět, když jako vůbec první sportovec v olympijské historii vyhrála zlato ve dvou disciplínách se zcela odlišným vybavením.

Ester, držíme ti palce! My víme, že to dokážeš!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie