Zobrazit přihlášovací formulář

Testování školního setu z kolekce ZIPPY VLAŠTOVKY II

Testování školního setu z kolekce ZIPPY VLAŠTOVKY II

Když jsem zjistila. že se na nás usmálo štěstí a dcera byla pro testování vybrána, měla jsem trochu obavy, zda pro ní vůbec bude tento školní batoh vhodný. Je totiž opravdu drobná a při výšce 119 centimetrů váží jen 16,5 kila. Navíc jsem se bála i toho, co řekne na design a barvu, které si sama nevybrala. Protože jí tak trochu znám, bylo mi jasné, že tenhle motiv, přestože je opravdu krásný, nebude podle jejího gusta. Nakonec Vlaštovky vzala na milost, ale jak říkala, musím napsat, že kdyby si mohla vybrat, sáhla by po jiném motivu. 

Po otevření balíku a vybalení aktovky z igelitu, zaujala dceru vrchní část aktovky s nádhernými vlaštovkami vyšitými na na dotek velmi příjemném plyšovém materiálu. A hned potom také roztomilý chlupatý přívěsek na jezdci zipu. Po podrobnějším prozkoumání aktovky pak objevila ještě módní silikonový náramek v růžové barvě, který si hned navlékla na ruku. Jde o milé drobnosti, výrobce zkrátka ví, jak děti zaujmout. 

Pak už jsme zevnitř vyndali všechny další části tohoto školního setu a pustili se do samotného testování. I když samozřejmě nejlépe se funkčnost aktovky prověří až v září v plném provozu. Zatím totiž vůbec netuším, kolik toho dcera bude muset denně nosit, v každé škole je to jiné.

Příjemně mě překvapila skutečnost, že je aktovka skutečně lehká, váží jen 1,1 kila, což dcera určitě ocení, až jí bude muset každý den nosit na zádech. A i když mi na první pohled přišla obrovská a byla jsem přesvědčena, že budu muset dceři sehnat nějakou jinou menší, když jsme využili všechny ty “nastavovací” vychytávky, kterými je tato aktovka české značky BAAGL vybavena, sedla i na tu mojí “žížalu” jak ulitá. 

A to jak díky báječnému posuvnému zádovému systému, který umožňuje nastavení optimální polohy popruhů vzhledem k výšce dítěte, tak dále díky plně nastavitelným ramenním, prsním a bočním kompresním popruhům. Aktovku tak opravdu snadno optimálně přizpůsobíte každé postavě. Skvělý je také hrudní pás, který zajistí stabilitu aktovky, která nemá šanci klouzat s ramen. Za zmínku stojí i ergonomicky tvarovaná vyztužená zádová část, která je zároveň příjemně vypolstrovaná.

Těch skvělých a především praktických vychytávek má ale tato aktovka daleko víc, níže je všechny zmíním. Ač jsem se hodně snažila najít nějaký její zápor, nenašla jsem nic. Je vidět, že při navrhování těchto aktovek pro naše školáky někdo opravdu přemýšlel. Když si vzpomenu, s čím jsem musela chodit do školy já před 40 lety, současným dětem vážně závidím. 

Tak zaprvé, aktovka z edice ZIPPY opravdu stojí. Nekácí se ani dopředu, ani dozadu, dokonce ani do strany. Za stabilitu vděčí dnu z pevného materiálu, jde myslím o nějaký plast. Díky němu opravdu pevně stojí tam, kam ji položíte. A díky promyšlené konstrukci drží stabilní tvar i stěny aktovky. 

Doslova geniální je také odklápěcí systém otvírání, díky němuž má školák naprosto dokonalý přehled o kompletním obsahu aktovky, a to i z lavice. K přehlednosti přispívá i vnitřní organizér, který prostor aktovky prakticky rozděluje, a tím umožňuje stabilní rozložení hmotnosti učebnic a sešitů uvnitř. Nechybí ani gumička pro zafixování proti pohybu. Součástí vnitřního organizéru je i řada různých dalších kapes a kapsiček, stejně jako karabinka na klíče a kapsička na mobilní telefon. Na vnitřní straně je také průhledná kapsa s rozvrhem hodin, školák má tak kdykoliv přehled o tom, na jakou hodinu si vyndat pomůcky, případně co si doma do tašky připravit na druhý den.

Neocenitelná je také vnější přední kapsa na svačinu. Zapíná se na přezku a co je nejdůležitější, je izolovaná. Na bocích aktovky jsou pak kapsy z pevné síťoviny na láhev s pitím. Za zmínku stojí také nepřehlédnutelné bezpečnostní prvky, díky nimž bude váš potomek v bezpečí především v zimním období, kdy se brzy stmívá. A co se mi také líbí, to je materiál, ze kterého je aktovka vyrobena. Je vidět, že je pevný, a co je také důležité, tak voděodolný, takže se taška ani v dešti nepromáčí a obsah zůstane v bezpečí. Zároveň to vypadá, že se snad nebude moc špinit a pokud už se ušpiní, půjde dobře vyčistit navlhčenou houbičkou.

A protože jde o testování setu, nesmím zapomenout ani na další jeho součásti. Všechny jsou samozřejmě ve stejném vlašťovičkovém designu. Vážně skvělý a praktický je podle mě sáček na obuv. Ten je dostatečně velký třeba i na věci na tělocvik. Vyrobený je ze stejného pevného voděodolného materiálu jako aktovka. V dolní části má praktickou kapsu na zip a nechybí bezpečnostní prvek na přední straně, který v šeru odráží světlo. Vak je vybavený silnými šňůrami a tak je možné nosit ho na zádech jako batůžek. 

Dále k setu náleží penál. Jde o klasiku s jedním zipem, po otevření je možné vnitřek penálu ještě “rozbalit”, umožňuje tak snadnou orientaci v obsahu a proto je opravdu vhodný právě pro děti v 1. a 2. třídě.

Nedílnou součástí velkého setu jsou také desky na sešity, díky nimž sešity a pracovní sešity zůstanou nepomačkané, a box na svačinu s dělící přihrádkou.

Na závěr mohu po několikadenním testování říct, že lepší aktovku pro prvňáky a druháky  v této cenové kategorii neseženete. Všem maminkám i tatínkům jí mohu bez uzardění vřele doporučit. A to i pro drobné děti, pro které je často opravdu velký problém dokonale padnoucí aktovku sehnat.

5.0
Publikováno , přečteno 759x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie