Zobrazit přihlášovací formulář

Trápí vás povadlá pleť a vrásky? Vsaďte na sílu koenzymu Q10

  • Publikováno:
Trápí vás povadlá pleť a vrásky? Vsaďte na sílu koenzymu Q10

Jak přibývají roky, především ženy začínají řešit vadnoucí pleť a tvorbu vrásek, které se bez vhodných kosmetických produktů prohlubují a působí nevzhledně. Přitom stačí tak málo – pravidelně o pleť pečovat a dopřát jí přesně to, co jí chybí. Vrásky sice zcela nezmizí, ale jejich vznik se zpomalí a pleť bude působit mladistvějším dojmem.

Stárnutí? Za vším hledejme kolagen. Zatímco v mládí by nás ani nenapadlo, že se něco takového může stát, už po 25. roku věku klesá schopnost naší pleti a pokožky kolagen produkovat. Což znamená (spíš negativní) změny na pokožce a pleti. Je to totiž právě kolagen, který společně s kyselinou hyaluronovou a elastinem dodávají pleti a pokožce na objemu a pružnosti. Čím je ale kolagenu méně, tím větší změny zaznamenáváme.

Pro zajímavost: Po 25. roku schopnost těla produkovat kolagen klesá o 1 až 1,5 %, po 30. roku už o 20 až 25 % a po 50. narozeninách se můžeme „těšit“ na pokles o 40 %. To nejsou moc příjemné dárečky k jubileím, co říkáte?

Je proto na místě začít pleti a pokožce pomáhat. Včas. Nikoli až ve chvíli, kdy už bojuje s prvními výraznějšími známkami stárnutí. Dobrou zprávou je, že to jde docela jednoduše a nemusíte si rezervovat termín u plastického chirurga. Upravte stravu, začněte používat vhodnou kosmetiku a zamyslete se, zda tvorbu koenzymu Q10 nepodpoříte i pomocí doplňků stravy.

Stárnutí pleti zpomalí kosmetika s koenzymem Q10

Koenzym Q10 sice stárnutí nezastaví, čas a postup přírody ale dokáže efektivně zbrzdit, protože podporuje tvorbu zmiňovaného kolagenu. Nemusíte se přitom bát, nejde o žádnou novinku. Vědci ve společnosti Beiersdorf s koenzymem Q10 pracují už od roku 1988 a koenzym je součástí mnoha a mnoha výrobků NIVEA.

 

Pleti pomůže pravidelné čištění pleti 2x denně (večerní čistění vás asi nepřekvapí, nicméně důležitá je i ranní očista), pravidelná aplikace denního a nočního krému, případně séra (které má koncentrovanější složení) nebo krému na oční okolí. O pokožku celého těla pak můžete pečovat prostřednictvím zpevňujícího tělového mléka a o ruce třeba krémem obohaceným o koenzym Q10, který redukuje známky stárnutí rukou.

Zkrátka, produktů pro ženy, které navzdory neúprosnosti času chtějí vypadat stále krásně a svěže, je opravdu dostatek a nejčastěji nesou označení „anti-age“. A v regálech obchodů se objevují i produkty určené mužům.

Vitamín Q potřebuje nejen pleť, ale i vaše tělo

Víte, že koenzym Q10, často přezdívaný jako vitamín Q, tělo potřebuje nejen proto, aby skvěle vypadalo, ale i proto, aby dobře fungovalo? Úbytek kolagenu se totiž může projevit
i jinde než na pleti a pokožce. Napomáhá správnému fungování srdce, příznivě ovlivňuje plodnost, přispívá v boji proti bolestem hlavy a diabetu, pozitivně ovlivňuje fyzickou výkonnost a je vhodný i jako prevence Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby.

Když se budete chtít zaměřit na příjem koenzymu Q10 ze stravy, zjistíte, že jeho zdrojem je například ovoce (jahody a pomeranče), zelenina (brokolice, květák a špenát), vnitřnosti (srdce, játra a ledviny), maso (hovězí, vepřové a drůbeží), tučné ryby, luštěniny, semínka
a oříšky a v neposlední řadě oleje, především řepkový nebo sójový.

Tak nenechte svou pleť a pokožku stárnout rychleji, než je nezbytně nutné. Stačí si pořídit vhodnou kosmetiku s koenzymem Q10 a denně se hýčkat!

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie