Masarykovo vánoční cukroví (úžasné a jednoduché)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

170g lískových oříšků, 300g hl. mouky, 200g másla, 100g moučkového cukru, 1 žloutek, cukr na obalení

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept jsem si loni opsala z časopisu, ale dostala jsem se k němu až letos
a je to něco tak dobrého,
že si nesmím nechat pro sebe......:-)
Celé lískové oříšky opražíme na plechu při 210C asi 10 minut.
Poté promneme v utěrce a namočíme na 1/2 hodiny do horké vody.

Ostatní suroviny smícháme, oříšky lehce obalíme v hl. mouce a vmícháme do těsta.
Spojíme a vytvarujeme 4 válečky o průměru asi 3-4 cm.

Zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici (já nechala přes noc).

Poté válečky krájíme ostrým nožem na asi 0,5 cm tenké plátky,
pokládáme na pečící papír a pečeme na 180C asi 9-10 minut (dorůžova).
Teplé obalujeme v moučkovém cukru.
Je to obrovská lahoda a hlavně to zvládne opravdu každý.
Oříšky jsou zjemnělé a jdou krásně krájet, ovšem těsto musí být opravdu ztuhlé.

Váleček těsta při krájení
Nakrájeno (jako knedlíky :-))
Plech před upečením
Po upečení
Obaluji
Hotovo!!!