NEPEČENÁ PIŠKOTOVO-KOKOSOVÁ ROLÁDA - nejen na vánoční stůl
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Těsto: 3 malé balíčky piškotů ( po 120g) , 260 g moučkového cukru, 13-14 lžic mléka, 3-4 lžíce rumu, 60 g kakaa. Náplň: 150 g kokosové moučky, 160 g másla, 4 lžíce moučkového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Piškoty umeleme nebo rozválíme válečkem, smícháme s cukrem, kakaem, rumem a mlékem do těsta. Když je těsto kompaktní, (pokud se Vám zdá sušší, přidejte cokoliv z mokrých surovin),zabalíme ho do potravinové fólie a dáme do lednice vychladit (stačí na hodinu).
Z másla, kokosu a cukru uděláme krémovou náplň ( je to skoro lepší rukama).
Kakové těsto rozválíme mezi igelity ( mě se to dělá nejlíp nezi potravinovou fólií) do obdélníku. Na těsto nejlépe rukama dáme náplň a prstama ji rozprostřeme po celé délce. Zavineme do rolády ( můžeme kraje upravit, s těstem se totiž výborně pracuje!), rozřízneme na dvě rolády, můžeme ozdobit, klidně i polít čokoládou a dáme ztuhnout, nejlépe do rána.
|
takto rozdrtíme piškoty |
|
Vznikne nám takováto piškotová drť |
|
Hotové těsto zabalené do fólie a teď ho dáme do lednice |
|
Takto vypadá máslová hmota, kterou plníme roládu |
|
Rozválíme těsto do obdélníku |
|
Na těsto dáme kokosovou hmotu |
|
Svineme roládu |
|
Takto vypadá hotová roláda |
|
Rozřízneme na poloviny, je to spíš pro lepší skladovatelnost v lednici |
|
Můžeme ozdobit, případně celou roládu polít čokoládou |
|
Hotovo!!! |