Zobrazit přihlášovací formulář

Zemřel zpěvák Karel Gott: Kterou jeho píseň máte nejradši?

Zemřel zpěvák Karel Gott: Kterou jeho píseň máte nejradši?

Stalo se to, čeho se spousta lidí obávala. V noci z pondělí na úterý ve společnosti svých nejbližších zemřel zpěvák Karel Gott, který se už několik let léčil se závažnými zdravotními potížemi. Truchlí po něm vdova Ivana, dvě malé dcerky Charlotte Ella a Nelly Sofie a starší dcery Dominika a Lucie.

Vy už možná jeho písně tolik neznáte, ale vaši rodiče nejspíše ano. Karla Gotta už od začátku kariéry obdivovalo mnoho žen, a to nejen českých, mimořádně populární byl také v Německu a v Rakousku. Čím si získal tolik obdivovatelek? Například tím, že jeho písničky byly převážně romantické a něžné, a tak učarovaly nejedné ženě. Mezi jeho nejznámější romantické písně patří Láska bláznivá nebo Deštivý den. Bylo toho ale mnohem víc - například, že nespoléhal jen na svůj talent, byl to dříč. Žádnou zkoušku nikdy nevynechal a vždy na sobě tvrdě pracoval. Byl velmi cílevědomý a pracovitý.

 

Ještě než usnu, chci slyšet tvůj hlas

Zpěvák proslul i tím, že ačkoli jeho životem prošla spousta žen, dlouhé desítky let odmítal, že by se snad oženil nebo dokonce založil rodinu. Názor změnil až, když potkal zdravotní sestru Ivanu Macháčkovou, kterou si po několikaletém vztahu v roce 2008 vzal. Jejich dvě dcery přišly na svět v letech 2006 a 2008.

Obě se rovněž věnují hudbě, především starší Charlotte, která mimo jiné před pár měsíci nazpívala se svým otcem dojemný duet nazvaný Srdce nehasnou s textem, který jako by předznamenávala zpěvákovu smrt. „A teď už cítím, jak sprintuje čas. Ještě než usnu, chci slyšet tvůj hlas. Ať zůstane věcných i těch pár chvil, kdy zpívalas ze všech svých sil,“ zpívalo se v ní mimo jiné.

Tahle píseň se nakonec stala jakýmsi rozloučením Karla Gotta s jeho fanoušky, kterým nikdy nezůstal nic dlužný. Byl totiž vždy profesionální, nejen ke svým kolegům, ale právě i ke svým obdivovatelům. Každému se vždy snažil vyjít vstříc a nikdy neodmítl rozdávat podpisy – jak jinak než s úsměvem.

 

Místo rozloučení zatím není známo

Jeho fanoušky nepochybně zajímá, kdy a kde budou mít možnost dát Slavíkovi poslední sbohem. Bude poslední rozloučení s ním veřejné? A kam uloží jeho ostatky? To zatím není známo a bude záležet na rozhodnutí rodiny, která nepochybně zveřejní i to, zda bude možné se s Karlem Gottem nějak rozloučit a kdy a kde proběhne jeho pohřeb. Mimochodem, jako dítě zpěvák právě pohřby miloval.

Karel Gott na tom v posledních letech nebyl zdravotně nejlépe. Po výhře nad rakovinou mízních uzlin se do nemocnice několikrát vrátil, například kvůli plánovanému zákroku v dutině břišní či operaci zad. V únoru 2018 pak musel být kvůli oslabenému organismu hospitalizován i s chřipkou. Právě ve špitále slavný zpěvák na odchod z tohoto světa myslel nejčastěji. „Jsem připravený na všechno. V nemocnici jsem si promítl celý můj životní film. Viděl jsem celý svět, měl jsem hezký život a skvělou kariéru. Jestli mám nyní odejít, tak to tak má být a já jsem připravený,“ uvedl kdysi v rozhovoru pro Frekvenci 1.

Karel Gott zahájil svou kariéru v roce 1963 a od té doby doslova s pomocí svých dvorních autorů chrlil jeden hit za druhým. O tom, že jsou nesmrtelné, svědčí i to, že si je už desítky let broukají zástupci několika generací. Jaká jeho píseň je pro vás ta nej a přijde vám i po letech vážně dobrá?

(red)

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

adamito 28. 10. 2019, 11:19
milujem všetky (F) (F) [A]
anilvap2 11. 10. 2019, 12:02
Jedna se asi nedá jmenovat. Ale nejvíc asi Stokrát chválím čas a Žít. (F)
kivliS 8. 10. 2019, 11:58
Stokrát chválím čas z roku 1979 (objimam).
bedla7 3. 10. 2019, 8:56
Při písni Je jaká je jsme se poprvé políbili a s manželem jsme 39 let.H.

Kategorie