Zobrazit přihlášovací formulář

Vyhlaste válku zacuchaným vlasům! Zkrotí je správná péče a vhodný hřeben

  • Publikováno:
Vyhlaste válku zacuchaným vlasům! Zkrotí je správná péče a vhodný hřeben

Stačí jediný pohyb hlavou a vlasy jsou zacuchané a po dni s rozpuštěnými vlasy se děsíte, jaké rozčesávací peklo na vás bude čekat večer v koupelně? Zacuchané vlasy dokážou být velmi frustrující záležitostí. Přečtěte si, jak vyzrát na jejich rozčesávání a jak o vlasy pečovat, aby se cuchaly co nejméně.

Jak předcházet zacuchaným vlasům

Dobrá zpráva je, že zacuchaným vlasům se dá předcházet vhodnou péčí a správným zacházením s vlasy. Stačí se držet pár zásadních pravidel:

Pozor na česání

Rovnovlásky by se měly vyvarovat česání mokrých vlasů, aby se vyhnuly jejich poškození, proto je rozčesejte ještě před nanesením šamponu a dalších produktů. Kudrnovláskám naopak voda svědčí, ideální čas na rozčesávání kudrn je při nanesení kondicionéru nebo masky na vlasy. Díky nim se budou vlasy snadněji rozčesávat a nanesené produkty se navíc rovnoměrně rozprostřou po celé délce vlasů.

Používejte vyživující péči na vlasy

Nejsnadněji se cuchají suché a poškozené vlasy. Zacuchané chuchvalce jsou proto většinou znamením, že vašim vlasům chybí správná výživa. Při mytí určitě nezapomeňte na vhodný kondicionér či masku na vlasy, například od značky Olaplex, která cílí na nápravu extrémně poškozených vlasů, nebo Kérastase, která cílí na konkrétní problémy vlasů.

Na noc si vlasy zapleťte

Pokud spíte s rozpuštěnými vlasy, pravděpodobně vás ráno čeká účes á la vrabčí hnízdo. Před spaním si vlasy zapleťte do volného copu nebo culíku, díky kterému se po nich nebudete tolik válet. Vhodný je také saténový polštář nebo šátek, po kterém vlasy budou hladce klouzat. Vyhnete se tak nejen zacuchaným, ale i polámaným vlasům.

Vybírejte vhodný hřeben

Při česání zapomeňte na hrubou sílu. Nelítostným česáním budete vlasy především vytrhávat a lámat. Dbejte i na to, aby se vám s hřebenem dobře pracovalo a vybírejte takový, který bude vaše vlasy rozčesávat jemně a šetrně. To zvládnou například hřebeny od značky Tangle Teezer.

Co dělat, když už máte vlasy zacuchané

  • Vlasy rozčesávejte po menších částech, vlnité a kudrnaté předtím nezapomeňte řádně navlhčit.
  • Použijte sprej na rozčesávání vlasů, který usnadní klouzání hřebene či prstů ve vlasech, takže i pevné uzlíky snadněji povolí.
  • Kromě spreje můžete použít také klasický kondicionér, který uhlazuje vlasové vlákno. Ještě lepší službu vám ale udělá maska na vlasy nebo oleje na vlasy, například kokosový, meruňkový, olivový nebo arganový.
  • Vlasy česejte od konečků ke kořínkům, nikdy opačně! Nejzacuchanější bývají vlasy v prostředku vaší délky. Pokud začnete česat od kořínků, můžete si vlasy ještě více zacuchat, vytrhat a dlouhodobě poškodit.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie