Zobrazit přihlášovací formulář

Nejhezčí adventní věnec či svícen: Tyhle zvládnete vyrobit i na poslední chvíli

Nejhezčí adventní věnec či svícen: Tyhle zvládnete vyrobit i na poslední chvíli

GALERIE: První adventní neděle, kdy byste měli rozsvítit první svíčku na adventním věnci, letos připadla už na listopad. Řada z nás tak úplně zapomněla pořídit si nějaký věnec včas. Přesto nemusíte panikařit. Díky našim tipům a radám v článku si ho snadno a rychle vyrobíte s minimem nákladů jen z toho, co máte doma nebo co najdete venku. Inspirujte se v naší velké fotogalerii a pusťte se do toho.  

 

Přichází čas začít odpočítávat čtyři týdny do Vánoc. Ten nejkrásnější čas v roce začíná už za pár dní, i když letos, stejně jako loni, je poznamenaný koronavirovou krizí a opatřeními s ní spojenými. Přesto bychom neměli zapomínat na každoroční zvyky a tradice. Mezi tu nejznámější patří zapalování svíček na adventním věnci, který v předvanočním obdobé zdobí většinu domácností. A protože je letos už tato neděle první adventní neboli Železnou, jak se také čtvrtá adventní neděle nazývá, měli byste zapálit tu první.

Věděli jste, že…

…se svíčky na adventním věnci zapalují proti směru hodinových ručiček? A že ta první by měla být fialová, protože tato barva symbolizuje pokání, ztišení a čekání? Jedna ze zbylých tří by pak měla být růžová, protože tato barva symbolizuje radost.

Pokud vás letos začátek adventu zaskočil nepřipravené, nesmutněte. Adventní věnec si totiž hravě vyrobíte sami doma. A nepotřebujete k tomu nic speciálního. Vystačíte si s tím, co doma najdete. Nevěříte? Přesvědčte se na fotkách v galerii v úvodu článku a načerpejte inspiraci.

Adventní svíčky nemusí přece zdobit jen věnec. Stačí jen čtyři silnější postavit třeba na nějakou pěknou misku či tác, skvěle vypadá i kameninová bábovková forma, přidat mech, různé ořechy ve skořápce, vánoční ozdoby, šišiky, plátky sušených citrusů a podobně, a adventní svícen je na světě. Nebo je jen obvažte stužkou, přidejte svitek skořice, a postavte je třeba na prádelník.

Jestli doma najdete jen svíčky dlouhé, nevadí. Vezměte vyšší zavařovací sklenici nebo třeba plechový obal na květináč, nasypte do ní kilovku soli a svíčky do ní zapíchněte. Průšvih to není, ani když máte jen malé čajové svíčky. Využijte malé zavařovací skleničky a vyrobte si z nich čtyři svícínky. Stačí je třeba jen omotat jutovým provázkem nebo polepit novinami, dozdobit a máte hotovo. Upéct si můžete i věnec z perníku.

NÁŠ TIP
Pokud si přece jen na výrobu netroufnete, máme pro vás dva tipy na netradiční adventní věnce, které vám bude každý závidět. Do první adventní neděle už to sice nestihnete, druhou svíčku už na nich ale zapálit stihnete. A příští rok už vás advent nepřekvapí.

Prvním tip zaujme milovníky skla a andělíčků. Skláři z DT GLASS vyrobili originální svícny ve tvaru andělíčků s miskou na čajovou svíčku. Pokud si pořídíte rovnou čtyři, máte originální adventní svícen na stůl či komodu, který vykouzlí tu pravou předvánoční atmosféru. Vyrábí se se skleněnými perlami ve fialové, červené, zelené, tyrkysové a zlaté barvě.

 

Anděl s perlami, DT GLASS, akční cena 349 Kč/ks

Jestli dáváte přednost spíše keramice, pořiďte si adventní věnec keramický, který je krásným doplňkem pro tu pravou předvánoční atmosféru. Každý rok si ho můžete dozdobit podle svého, pokud použijete větvičky, je dovnitř dokonce možné dát vodu, aby déle vydržely. Úžasně vypadá ale i jen se svíčkami. Na výběr máte ze dvou velikostí a hned několika příjemných barev v přírodním tónu.

Keramický adventni věnec, Keramika Čadovi, cena 750 Kč

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie