Zobrazit přihlášovací formulář

Garážový prodej aneb prodej mezi vraty

Garážový prodej aneb prodej mezi vraty

Milé maminky,
řeším dilema nabídka - poptávka, nákup - prodej. Všechny nakupujeme, některé i prodáváme - internetový bazar, bazar v rámci mateřského klubu či centra atd. Jedná se většinou o prodej dětského oblečení, bot, hraček a dalších věcí. Každý rok či půl rok nashromáždíme spoustu věcí, které jsou buď již malé, nevyužité nebo dále jakkoliv nevyhovují. A tak co s tím? Prodat, darovat, vyhodit?
V americe či austarálii jsou běžné tzv. garage sale/yard sale, které se pořádají většinou z důvodu stěhování. Taťka dostal novou práci, prodá se dům, koupí se nový, zabalí se a aby se nejelo s tolika věcma prodá se to na yard sale. V Česku se zas tak nestěhujeme, za to toho dost nashromáždíme a když uděláme jarní úklid tak co s tím co jsme vytřídili? Můžeme to dát na internet s tím ale souvisí spousta focení, popisování, odepisování na dotazy, balení,... Všichni co prodávají ví o čem mluvím. Další možnost je předat to dál v rodinně sestře, švagrové, sestrěnici nebo kamarádce.... Ale už i u nás jsou první vlaštovky v garážovém prodeji. Jedná se většinou o určité části Prahy jako Nebušice, Černošice, Úvaly, Zbraslav... I když v Nebušicích nebo Černošicích není tato akce novinkou většina z nás to slyší poprvé nebo o tom slyšela, ale nikdy se takové akce neučastnila ať jako návštěvník nebo jako prodejce.
Otázka tedy vzniká: "Myslíte si, že jsme připravené na garážový prodej"?
Jsme připravené otevřít svoje vrata a pustit cizí lidi na kus svého pozemku a nabídnou jim to co my již nepotřebujeme, ale jim by se mohlo hodit? Nebo jsme spíš ochotné věci někam odnést a tam prodávat v rámci např. komunitního bazaru? Uvítali byste garážový prodej jako prodejce či nákupčí?

3.0
Publikováno , přečteno 3758x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

evicela 23. 4. 2016, 11:13
to je výborná věc, divím se že u nás se to už nechytilo dávno, určitě by to bylo efektní jak pro prodejce tak i pro kupce (Y)
katkajohny 22. 4. 2016, 22:18
Moje sestra tohle znala z Anglie a když se naši rodiče před 9 - lety stěhovali z obrovského domu s obrovskou zahradou do bytu,tak tohle zorganizovala (Y). Mělo to obrovský úspěch - sousedi se málem porvali o kultivátor,zařízení na výrobu moštu,motorovou pilu atd. ,-)......Prodalo se asi 90% věcí (Y). Natiskla plakáty a rozvěsila po vesnici - nikdy bych nevěřila,že něco tak průkopnického bude na vesnici fungovat ,-) (Y).
děda(52) 22. 4. 2016, 18:42
Dobrý den, je to senzační nápad. Odstraní se opravdu ztrácení času ale hlavně poplatky za dopravu, které velice navyšují cenu věcí. Uvažoval jsem již dávno o podobném prodeji, či nákupu abych své dceři a synovi ušetřil čas při prodeji věcí po vnoučatech. Podstata je hlavně ne výměna ale prodej či nákup.

Kategorie