Zobrazit přihlášovací formulář

Žít v rovnováze

Žít v rovnováze

Žít v rovnováze… :)

Výživa je jedním z nejvýznamnějších faktorů, který ovlivňuje naše zdraví. Definice pro pojem „zdraví“ dle Světové zdravotnické organizace WHO zní takto: „Zdraví je stav dokonalé duševní a sociální pohody a nikoliv absence choroby.“ Výstižněji můžeme říci, že zdraví znamená být v rovnováze. Jsme spokojení, vitální, cítíme se „fajn“. Nemoc je důsledkem nerovnováhy, a to dušení, psychické i tělesné.

Pokud jídelníček neodpovídá individualitě člověka, je nevyvážený, stereotypní, postrádá kvalitní živiny a ochranné látky, rovnováha v těle se narušuje. Cítíme se slabí, unavení, mohou se objevit různé zdravotní problémy, nemoci.

Dnešní moderní doba bohužel přináší řadu dalších negativních faktorů. Přítomnost mikroorganismů (virů, bakterií, plísní, parazitů), dlouhodobý stres, emoce, nedostatek spánku a odpočinku, nedostatek pohybu, léky, elektro smog, alkohol, nikotin, nespočet chemikálií a průmyslových zplodin, které se nacházejí ve vzduchu, ve vodě či stravě, představují formu toxické zátěže, která rovnováhu narušuje. Ani v případě sebekvalitnějšího stravování a preventivního přístupu ke zdraví, se nelze ukládání těchto látek v těle vyhnout.

Existují různé detoxikační metody, jejichž smyslem je očistit tělo od nežádoucích látek a tím narušenou rovnováhu obnovit.

Správná výživa a pravidelná očista představují aktivní, preventivní přístup vedoucí k dlouhodobé rovnováze a životu ve zdraví. V případě zdravotního problému či nemoci pomáhají ztracenou rovnováhu znovuobnovit.

Máte-li dotaz či chuť dozvědět se, jakým způsobem obnovit narušenou rovnováhu svého těla, můžete mi napsat přes „vzkazy“. Ráda se s Vámi podělím o své zkušenosti a doprovodím Vás na cestě za pozitivní změnou! V rámci blogu nemohu vkládat jakékoli odkazy…

0.0
Publikováno , přečteno 661x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie