Zobrazit přihlášovací formulář

Popate. Dokola.

Popate. Dokola.

Sedim u monitoru v praci a ctu si o Emine nemoci. Presne, co jsem rekla, ze neudelam (Johana – at te ani nenapadne chodit na internet!!). V krku mi roste knedlik a zase prestavam slyset. Tep mi pulsuje tak, ze ho slysim. Nektere pribehy jsou drsne. Proc sem lezu. Proc to nenecham byt. Ctu to znova a znova a sama sobe se divim. Ja se tim snad naschval trapim nebo co.

Doma chci Alexovi vypravet co jsem se docetla. Utrhuje se na me, opakuje, ze kazdy pripad je jiny a divi se proc to ctu. Rodice tema bagatelizuji a z nejakeho me neznameho duvodu (oni normalne pesimisti) veri v nejlepsi.

Je mi uplne jasne, ze bych mela jit k doktorovi. Co mu reknu. Ze mam strach… Ze nevim z ceho….. Ze mam neustale stazeny krk a huci mi v hlave….. Ze se mi toci hlava a boli me rameno a zalehaji usi a tluce srdce….Ze se bojim, ze mam neco se srdcem a ze umru a kdo vychova holky a co bude s Emou!…. Boli me na prsou…..Pujdu.

V praci a pred rodicema delam hrdinku. Superzena. Vsechno zvladam a s usmevem. Nekdy mam pocit, ze Alexovi je snad jedno, ze mame nemocne dite. Jede si dal svoji praci a nevnima, ze mam v hlave casovanou bombu. Vcera byl na drinku s kamarady. Johana – pojd taky, vyrazime jen spolu, co budes sedet doma, odreagujes se…. A co tam jako budu delat? Ani povidat si s ni me nebavi.

S okolim jsem prerusila veskery kontakt. Nemam energii a nechci nikoho videt. Telefony nezvedam a zpatky nevolam.

U doktora opatrne a oklikou vysvetluju jak se citim. Je mi trapne. Asi nejsem prvni. Posila me na neurologii a k psychologovi. S ramenem pry nic nemam, takze nervy. Neurolog po popisu situace ochotne predepisuje prasky. Kazde rano jeden a ucinek poznam pry tak za 2 tydny. Jsem bez nalady, hadrovy panak. Cestou se stavim v lekarne a krabicku schovam do tasky. Stydim se a mam pocit selhani.

Tak je to tady. Je mi pres 40 a beru antidepresiva.

5.0
Publikováno , přečteno 4277x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

sanitram 9. 1. 2016, 17:48
Každého, kdo je vůbec schopný fungovat v tak těžké životní situaci, nesmírně obdivuji. Lidé užívají "pomocné berličky" i při mnohem menších problémech. Nemáte se absolutně za co stydět. Váš příběh sleduji od začátku, přeji Vám ze srdce mnoho a mnoho sil, ať je vše co nejdříve šťastně za Vámi (F) (F) (F) (F) (F) (F)
krfr 5. 1. 2016, 12:51
Za to se rozhodně nestyďte. Opravdu jsem se jim bránila, styděla se, rozumím Vám. Dnes už ale vím, že to byla hloupost. Opravdu mi pomohla. Brala jsem je rok. Pomohla mi vyrovnat se se situací. Vaši sílu teď potřebuje dcera, nemůžete si dovolit dělat hrdinku a antidepresiva si nevzít.
savela 4. 1. 2016, 19:29
Vaše stavy znám velice dobře.Panickou atakou jsem začala před 4-lety. vždy přijela sanita tlak 200na 100. Odvoz do nemocnice a tam nic nezjištěno. Dva roky jsem brala Cipralex . Na cvíli to zabralo. Ale po roce a půl se vše opakovalo. Sama jsem si našla psychologa. Zkoušeli jsme různé léky. Nyní jsem rok bez ataky , ovšem beru 3x denně antidepresiva a na noc Rivotril. Bez toho mám při usínání záškuby. A to vše z práce. Jsem v částečném invalidním důchodu v práci už nejsem a pomalu najíždím na nový život. Manžel mi v tom dost pomáhá. Přeju vám brzké zvládnutí problému a možná doporučuji změnu pracoviště. Šárka
Marci75 3. 1. 2016, 16:20
(F) (F) (F) (F) (F) mnoho sil! držte se! Je důležité, že to řešíte, už to bude jen a jen lepší (objimam)
monky3 3. 1. 2016, 15:55
(F) Držte se, hodně sil (F)
Pitris. 2. 1. 2016, 16:20
Hodně sil. (F)
fearold 1. 1. 2016, 18:21
Vůbec není divu, že máte pocity jaké máte. Není větší trauma. Takže antidepresiva nejsou nic špatného, naopak. Dnes už se dělají jemnější a až všechno dobře dopadne, už je nebudete potřebovat. Držte se (F).
adamito 1. 1. 2016, 9:09
(objimam) (objimam) (F)
kakunka 31. 12. 2015, 23:15
Jsme s Vámi (F) (F) (F)
Brůs 31. 12. 2015, 20:47
(F) drzte se. Ema potrebuje silnou mamu. I pres to, ze vam se chce brecet. Ale date to. Vyloudite na tvari usmev , kdykoliv bude potreba. A vite proc? Protoze jste mama.
ludas22 31. 12. 2015, 20:00
Potlačované emoce jsou zlo... pocit vyhoření, beznaděj...antidepresiva nejsou žádná ostuda, ale často nutnost k přežití. (F) (F) (F) Medicína jde stále mílovými kroky vpřed....třeba jednou.. naděje umírá poslední (F)

Kategorie