Recepty na strašidelné dobroty: Muffiny v podobě roztomilých duchů nebo čokoládových náhrobků
- Autor: Lenka Ch. (berunkalenka)
- Publikováno:
Ať už slavíte Dušičky, Halloween nebo třeba jen chcete o víkendu upéct dětem něco dobrého na zub, můžete tentokrát zvolit strašidelné minidezerty, které nejenže úžasně vypadají, ale zároveň i skvěle chutnají. A navíc jejich příprava nezabere se vším všudy víc, jak hodinu. Jde totiž o nápaditě dozdobené oblíbené muffiny s krémem neboli cupcakes. Ať už zvolíte ty čokoládové nebo voňavé skořicové, sklidíte úspěch celé rodiny.
Recept na halloweenské náhrobky
(čokoládové muffiny s kakaovým krémem)
Suroviny:
Těsto
- 50 g másla
- 120 g podmáslí
- 50 g hořká čokoláda (65 %)
- 110 g hladké mouky
- 2 lžíce hořkého kakaa
- 110 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 1 ks vanilkového cukru
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- špetka soli
Krém
- 100 g másla
- 2 lžíce kakaa
- 1 ks vanilkového cukru
Dohotovení
- 10 oplatek
- citronová poleva Vitana
Postup:
1. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo.
2. V míse vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte podmáslí, vanilkový cukr.
3. Rozpuštěnou čokoládu postupně vmíchejte do vyšlehaných vajec.
4. Do mouky zamíchejte sůl, kypřicí prášek a kakao a směs zamíchejte dovyšlehaných vajec s čokoládou.
5. Těstem naplňte papírové košíčky a pečte na 180 °C po dobu 25 minut.
6. Vychladlé muffiny seřízněte a odřezky si v misce rozdrobte.
7. Nechte povolit máslo a vyšlehejte ho s cukrem a kakaem.
8. Muffiny potřete krémem a posypejte je drobečky.
9. Oplatky nožem zkostedo tvaru náhrobků a popište polevou. Nakonec je zapíchněte do muffinu.
TIP REDAKCE
Na trhu najdete celou řadu vanilkových cukrů, my ale doporučujeme vybírat ty s pravou vanilkou. Cukry s chemickým vanilinovým aroma totiž chuti moc nepřidají. Ty s pravou vanilkou najdete v regálech například od značky Vitana. Ta nabízí i celý vanilkový lusk, který můžete zasypat cukrem a za pár dnů budete mít nadherně voňavý vanilkový cukr vlastní.
Recept na roztomilé duchy
(voňavé skořicové muffiny s krémem z bílé čokolády)
Suroviny:
Těsto
- 50 g másla
- 170 g hladké mouky
- ½ kypřicího prášku
- 2 lžíce hořkého kakaa
- 125 g cukru moučka
- 1 vejce
- špetka soli
- ½ lžičky mleté skořice
- špetka muškátového oříšku
- 1 ks vanilkového cukru
Krém
- 250 g másla
- 50 g cukru moučka
- 100 g bílé čokolády
Dohotovení:
- bílý potahovací fondán
- černá potravinářská barva
Postup:
1. Nechte povolit máslo, smíchejte s cukrem moučkou, vejcem, kakaem a mlékem.
2. Do prosáté mouky zamíchejte kypřicí prášek, koření, sůl.
3. Sypkou směs důkladně vmíchejte do másla a vajec.
4. Těstem naplňte papírové košíčky.
5. Pečte na 180 °C na cca 20 minut.
6. Nechte povolit máslo a vyšlehejte ho s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem.
7. Rozpusťte ve vodní lázni bílou čokoládu, nechte vychladnout a pak ji zašlehejte do másla, až vznikne krém.
8. Krémem naplňte sáček a pomocí zdobicí trubičky s hladkým okrajem nastříkejte na muffin pusinku a nechte krém ztuhnout.
9. Rozválejte fondán na pocukrované ploše. Pokud máte tvořítko, vykrajujte tvary, pokud ne, krájejte podle oka.
10. Plátkem hmoty překryjte krém a dozdobte černou barvou, čokoládou nebo kuličkou černého pepře.
Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli
Chcete opravdu odstranit článek?
Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé