NEPEČENÁ PIŠKOTOVO-KOKOSOVÁ ROLÁDA - nejen na vánoční stůl



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 3 malé balíčky piškotů ( po 120g) , 260 g moučkového cukru, 13-14 lžic mléka, 3-4 lžíce rumu, 60 g kakaa. Náplň: 150 g kokosové moučky, 160 g másla, 4 lžíce moučkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškoty umeleme nebo rozválíme válečkem, smícháme s cukrem, kakaem, rumem a mlékem do těsta. Když je těsto kompaktní, (pokud se Vám zdá sušší, přidejte cokoliv z mokrých surovin),zabalíme ho do potravinové fólie a dáme do lednice vychladit (stačí na hodinu).
Z másla, kokosu a cukru uděláme krémovou náplň ( je to skoro lepší rukama).
Kakové těsto rozválíme mezi igelity ( mě se to dělá nejlíp nezi potravinovou fólií) do obdélníku. Na těsto nejlépe rukama dáme náplň a prstama ji rozprostřeme po celé délce. Zavineme do rolády ( můžeme kraje upravit, s těstem se totiž výborně pracuje!), rozřízneme na dvě rolády, můžeme ozdobit, klidně i polít čokoládou a dáme ztuhnout, nejlépe do rána.

takto rozdrtíme piškoty
Vznikne nám takováto piškotová drť
Hotové těsto zabalené do fólie a teď ho dáme do lednice
Takto vypadá máslová hmota, kterou plníme roládu
Rozválíme těsto do obdélníku
Na těsto dáme kokosovou hmotu
Svineme roládu
Takto vypadá hotová roláda
Rozřízneme na poloviny, je to spíš pro lepší skladovatelnost v lednici
Můžeme ozdobit, případně celou roládu polít čokoládou
Hotovo!!!