Zobrazit přihlášovací formulář

Novodobá pravidla flirtování

Novodobá pravidla flirtování

Jak se to vůbec dneska má s flirtováním? Internet a jeho schopnost odhalovat lidská tajemství a šířit informace nám trošku zamíchal kartami. O člověku, se kterým jdeme ven, si dopředu můžeme zjistit doopravdy hodně informací, stejně tak se dozvídáme o skoro až strašidelných historkách, co se dělo, když si někdo nedával pozor a neohroženě se vydal na schůzku s tím, se kterým neměl. Jaká jsou tedy novodobá pravidla flirtování?

Ačkoliv je i to v dnešní době ošemetné, budeme se pro naše účely držet standardního modelu „randění“. Myslíme tedy schůzku muže a ženy, kde oba plní alespoň základně standardní role. První krok je se vůbec seznámit. V dnešní době hraje prim internet a rychlé seznamování za pomocí různých seznamovacích aplikací, které například berou v úvahu vzdálenost potenciálního partnera od nás, přiměřenost věku... a to úplně klidně může být vše. Můžete namítnout, že si to nezadá například se seznamováním v baru nebo a diskotéce, a budete mít pravdu. Prostě dnes se děje mnohem víc to, že jdeme na rande s někým, o kom nevíme vlastně vůbec nic... i když ani to nemusí být tak úplně pravda.

Internetová lustrace

Ženy i muži (i když ženy více) si vyvinuli novou superschopnost. A to tu, zjistit o člověku prakticky všechno možné pouze na základě jeho křestního jména, fotky a případného detailu, který padl v konverzaci. Doopravdy, internet nabízí nepřeberné možnosti, jak věci legální cestou zjišťovat. Od sociálních sítí po veřejné registry, využít se dá vše. Takže je třeba počítat s tím, že než jdeme na rande, náš protějšek s největší pravděpodobností nás už nějaké prohlídce podrobil. Nic na tom není, ale na pohodlí to nepřidá.

Pomoc v nouzi

Jak ukončit rande, které se nevyvíjí ani trochu dobře? To je velmi ošemetné téma. Samozřejmě se nabízí ho prostě ukončit nehledě vlastně na nic. Prostě vstát, říct, že tohle nikam nevede (což například ženy ví už po několika málo minutách), sice vypadá jednoduše, ale do hry často vstupuje pocit nějakého závazku a tak dále.

„Trávila jsem rok v Londýně a jednou jsem si tam vyšla s klukem, kterého jsem potkala na Tinderu, který jsem si stáhla přesně pro účely poznávání nových lidí v novém místě. Ten kluk byl ve skutečnosti neuvěřitelně slizký a docela mě děsil. Nechtělo se mi jít samotné domů, měla jsem pár drinků, on říkal, že mě doprovodí, ale to se mi příčilo ještě víc. Byla jsem až skoro zpocená z toho, co mám dělat. Šla jsem na záchod a tam mě čekalo neuvěřitelné překvapení. Byla tam cedulka – Potřebujete se zbavit špatného rande? Objednejte si u číšníka koktejl „Citrónové kouzlo“ a my vám zavoláme Uber, taxi, přijdeme pro vás ke stolu s výmluvou, že je po vás urgentní sháňka a doprovodíme vás k autu. Detaily pak domluvíte s řidičem. Byla jsem naprosto v šoku a zároveň absolutně nadšená. Udělala jsem všechno tak, jak bylo na cedulce, a myslím, že to mému společníkovi ani nepřišlo podezřelé.“

Klára, 28

Ano, i takové služby jsou produktem dnešní společnosti. Bez nich si ale musíme vzpomenout na to, co nás učily všechny maminky na světě – vybírat si bezpečná místa, s nikým cizím nesedat do auta a hlavně – nejsme nikomu povinováni. Pokud nás někdo pozve na drink, kafe nebo večeři, neznamená to, že mu musíme dát něco na oplátku. Prostě neznamená.

Jak poznat, že je to dobré?

Ženy jsou všímavé a zaujaté, doptávají se, mají doopravdy zájem a jsou extra milé. Jakmile jsou vlažné nebo dokonce úsečné, nic z toho nebude. Muž se zase bude vytahovat, rád se před ženami pýří, je galantní a snaží se, i když často neohrabaně, aby se žena cítila jako princezna. Pokud ne, většinou celkem rychle rande ukončí, respektive ho „zbytečně“ neprodlužuje.

Všichni máme jakýsi radar, který nám říká, jestli je náš protějšek ten pravý, nebo ne. Nebo ten pravý aspoň na chvilku. Měli bychom vždy dát na intuici, a pokud to tam není, tak to prostě netlačit. Času nemáme nikdo na rozdávání, neměli bychom se o něj navzájem okrádat.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie