Zobrazit přihlášovací formulář

Návrat školáků se opět odsouvá, doma budou nejspíš muset zůstat i 1. a 2. třídy

Návrat školáků se opět odsouvá, doma budou nejspíš muset zůstat i 1. a 2. třídy

Ještě v úterý večer se hovořilo o tom, že se maturanti do tříd vrátí o dva dny později, než bylo plánováno, tedy 3. března. Další školáci je měli záhy následovat. Důvodem byla potřeba dát školám čas na přípravu testování. Ani ne o čtyřiadvacet hodin později je všechno jinak. Tohle rodiče určitě slyšet nechtěli.

Vláda právě kvůli narůstajícímu počtu nakažených projednává návrh o zpřísnění koronavirových opatření. Jeho součástí je kromě omezení pohybu také znovu uzavření škol, přesněji prvních a druhých ročníků základních škol, do nichž se žáci mohli vrátit 18. listopadu loňského roku. A ve hře je také uzavření mateřských škol.

„Uzavření škol je součástí opravdu jednoho z možných komplexních návrhů na něco, čemu se lidově říká lockdown, se vším všudy,“ řekl už ve středu ráno v Senátu ministr zdravotnictví Jan Blatný.

„Jsme přesvědčeni, že je potřeba opatření změnit a zpřísnit, protože jestli to neuděláme tak za příští dva, tři týdny nás čekají obrovské problémy a katastrofa,“ vysvětloval premiér Andrej Babiš před večerním jednáním vlády.

Částečný návrat žáků do škol od začátku března zpochybnil premiér už o víkendu. Uvedl, že by si ho přál, ale podle něj bude možný jen za příznivé epidemické situace. A tu současnou označil za katastrofickou.

V úterý přibylo 15 672 nově nakažených koronavirem, nejvíc od začátku ledna a o tři tisíce víc, než před týdnem.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie