Zobrazit přihlášovací formulář

TESTOVÁNÍ PŘÍPRAVKŮ LARRIN

TESTOVÁNÍ PŘÍPRAVKŮ LARRIN

Čistič do koupelny

Vyzkoušeno na umyvadle a vaně. Krásně a snadno umyl běžné nečistoty jako jsou zbytky od mýdla a zubní pasty. Ve vaně i běžnou špínu po koupání/sprchování (chodímě s dětmi hodně často bosky, ve městě i v přírodě; v případě nutnosti sprchujeme i zvířata -  psy, papoušky, kocourek se tu rád vyskytuje a občas nechává ťápoty). Máme hodně tvrdou vodu, stopy od vodního kamene se objevují neustále - a i ty se celkem snadlo umyly. 

Na obkladech a spárách účinek o dost menší, ale aspoň něco. 

Používala jsem nastavení na pěnový rozprašovač. 

Vůně velice jemná a nenápadná. 

 

Čistič skla, zrcadel apod. 

Vyzkoušeno na zrcadle a skleněné zástěně v koupelně, i na dalších zrcadlech v bytě a na oknech. 

Z tohoto přípravku jsem, z celé řady Larrin, byla nejvíc nadšená. Skleněné plochy vydržely dlouho čisté a skutečně se nezamlžily. 

Nanesení opět možné pěnovým nebo klasickým rozprašovačem. 

Vůně v podstatě nijaká. 

 

Octový čistič

Použito hlavně na baterie a jiné nerezové plochy v bytě. I na dno rychlovarné konvice. Vždy v neředěné formě. 

Opět veliká spokojenost. Snadné nanášení, efekt viditelný téměř okamžitě. Stopy po vodním kameni zmizely, nerez zůstala krásně čisná a lesklá. 

Vůně jemná, podle čichu bych skoro ani nepoznala, že se jedná o octový čistič. 

 

Tekutá soda

Použito na sporák (klasický plynový, není nerezový) a připálený plech (dcery se pokoušely cosi péct). Nalila jsem trošku v neředěné formě na to nejhorší, krapet zalila vařicí vodou a nechala chviličku působit. Pak jsem jen vše snado setřela houbičkou, opláchla a bylo po nečistotě. 

Vyzkoušela jsem čistič i na spodní vaničce k odkapávači nádobí, ale tam mi to pomohlo jen částečně - zkoušela jsem pak i octový čistič a také jen částečný účinek. Nutno podotknout, že vanička častým mytím nádobí = neustálou vlhkostí (přestali jsme používat myčku) a tvrdou vodou, velice trpí. Asi bude nutné používat častěji. 

Jinak celkem spokojenost. Jsem zvyklá používat klasickou jedlou sodu.- tekutá varianta je o něco pohodlnější. 

Ještě doplním, že i tento čistič je téměř bez vůně/zápachu. 

 

Prostředek na mytí nádobí

Za mě spíše srovnatelný s ostatními pěžnými o EKO prostředky na nádobí. Snad jen sklo a mastné zbytky šly lépe umýt. Plus velká výhoda je právě v tom EKO charakteru čističe. 

 

 

Rez a vodní kámen

Za mě asi nejslabší výsledek. 

Tedy vlastně na klasický jedo-/pár- denní vodní kámen je v pohodě, bez problémů vyčištěno. Zkoušela jsem i u známé na staré chajdě, kde je umyvadlo i toaleta se stopami rzi a silnější vrstvou vodního kamene - ale tady vůbec nepomohl ani po opakovaném použití. Ale co mi bylo řečeno, zde nepomohly ani drastičtější prostředky. 

 

CELKOVÉ ZHODNOCENÍ

Čiasticí prostředky značky Larrin mě mile překvapily. Dosud jsem je neznala a tudíž nepoužívala. Mám bohaté zkušenosti s jinými EKO i neEKO prostředky. 

Larrin v naprosté většině dosahoval velmi dobrých výsledků už po prvním použití a bez nadměrné námahy.

Nejspokojenější jsem byla s čističem skel. Tekutá soda, octový a koupelnový - čistič také velká spopkojenost. Přípravek na nádobí bych hodnotiula spíše průměrně až lehce nadprůměrně.

Obrovské plus je ekologičnost těchto přípravků. 

5.0
Publikováno , přečteno 3134x

Kategorie