Zobrazit přihlášovací formulář

Tři oříšky pro Popelku v novém kabátu: Podívejte se na ukázku. Sklidí moderní verze úspěch?

Tři oříšky pro Popelku v novém kabátu: Podívejte se na ukázku. Sklidí moderní verze úspěch?

Romantická pohádka s Libuškou Šafránkovou a Pavlem Trávníčkem k Vánocům už neodmyslitelně patří. Letos je ale čas na změnu. Na severské zpracování české pohádkové klasiky pod názvem „Tři přání pro Popelku“ si do kina můžete zajít  už den před Štědrým dnem. Film představí moderní verzi pohádkové legendy, nové kostýmy a výpravu, scenérie nefalšované norské zimy a divokých zasněžených hvozdů a samozřejmě i zdravou dávku kouzel. A chybět nebude ani Pavel Trávníček...

 

 

Každá legenda má své následovníky. Nemůžeme se tedy divit, že se právě „Tři oříšky pro Popelku“ režiséra Václava Vorlíčka dočkaly nového zpracování. A protože stejně jako u nás nebo v Německu se právě tahle Popelka stala nesmrtelnou vánoční pohádkou i v Norsku a diváci ji tam milují, troufli si proto místní tvůrci ji po téměř padesáti letech znovu převyprávět.

Václav Vorlíček o slávě své Popelky a její oblibě v Norsku věděl a fanoušků tam si velice vážil. Remaku pan Vorlíček velice fandil, ale zároveň z něj bylo cítit, že si je jistý tím, že jeho mistrovství stejně překonat nelze,“ říká Pavel Berčík z Evolution Films, který licenci na remake pomáhal s autory původní Popelky domlouvat.

 

 

Originální film diváci oprávněně považují za národní poklad, zveřejnění upoutávky k nové verzi vzbudilo hodně emocí. Diskuzi rozpoutala především scéna s polibkem dvou mužů v závěru filmu, která měla být podle prvních informací distributora z filmu pro mezinárodní trh vystřižena. To vzbudilo velké rozhořčení a Bontonfilm byl okamžitě obviněn z cenzury. hned druhý den se ale ukázalo, že šlo o omyl a čeští diváci uvidí pohádku celou, bez jakýchkoliv zásahů.

Oba filmy propojuje Pavel Trávníček. „Je to pocta, že se pan Trávníček dabingu zúčastnil. Cítím, jakoby se tím kruh uzavřel,“ reaguje režisérka filmu "Tři přání pro Popelku" Cecilie A. Mosli ve svém vzkazu českým divákům."Samozřejmě jsem měla strach. Pustit se do úpravy klasiky je vždycky risk. Ale byla jsem skálopevně přesvědčena o tom, že je nová verze pro mladou generaci důležitá. Tak jsem se rozhodl do toho jít," prohlásila norská režisérka.

 

 

V roli blonďatě Popelky se představí norská hudební hvězda Astrid S, jednu z vedlejších postav pak ztvárnil Kristofer Hivju známý jako Tormund ze série Hry o trůny. „Dostat příležitost a privilegium hrát Popelku v nové verzi Tří oříšků pro Popelku je prostě sen. Celé moje dětství jsem se každé Vánoce dívala na původní českou Popelku, neboť se u nás v Norsku stala součástí vánočních tradic. Je to role, ke které člověk přistupuje s maximální pokorou. Popelku a její příběh mám moc ráda a doufám, že lidé budou chtít naše nové zpracování vidět a bude se jim líbit,“ říká ke svému hereckému debutu Astrid Smeplass, známá jako Astrid S, jež kvůli roli podstoupila trénink jízdy na koni i výcvik lukostřelby.

V příběhu odvahy, lásky, dobrého srdce a magie musí Popelka po smrti svého otce znovu bojovat s tyranskou macechou a nevlastní sestrou, překazí lov třem mladíkům a díky kouzelným oříškům se zúčastní úchvatného plesu, kde získá princovo srdce a na útěku ztratí svůj střevíček.

 

 

Václav Vorlíček o slávě své Popelky a její oblibě v Norsku věděl a fanoušku tam si velice vážil. Osobně jsme se spolu účastnili norské premiéry digitálně restaurované verze jeho původního díla. Tam jsme se také setkali s norskými producenty, s nimiž pan Vorlíček jednal o podobě nové Popelky. Remaku pan Vorlíček velice fandil, ale zároveň z něj bylo cítit, že si je jistý tím, že jeho mistrovství stejně překonat nelze,“ říká Pavel Berčík z Evolution Films, který licenci na remake společně s norskými producenty vyjednal s autory původní Popelky.

Jak se trailer na remake oblíbené české pohádky líbí vám? Půjdete na "Tři přání pro Popelku" do kina?

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Mirča 4. 1. 2022, 21:06
Stačí jak se poslední dobou olizuji chlapy v reklamách, v pohádce to dobrovolně vidět nemusím .
Sveta BambiŠnoplová 22. 12. 2021, 10:58
No tak po tejto ukážke myslím každý ostane pri klasické pohádky s Libuškou Šafrankovou
Dan.ka (upraveno) 21. 1. 2022, 13:53
@Sveta BambiŠnoplová Proč? Z těch útržků se to nedá posoudit. A možná budeme překvapeni. Ten herec jako princ se mi teda moc nelíbí, ale to Trávníček taky ne. Ale norská Popelka je moc hezká (F)

Kategorie