Zobrazit přihlášovací formulář

Preppy Styl - Do práce a do školy v Preppy Stylu!

Preppy Styl - Do práce a do školy v Preppy Stylu!

Preppy Styl

Preppy je odvozeno od slova preparatory. V 50.-60. letech se tak nazývali absolventi soukromých středních škol, kteří se následovně ucházeli o přijetí těch nejprestižnějších univerzit na severovýchodním pobřeží Spojených Států. Časem se slovo preppy začalo používat nejen pro způsob oblékání ale i životní styl.

Do popředí se preppy styl dostal v 90. letech, kdy světoví návrháři přišli s kolekcemi pro širokou veřejnost. V čele stáli velikáni jako Ralph, Lauren, Tommy Hilfiger nebo Brooks Brothers. Dnes nabízí tyto kolekce stále více značek, nakoupíte například u J.Crew nebo v prodejnách Gant.

 

A jak být preppy?

Všeobecně se držte představy, že preppy outfit musí vypadat absolutně dokonale. To se týká jak perfektního střihu, tak použití kvalitních materiálů. Slečny si mohou vzít příklad z hlavních představitelek Gossip Girl. Základem je límeček. Zvolte buď košili nebo polo tričko a k němu si oblečte kostkovanou sukni nebo chino kalhoty. Nezapomeňte svetr na knoflíčky nebo do véčka a padnoucí sako nebo trenčkot. Podkolenky, čelenka do vlasů nebo perly na krku jsou vítány.

 

Oblečení volte v neutrálních barvách: námořnická modrá, béžová, hnědá, tmavě zelená. Doplňte pastelovými barvami (světle růžová a modrá, žlutá, fialová) na jaře a v létě, naopak na podzim a v zimě přidejte černou nebo zemité odstíny (vínová, cihlová, khaki). Méně je více, to se týká hlavně doplňků. Zvolte menší kabelku do ruky a outfit doplňte elegantní šálou ve stejné barevné paletě.

 

Preppy styl určitě není pro každého, ale nám všem jednou za čas nastane situace, kdy se preppy styl bude jevit jako jasná volba. Pracovní pohovor, účast na významné přednášce nebo třeba představení rodičů u Vašeho vyvoleného!

 

Bella Ispirazione

Vaše Siena

3.0
Publikováno , přečteno 2831x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie